onsdag, juli 11, 2007

Den sanne svindelen avslørt

Noen få vitenskapsmenn og enkeltpersoner betalt av industrien har i årevis hevdet at den menneskeskapte Globale Oppvarmingen ikke forgår. Nå er de avslørt en gang for alle. Verken variasjoner i solens varme (nedkjølt de siste tjue årene) eller i kosmisk stråling bidrar i vesentlig grad til Global Oppvarming. Tvert om er det nå slått fast at de som er kjøpt og betalt av industrien med vitende og vilje har forfalsket resultater av sin egen «forskning». Industrien selger tvil, på alle områder for å kunne fortsette sin vetteløse fremferd.

Dette er bare en av mange avsløringer og entydige måleresultater de siste årene. Jeg er generelt kritisk til vitenskapen, men når målingene og teoriene deres til de grader stemmer med virkeligheten som de gjør i denne saken minsker tvilen ytterligere. Vi kan alle observere hva som skjer og hva som blir stadig tydeligere, med varmere og voldsommere vær, mer regn, mer tørke, lenger vekstsesong, lenger sommer, kortere eller ikke-eksisterende vintre osv.

Jeg har hevdet alt dette i tjue år og det er jo hyggelig å få rett. Det er ikke lenger kontroversielt å hevde at kloden blir varmere, dramatisk varmere og at oppvarmingen er til de grader menneskeskapt. Men dette burde bare ha vært starten på folks innsikt. Dessverre er det ikke det. Man henger fortsatt igjen i gamle forestillinger om sivilisasjonens foretreffelighet. De få tiltakene man har satt i gang og tenker på å sette i gang, som resirkulering, høyere drivstoffpriser, diverse renseanlegg og mer miljøvennlig drivstoff er rett og slett håpløst utilstrekkelig alt i hop. Resirkulering vil ikke redde livet på Jorden, eller engang forsinke eller redusere økningen, hastigheten i den vedvarende ødeleggelsen. Likevel snakker folk om dette med en tilnærmet religiøs overbevisning, mens de fnyser av kritiske røster, som taler om det åpenbare: at hele det menneskeskapte samfunn må forandres totalt, at det må snus opp/ned, ut/in og at selve sivilisasjonen ødelegger alt liv, også vårt.

Kampen mot Global Oppvarming har blitt mote, og dermed skjer det to viktige ting: Det ene er at det distraherer og skjuler, tilslører den andre, langt farligere kjemiske og radioaktive forurensningen fra fabrikker, diverse moderne forbrukerartikler og kjernekraftverk. Det andre er at forrige gang «miljøvern» var på moten, i 1989/90 ble det et svært kortvarig fenomen. Tiltakene som ble satt i gang var svært så kosmetiske og nytteløse. I dag skjer det samme. Kyotoavtalen, eventuelle oppfølgere til Kyotoavtalen og samtlige andre virkemidler det snakkes høyt om i offisielle fora er ikke bare totalt nytteløse, men også den sedvanlige, bevisste distraksjonen fra det etablerte samfunn for nettopp å hindre at noe som faktisk fungerer blir gjort.

De som styrer, de som har makten, i industrien og maktapparatet generelt ønsker ikke sanne forandringer. De trives godt med verden slik den er, og ønsker ikke å forandre en dritt. Så det menneskeskapte samfunn fortsetter på sin tvers igjennom ødeleggende vei som en stadig voksende snøball som ruller stadig fortere mot sin uunngåelige skjebne, mot bråstoppen på slutten av bakken.

Det ser stygt ut.

14 kommentarer:

 1. Ja det ser stygt ut. Selv i et land som Norge, der miljøvern liksom er på den politiske agenda gjøres overhodet ingenting med de grunnleggende problemene.

  Bare det at planen er å utvinne og bruke allt tilgjengelig olje og gass i nordsjøen, og at Statoil til og med ekspanderer utover landets grenser for å utvinne alt de kan få kloa i beviser at alt det politiske miljøet er opptatt av er ord.

  Som vanlig, kan en vel si.

  All melkekartongbretting i verden kan ikke forandre på det.

