onsdag, april 15, 2009

En giftig vind blåser over landet

Rasisme er ikke verst når noen få praktiserer den, men når den blir legitim.

Dette skriver Steinar Lem. Teksten gir ikke rom for tolkning:

«Den norske kulturen er like verneverdig som den tibetanske kulturen. Derfor må taket på ikke-vestlige innvandrere begrenses sterkt».

Når en person går inn for begrensning i innvandring på grunnlag av rase, religion og kultur så er det, per definisjon rasisme, enten det er steinar lem eller andre som kommer med uttalelsene. Som andre rasister synes han innvandring fra sverige, danmark, usa osv er helt greit.

Hans innlegg er også full av de sedvanlige generaliseringene og fordommene.

Dette dreier seg ikke om religionskritikk, som er både legitimt og tvingende nødvendig. Overhodet ikke. Det er fullt mulig å komme med religionskritikk uten å være rasistisk. Som alle som kjenner meg eller kjenner til meg vet kommer det jevnlig massiv religionskritikk fra meg, enten det dreier seg om kristendom, islam eller en hvilken som helst annen religion. Men jeg går ikke inn for å stenge ute folk jeg ikke liker fra kongeriket norge.

Men igjen: det verste i denne saken er faktisk ikke steinar lems uttalelser, men alle de som er enig med han. Rasisme har blitt stuerent. Åpenbar rasisme blir ikke engang kalt rasisme. Det blir kalt religionskritikk, blant mange andre unnvikende og ulne typer uttalelser.

Lem publiserer sin artikkel hos «human rights service», en mer enn ullen front for den nye norske rasismen, et sted som benytter enhver anledning til å rakke ned på de fremmede, til å konstant presentere dem i et mest mulig dårlig lys.

Å kalle dette ved sitt rette navn er slett ikke noen utvanning av rasismebegrepet. Dette er rasisme, stygg og vond og ondskapsfull.

Dagens norske offentlighet flyter over av rasisme. Jeg har aldri vært noe imponert over norsk offentlighet og folkedyp, men de siste årene har den tatt dramatiske steg i enda verre retning.

Det norske samfunnet er i ferd med å ødelegge seg selv, bli et land fundert på frykt og hat.

8 kommentarer:

 1. Snakk om å misforstå så til de grader!
  Det er synd på deg...
  Men...du vil vel misforstå? :-)

  SvarSlett
 2. Dette er ikke til å misforstå. At du enten bevisst eller ubevisst nekter å innse det, velger å misforstå er både ditt og alles problem. Hvor dum eller bedragersk går det an å bli?

  Du og andre kan prøve å få det til å handle om meg alt dere vil, men det gjør det simpelthen ikke.

  SvarSlett
 3. Rally og musikk (for et navn) er en skikkelig livsfjern type, eller så gjør han som flere andre og prøver å skjule sannheten. Eller begge deler.

  SvarSlett
 4. Anonym1:13 p.m.

  Jeg synes det er trist Lem velger å bruke sine siste måneder på det han nå driver med. Han er som regel en mann verdt å lytte til.

  Men jeg synes ikke at å gå inn for begrensning i innvandring på grunnlag av kulturforskjeller nødvendigvis er rasisme.

  SvarSlett
 5. Hvordan kan du mene det? Det er jo helt udiskutabelt?

  SvarSlett
 6. Anonym2:45 p.m.

  Rasisme innebærer en vurdering av én rase som overlegen en annen. Det går an å argumentere pragmatisk, for eksempel med basis i problemer med mangelfull integrering eller manglende ressurser/støtteapparat for å hjelpe innvandrerne finne seg til rette.

  SvarSlett
 7. Anonym2:54 p.m.

  Skulle gjerne lest og kommentert her oftere, da du skriver så mange syke og ulogiske ting, men har andre ting jeg heller vil bruke tiden på.

  Du har grunnleggende missforstått utrykket rasisme. Rasisme dreier seg ikke i det hele tatt om kultur og religion, men dreier seg utelukkende om å dømme folk på grunnlag av rase. Dette gjør ikke Lem på noen måte.

  SvarSlett
 8. Tor: jeg vil si at det er du som viderefører den åpenbare misforståelsen misforståelsen. En annen ting er at de fleste muslimer er enten arabere eller mørkhudete, noe de som angriper dem godt vet. Du også, antar jeg. Du er bare vant med å lese så mange syke og ulogiske ting som du og andre ser på som normalt, og da er det klart du reagerer når du en sjelden gang, som her støter på sunne og logiske og fornuftige argumenter...

  Dengrønnelunge: Det går an, ja. Lem og de som støtter han gjør det slett ikke.

  SvarSlett