torsdag, april 02, 2009

Døden i havet og på land - enda et nytt kapittel

Jeg hadde egentlig ikke tenkt å skrive noe mer om regjeringen på en stund, da jeg en stund nå har beskrevet i detalj dens hårreisende gale veivalg og mangel på visjoner og riktige prioriteringer, men alt dette bare fortsetter og blir mer og mer alvorlig for hver ny dag som går og hver ny himmelropende gal prioritering de gjør.

Som beskrevet tidligere så har fiskeriminister Helga Pedersen og andre jobbet aktivt i regjeringen for at havet ikke skal defineres som natur i den nye «naturmangfoldsloven». Det blir nå regjeringens offisielle politikk. Havnatur er ikke inkludert i forslaget til den nye loven som legges fram i morgen.

Når man ser de nye, enda mer alvorlige opplysningene som nettopp har steget til overflaten om døden i havet så fremstår regjeringens nye prioritering som… som…

Ja, hva skal man si? Hva skal man kalle det? Uhyggelig? Kriminell? Sinnssyk? Virkelighetsfjern? Dyptgripende fornektelse? Bortenfor dypt uansvarlig? Sett inn dine egne ord og termer her. Finn gjerne på noen nye.

Ønsker du høflig språkbruk, sa du? I så fall er mitt svar til deg at disse folkene fortjener ikke det. Ingen «ansvarlige» gjør det, og denne regjeringen begynner nå å sette rekord i uansvarlighet, og det skal litt til, i en verden der dyp, fundamental uansvarlighet er normen, og slett ikke unntaket.

I tilfelle du lurer: dette gjelder slett ikke «bare noen korallrev», men selve vår overlevelse. Det er enda en gal avgjørelse på vår vei mot et sakte, pinefullt kollektivt selvmord.

Det er i den konteksten alle dagens politiske avgjørelser må sees, og i hvert fall denne, og denne regjeringens stadig mer #¤%&#¤%& (sett inn sterkest mulig banneord her) handlinger.

Jeg blir så rasende, så fortvilet og føler meg så maktesløs. Mitt raseri og min fortvilelse retter seg også, i minst like stor grad mot alle de menneskene som ikke reagerer på denne og talløse andre tilsvarende handlinger.


EN LITEN STOR OPPDATERING: Etter å ha tilfeldigvis fått med meg NRK sitt propagandainnslag på Dassrevyen til fordel for den nye loven i kveld konstaterer jeg enda en gang at etablert media er den fjerde, støttende statsmakt. Maken til UKRITISK, LUNKENT VASKEVANNINNSLAG skal man faktisk lete godt etter, selv i dagens situasjon der ukritisk og maktvennlig journalistikk florerer.

6 kommentarer:

 1. Det er skrekkelig politikk vi ser.
  Pokker ta dem.

  SvarSlett
 2. Jeg ønsker dem alt ondt. Topper i maktapparatet, enten i næringslivet eller politikken slipper altfor lett unna.

  De tar gale avgjøresler på samlebånd, som uten unntak gjør livet verre for oss, og som i økende direkte eller indirekte truer vår eksistens og overlevelse og de slipper unna.

  SvarSlett
 3. Anonym2:16 p.m.

  Det er selvsagt skrekkelig, men samtidig må jeg legge til at jeg ikke hadde fått med meg noe om dette før jeg leste det her, samt at jeg i likhet med mange av mine venner ikke lenger følger disse sakene, eller dem som styrer med disse sakene, fordi jeg rett og slett ikke lenger har noen forventninger til at de skal komme opp med noe annet enn denne typen idiotpolitikk.

  Den klassiske modellen de senere år er som overskriften på en pressemelding fra MD om «Uttak (les: totalslakt) av ulv for å sikre ulvestammen». Eller «Naturmangfoldsloven», som bare er betryggende til man setter seg ned og leser den. Navnet skal alene selge budskapet om ansvarlighet og «det er nok det beste, ja», til alle som ikke har tid til eller gidder å lese den.

  Et annet nærliggende eksempel er «Integrerings- og mangfoldsdirektoratet». Den som ikke tenker George Orwell med det samme, burde skamme seg over sin naive uvitenhet.

  Det er så mange lag av illusjoner her - i det som skjer hver dag - at jeg nesten må få komme tilbake til det. I bokform!

  SvarSlett
 4. Det kunne fylt mange tykke bøker.

  Dokumentasjon er viktig. Informasjon er makt. Håpet om forandring, om omveltning er alltid der, men slevsagt ikke med noen av den gjengen som selv fjernt er knyttet til dagens maktapparat.

  Og ikke med dagens maktapparat eller samfunn overhodet.

  Det også bør gjentas og gjentas.

  SvarSlett
 5. Håper "finanskrisa" (les superdepresjonen) kan senke tempoet i ødeleggelsene.
  Godt vi har alkohol ennå.

  SvarSlett