onsdag, juli 25, 2007

Kunstig, kunstig og skadelig, skadelig (søt gift)

Det er nå rundt tjuefem år siden det kunstige søtningsmiddelet Nutrasweet eller Aspartam kom på markedet. Det blir brukt i Coca Cola og en mengde andre produkter. Tidligere President Ronald Reagan sørget for at det ble godkjent for kommersielt bruk. Det som skjedde var at han sørget for å sparke mannen i FDA (Food and Drug Administration) som nektet å godkjenne det, og innsette en mann med sterke bånd til produsenten Monsanto, et firma som er blant de verste av de verste og er «verd» en hel bok. Middelet ble godkjent bare noen måneder senere.

Coca Cola og andre store produsenter tok giften i bruk tidlig, omfavnet den rett og slett, og har blitt Monsantos lojale støttespillere i kampen mot forbrukere og kritiske røster.

Aspartame forårsaker hodeverk, cellulære og genetiske forandringer, og en rekke store og små plager som er gjennomgående dokumentert. Det burde aldri ha blitt godkjent. Det burde vært forbudt for mange år siden da senere tester bekreftet de opprinnelige resultatene, men det er makten og kapitalkreftene som rår, og sjelden får man det så godt illustrert som i denne saken. Listen over skader er simpelthen bare helt utrolig, og kan få en til å enda en gang stille spørsmål ved folks mentale helse.

Flere jeg kjenner, også miljøvernere drikker diettcola med et stort glis rundt kjeften, spytter på de som driver opplysningsvirksomhet. Vel, latteren (og spyttet) er på deres bekostning. De kjenner godt til bivirkningene, og opplever dem til og med, og fortsetter tross det å konsumere dritten. De har kastet sin kritiske sans fullstendig på båten.

Kunstige søtningsmidler er generelt sett langt mer skadelige enn sukker. Sukker er ikke skadelig overhodet i riktige mengder, mens en slurk med aspartamtilsatt drikke vrenger deg ut og inn i flere dager etterpå, hvis du er heldig. Det har langt verre langtidsvirkninger.

Så min oppfordring er: slutt og kjøp, spis og drikk produkter tilsatt Aspartam. Veldig mange diettprodukter inneholder Aspartam eller tilsvarende i dag. Se etter navnet Aspartam når du kjøper noe. La det bli værende i hyllene i din lokale butikk. Spør alltid etter produkter som bruker ekte sukker. Slankemanien har til de grader ført til mange uhyggelige bivirkninger. Dette er bare en av dem.

En av de virkelige uhyggelige utslagene i denne sammenheng er at Monsanto har fått støtte hos noen diabetikere, noe som er enda et kvalmende utslag på en lang liste i denne saken.

Det vanlige er at industrien betaler vanlige folk for å skrive leserbrev og debattere for dem, blant annet på Internett. Det skjer garantert også her. Hvis jeg hadde vært religiøs (noe jeg slett ikke er) ville jeg ha kalt Monsanto & co en Satan i form av et multinasjonalt selskap.


Søk på «aspartame side effects» (og/eller på Monsanto) på nettet, og du finner tonnevis av materiale. Kanskje det går et lys opp for deg da. Det bør det gjøre. Hvis du fortsetter å drikke eller spise den søte giften etter det kan ingen hjelpe deg. Du er et håpløst tilfelle.

6 kommentarer:

 1. Lesning med høy nytteverdi. Heldigvis har jeg boikottet giftig mat så godt jeg kan i flere år.

  Et problem er at slikt faenskap snikes inn i stadig flere produkter.

  SvarSlett
 2. Det stemmer, det er enda en i en lang rekke av moderne skrekkhistorier.

  Det er bortimot plent umulig å holde seg orientert og unngå alt sammen.

  Og nye stoffer, som ettersigende skal være sunne eller sunnere enn de gamle er ikke det.

  Så er det genteknologien, som Monsanto også deltar i med begge beina, det absolutt aller verste.

  SvarSlett
 3. Ja. Og så har vi xylitol.

  Det er nesten morsomt. Sjå, lettbrus med søtningsstoffer, ja, da er det jo ikkje usunt! Og så får dei syreskadar på tennane.

  Minst.

  SvarSlett
 4. Alt syntetisk er i utgangspunktet skadelig, i beste fall. Det (mat osv) som i sannhet er naturlig er ikke det.

  SvarSlett
 5. Et syntetisk stoff er en kunstig framstilt kopi av et naturlig stoff og har de samme egenskapene. Så lenge det naturlige stoffet ikke er skadelig, er heller ikke det syntetiske stoffet det. Jeg tror du mener kunstige stoffer.

  Bare en liten presisering.

  SvarSlett
 6. Jeg skjønner hva du mener, men jeg deler ikke den ditt syn på den distinksjonen. Et syntetisk stoff ER et kunstig stoff.

  SvarSlett