  I mellomtiden dør 800 (ifølge ny statistikk - jeg mistenker tallet er enda høyere) mennesker på grunn av eksponering av miljøgifter på arbeidsplassen per år. Langt flere enn det som for eksempel dør i trafikken. Antallet skader er selvsagt langt høyere.

  I trafikken ønsker en null ulykker.

  På arbeidsplassen driter en i om folk stuper. Som før er kapitalen Konge. En stats evne til å ofre mennesker er ikke begrenset til krig.

  Og politikere lurer på hvorfor de mister troverdighet?

  SvarSlett
 2. Det var vel en som engang sa at "etter oss kommer syndfloden"...

  SvarSlett
 3. Laila's "reakson" er typisk her. Hun hører nettopp til dem som har videreformidlet industriens svindel og brukt ordet "klimahysteri".

  Utrolig, men sant.

  Og kvalmende, slevsagt, veldig kvalmende.

  SvarSlett
 4. Til Helge: Det er også veldig synd at folk flest ikke har minst like liten tiltro til industriledere som til politikere.

  SvarSlett
 5. Trodde industriledere og politikere var samme klubb uansett, jeg :O)

  SvarSlett
 6. Til Laila,

  Betyr "gjesp" at en ikke gidder følge med i timen, eller at en rett og slett er FOR uvesentlige tiltak mens virkningsfulle tiltak tilsidesettes?

  Hva med å innse at bakom "klimahysteriet" finnes det i tillegg faktiske konsekvenser av den valgte teknologi?

  Dødelige konsekvenser for mange.

  Men det er vel irrelevant for mange.

  Og det sier jo litt.

  SvarSlett
 7. Sitat (Amos Keppler):
  "Hun hører nettopp til dem som har videreformidlet industriens svindel .."

  Feil! Jeg har ikke videreformidlet annet enn hva et par oppegående og selvstendig tenkende privatpersoner har skrevet i sine blogger.
  Det er vitterlig du som snakker industrien (CO2-industrien) etter munnen, ikke jeg.

  Det er den samme typen skremselspropaganda om igjen og til det kjedsommelige, fra disse såkalte "ekspertene" på universet. Derfor "gjesp".

  Av en eller annen grunn har sunn fornuft alltid appellert sterkere til denne nordtrønderen (les: meg) enn såkalte "ekspertuttalelser". Det går nok bra denne gangen, også, skal vi se.

  SvarSlett
 8. Det er som Helge sier, Laila, du gidder ikke følge med i timen og du propaganderer også for bevisstløshet OG støtter de kreftene som ønsker at vi alle skal forbli bevisstløs. Jeg tror ikke nordtrøndere flest er så dumme som deg, rett og slett. De har faktisk evnen til å se seg omkring, se og innse hva som foregår, til å lukte den stinkende kaffen. Hele poenget med dette er at man bør beholde panikken. Det er ingen grunn til ro.

  Du bør kontakte industriforbund både her i landet og i resten av verden og be om lønn, hvis du ikke får det allerede. Det er en gjeng av de, både som skriver blogger og annet.

  Du kaller din holdning sunn fornuft? Utrolig, men ikke uventet. Det er veldig lite oppegående i ditt "synspunkt", det er sikkert. Men for en gang skyld er bakstrevere som deg LITT på etterskudd, ikke så mye som dere burde være, men LITT.

  SvarSlett
 9. "Det går nok bra denne gangen også..."

  Og det etter at hundretusenvis av mennesker allerede har dødd på grunn av biproduktene av fossile drivstoff!

  Kynismen lenge leve.

  Greit at slikt ikke har med global oppvarming å gjøre - men alle som undersøker litt vil finne ut at å bruke fossile drivstoff er en viktig bidragsyter til å forgifte våre nærmiljø. "Men det går nok bra..."

  Når det gjelder global oppvarming er det - uavhengig av eventuelle naturlige variasjoner - helt soleklart at utslipp av drivhusgasser bidrar til økt oppvarming. En kan diskutere hvor stor økningen blir, men ikke at det kommer en økning.

  En kan også diskutere om polene smelter eller ei - faktum er at det ser ut til at de gjør nettopp det.

