lørdag, juli 14, 2007

Dårlig nytt

Genese mener at bloggere og media generelt fokuserer altfor mye på dårlige nyheter. Det er for å si det mildt og rett ut (som vanlig) det reneste sludder, slevsagt. Andelen av dårlige nyheter i media er altfor lav sett i forhold til hva som faktisk skjer. Det blir generelt sett presentert et forskjønnet bilde av virkeligheten til folk som sitter på sin feite ræv i sofaen og ser på «nyhetene» eller leser blogger, og det bidrar slevsagt til at intet eller lite blir gjort for å bedre på den aldeles forferdelige situasjonen som dominerer i dagens verden.

Gode nyheter, i den grad de finnes, og sann glede (motarbeidet overalt) oppleves på det personlige plan, blant de få som makter å motstå den massive hjernevasken som foregår. Nyhetene og media generelt er retusjert for å lulle folk i søvn, og det fungerer.

Nå må det jo sies at alle krigsreportasjene og «terroristtrusselen» (blant andre ting) blir brukt til å skremme folk, så akkurat på det området fungerer «dårlige nyheter» som enda en metode til å holde folk på plass. Tyranniet trenger, i klassisk stil en evig krig og/eller myten om den evige krig for å holde på makten.

Men stort sett blir vi presentert for et samfunn som stort sett fungerer, der det er noen få ting som må rettes opp, men stort sett så er ting på stell. Dette, denne gjennomførte løgnen blir hamret inn i oss fra alle kanter. Et fullstendig skakkjørt system, ett som ikke er liv laga lærer folk opp til å bli roboter, til å tro på julenissen, og folk flest lar seg villig lure.

Så, nei, det fokuseres ikke for mye på dårlige nyheter, men altfor lite.


Tid og tanke kaller forøvrig vestens invasjon og brutale okkupasjon av Irak for et demokratiseringsprosjekt så jeg antar at den kritiske sansen der i gården ikke er så stor at det gjør noe.

1 kommentar:

  1. Godt nytt på et personlig eller lokalt plan anser jeg som relevant - på mer generellt grunnlag er det riktignok liten grunn til å rope hurra.

    Gode historier om positive saker kan jo lære oss mer om hva som er riktig kontra hva som er feil.

    Imidlertid er det slik at den eneste måte å påvise feil er å kritisere - og å kritisere høylytt og sterkt. Det betyr at det faktisk er mest grunnlag for å påpeke "dårlig nytt".

    Med andre ord. Andelen av dårlig nytt i mainstream media og blogger generellt - er for liten.

    SvarSlett