lørdag, juli 21, 2007

Hvis du ikke vil så skal du

Nestleder i SV, Bård Vegar Solhjell er en av flere i det siste, fra flere partier og miljøer som har kommet med forlag om å «snu på» systemet med organdonasjon. I dag er systemet at man må registrere seg for å bli donor. Han med flere ønsker at alle automatisk skal være det, hvis man ikke reserverer seg. Andre går lenger. De ønsker at det skal være påbudt, at man ikke skal kunne reservere seg. Eller det er mellomstadier her.

Dette, uansett form er enda et hårreisende forslag.

Jeg synes personlig hele teknologien med organdonasjon er galt i utgangspunktet. Det er helt åpenbart unaturlig å sette et fremmedlegeme inn i kroppen. Og kroppen reagerer på den nye nyren eller hjertet eller hva det nå enn som transplanteres på en veldig bestemt måte. Den avviser det, støter det ut. For å hindre at det skal skje må kroppens immunsystem lammes. Man sprøyter inn tonnevis av antiimmunmedisiner og organismen blir sårbar for alle mulig invasjoner og infeksjoner. Dette holder de på meg i månedsvis og gjerne årevis etterpå, men likevel hender det at kroppen endelig klarer å kvitte seg med transplantasjonen, hvilket skulle tilsi hvor galt det hele er. Tross det forskes det intenst på å utvikle stadig «bedre» metoder når det gjelder å lamme kroppens immunsystem. Hva er GALT med dette bildet???

I et samfunn som åpenbart har som oppgave å fjerne menneskeheten stadig mer fra vårt naturlige miljø blir man dog ikke overrasket over at sånne holdninger blir fremelsket og utviklet. Kjemoterapi og strålebehandling mot kreft er andre uhyrlig medisinske eksempler. Man ødelegger organismen i et ynkelig forsøk på å redde den. Fokuset i dagens verden er som vanlig helt på jordet.

Så er det de som ikke ønsker en slik behandling, men ønsker å satse på alternative behandlingsformer. De blir utsatt for et kjør som savner sidestykke av etablert medisinsk propaganda. På et tidspunkt der de naturlig nok er i dyp krise blir deres personlige overbevisninger totalt overkjørt. De som bedriver alternativ medisin, som alt annet alternativt blir mistenkeliggjort og forfulgt. Jeg kunne ha skrevet en hel bok om dette. Mange har gjort det.

Og, slevsagt hvis man ikke vil så skal man. Man skal donere eller gjøre andre ting som også blir tungt reklamert for fra det etablertes side. At noen ikke frivillig vil slutte seg til galskapen som hersker i dagens samfunn faller tydeligvis mange tungt for brystet. Dette går ikke bare igjen på det «medisinske» området, men på alle områder.

Livet blir nok en gang ofret på teknologiens alter.

Vær sikker på at jeg skal reservere meg. Men mange som er imot det vil ikke gjøre det. Enten fordi de ikke kjenner til «ordningen», eller fordi de ikke finner det bryet verdt. Døden er en fjern ting i vårt samfunn, akkurat som livet er det. Så når døden kommer så vil mange som ikke ønsker å bli det bli «donorer». Et menneskes vilje og frihet og medbestemmelse over egen kropp eller på noen områder overhodet respekteres ikke i livet, så hvorfor skal det i døden?

6 kommentarer:

 1. Jeg er ikke direkte enig i at organdonasjon er feil. Her finnes selvsagt forskjellige meninger - og disse skal absolutt aksepteres.

  Igjen ser vi imidlertid det etablertes hang til å kontrollere og bestemme selv. Bare dette i seg selv burde være nok til å diskvalifisere disse menneskene fra å ha NOE SOM HELST med å styre NOE SOM HELST.

  Med all mulig respekt for jordbærplukkere - men slike politikere kan knapt brukes til annet! Og selv da under tilsyn!

  SvarSlett
 2. Dagens eksisterende lov er faktisk ikke så dum, i hvert fall ikke i forhold til talløse andre, da den baserer seg på frivillighet, på DONASJON...

  I USA feks er det litt verre. Der kan slektningene undertegne et papir og godta på dine vegne (hvis du er ute av stand til å ta avgjørelsen), hvis du ikke har sørget for å sikre deg på forhånd. Det er, så vidt jeg vet ikke mulig her (ennå).

  SvarSlett
 3. Og godt er det. At andre skal ta slike beslutninger er over en grense - en grense der enkeltindividets ønsker og rettigheter ikke lenger blir akseptert.

  Dette dusteforslaget fra SV er uansett endel verre enn det amerikanske.

  Bryter en slike grenser blir det lettere for hver gang... Men SV har jo aldri brydd seg om annet enn maurtua uansett.

  SvarSlett
 4. Nå oppdaget jeg nettopp at familien KAN ta valget for deg her også, med mindre du har sikret deg på forhånd, at det er det som i praksis skjer. Gru og skrekk, alt man oppdager bare man sjekker.

  Jeg lurer hele tiden på hva jeg ikke vet.

  SvarSlett
 5. Godt å se at noen sier noen sannhetens ord om dette. Makan til ensidig fremstilling av et emne i media skal man lete lenge etter.

  SvarSlett
 6. I en verden av ensidige fremstillinger, ja.

  SvarSlett