  Men dette er egentlig bare barnemat i forhold til hva vi EGENTLIG gjør med det fossile brennstoffet. Vi bruker det opp som idioter så fort vi kan - og innen vår levetid vil energibalansen i verden kollapse, med stor sannsynlighet for kriger og det som verre er.

  Og det er vi ikke redd for? Her i Norge jubler vi over at oljelagrene synker slik at prisen stiger. Sinnsykdom ligger tjukt ut over flertallet ser det ut til.

  Uten energi - mens havet sluker mange av verdens mest befolkede områder bit for bit - mens vi ennå har en infrastruktur av kjernekraft og atomarsenaler som bare venter på at noen trykker på knappen - alt dette skulle tilsi at det var MEGET viktig å legge om kursen.

  Global oppvarming vil bli et problem enten det er menneskeskapt eller ei (og konsensus idag er at det er menneskeskapt - alt annet er å tro på julenissen). Bare så synd det i virkeligheten er et av våre minste problemer!

  Slik jeg ser det har vi to veier å gå: 1): redusere antallet mennesker på jorden på en eller annen måte med 99,5% (det går egentlig av seg selv kanskje...) og gå tilbake til steinalderen, eller 2): Gå over til et energiregnskap som er i økologisk balanse.

  Be afraid - be very afraid. For dagens politikk legger ikke akkurat opp til en happy ending.

  SvarSlett
 10. Ja, det er klart det fortsatt er masse mark å pløye for at folk skal få øynene opp. De lever fortsatt i sin koselige lille verden og forestiller seg at den er en helt annen enn den virkelig er.

  SvarSlett
 11. Detta är ett av de stora religiösa spörsmålen i vår tid. För 2000-talets flagellanter, alla goda och samvetsömma gröna:
  "Vi har levt i perverterat överflöd och nu kommer räkningen. Mea culpa, mea maxima culpa!"

  Översteprästerna heter Al Gore -- mannen som utsåg Joe Lieberman till sin vicepresidentkandidat och aldrig utmanade G.W. Bushs valfusk i Florida år 2000 -- samt David de Rotschild.
  Huvudbudskapet under Live Earth var släck en lampa och handla din musik på nätet -- sponsrat av Microsoft och Apples iTunes.

  Världen ska nu återigen satsa på kärnkraft – det "rena" alternativet. I Sverige pratar man idag om en kraftig satsning på uranbrytning. Oljebolagen gör vinster som trotsar vår fattningsförmåga -- enbart Rockefellers Exxon Mobile gjorde en VINST på mer än 100 miljoner dollar om dagen förra året!

  Men felet är vårt -- vi skamlösa, slösaktiga människor, som släpper ifrån oss CO2 ur alla våra verksamheter och kroppsöppningar. Det är vi som måste ändra vårt beteende. Kapitalet kan vi inte ställa några krav på, för då riskerar vi ju att få en sämre ekonomi.

  Industrin leker med vårt samvete. Kapitalet leker med vår ångest för domedagen. Makten leker med vår önskan om enkla lösningar. Släck en lampa och handla din musik på nätet så blir allt bra igen.
  Mikael W

  SvarSlett
 12. Anonym6:46 a.m.

  Må virkelig få berømme Laila for kreativt ordbruk over her: CO2-industrien.

  Hun mener Amos snakker CO2-industrien etter munnen. Og med CO2-industrien mener hun ikke den CO2-rapende industri, men snarere folket bak CO2-hysteriet, som det så fint heter.

  Problemet er jo selvsagt ikke utslippene i seg selv, men alle disse som snakker om dem og maser om at de må begrenses...

  På et noe høyere plan kan vi antyde at det generelt sett gode rådet på privatplanet om å «tenke positivt» og «se lyst på livet» her slår over i Lailas «refleksjon» over samfunnet og de enorme utfordringene og problemene i denne sfæren.

  Hun tror med andre ord det hjelper å tenke at «det går nok bra», fordi det var sånn hun kom over at kjæresten gjorde det slutt forrige gang.

  Spørsmålet er bare om atmosfæren bryr seg en tøddel om slike «taktikker»... :-)

  SvarSlett
 13. Dette er dessverre et problem for flere enn Laila. De har begravet hodet dypt i sanden, mens kroppen på overflaten blir sakte men sikkert veldig godt stekt.

  SvarSlett