fredag, juli 20, 2007

Medskyldig

Det norske oljefondet doblet sine investeringer i Israel i fjor. Det ble investert over en halv milliard kroner i Israelske statsobligasjoner i løpet av 2006.

I denne saken går det helt greit å sitere lederen i AUF Martin Henriksen:

- Det betyr at Israel kan bygge bosetninger og fortsette okkupasjonspolitikken sin, og det er uakseptabelt.

Statssekretær i Finansdepartementet, Bjørn Arild Gram sier derimot at Norge må påvirke Israel på andre måter, og at det kongelige norske Finansdepartement ikke har noen planer om å trekke investeringene ut av Israel.

Påvirke på hvilken måte? Ved å fortsatt godta at Israel bryter menneskerettighetene og internasjonal lov på samlebånd uten å gi dem annet et lite smil og noen få kritiske ord i ny og ne? Dette gjør den norske stat medansvarlig for hvert eneste lite palestinsk barn representanter for den israelske regjeringen har myrdet og fortsetter å myrde på den okkuperte Vestbredden og Gazastripen.

Oljefondet trakk seg ut av Walmart i fjor, en veldig god avgjørelse, men det gjenstår fortsatt en lang liste av foretak og steder det bør trekke seg fra.

Israel er så visst en av de.

Det er noen mennesker i Norge som støtter Israel uansett hvilke uhyrlige handlinger Israel foretar seg, og de har så visst blodige hender. Det samme kan man si om de som forvalter Oljefondet. Hvor er det såkalte etiske rådet som ettersigende skal gi råd om fondets pengeplasseringer i denne saken?

2 kommentarer:

 1. Pånytt makter ikke regjeringen å forklare hvorfor vi setter penger i aksjer i hytt og pine.

  Det enkleste hadde jo vært å legge bort alle forsøk på å være "politisk korrekt" og heller innrømme at en tjener penger.

  Ved å gå over lik om nødvendig!

  SvarSlett
 2. Det er det man gjør og har gjort lenge.

  Det er ganske «morsomt» også, hvordan den ene skandalen avveksler den andre, og regjeringen «elegant» snur på det hele og gjør sitt syn til et spørsmål om samvittighet.

  Galgenhumor på sitt beste. Jeg trodde ikke de hadde det i seg.

  SvarSlett