lørdag, juli 28, 2007

Hai på besøk i fremmede farvann

En stor hvithai har blitt sett og filmet utenfor Cornwall-kysten i England.

Kystvakten, typisk nok (uten å ha sett filmen) avviser det hele som en «skremselsmelding». De sier at «det har aldri vært hvithai i sjøen og det siste turistindustrien trenger er flere nedturer». Haieksperten Richard Peirce (som HAR sett filmen) sier at det utmerket godt kan være en hvithai, selv om han ikke kan si det med hundre prosent sikkerhet. Det stemmer også godt med det faktum at det har vært utallige vitner på at dyr og fisker og planter som hører hjemme i sydligere farvann har blitt sett mye lenger nord enn det som er eller var deres naturlige områder. Havet blir varmere, mye varmere. De menneskeskapte klimaendringene fører med seg en mengde enorme forandringer. Dette er bare en av dem.

2 kommentarer:

  1. Anonym3:01 p.m.

    Kanskje har du rett, det er sannsynlig at du har rett. Og det er summen av små tegn som kan være forvarslene på hva som skjer. Når alle ser det, er det vanligvis for sent.

    SvarSlett
  2. Ja, det stemmer, i hvert fall når alle blir oppmerksom på at de ser det. Man blir lært opp til å ikke se viktige ting i dagens samfunn.

    SvarSlett