torsdag, juli 19, 2007

Fengslet for å klø seg på ballene

En Tromsø-mann ble kastet på glattcelle av politiet «fordi han klødde seg på ballene og gliste» i byens storgate. Mannen var fullt påkledd, men det nyttet ikke. Politiet gjorde kort prosess og ila mannen 5000 kroner i bot.

Jeg lurer på om dette er lovlig, av politiet altså. Nå tar jo politiet og polititjenestemenn seg friheter hele tiden, uavhengig av hva som står i det feite draget av en bok, men dette er enda mer latterlig og uhyggelig enn de fleste tildragelsene fra politiets side. Sannheten er vel at politifolk kan gjøre hva som helst mot hvem som helst (som ikke er høyt på strå), hvis de bestemmer seg for det.

- Man må vel ha rett til å klø seg hvor man måtte ønske, klager den uheldige mannen i en kommentar.

Å, nei du, du skal ikke tro du har rett til noe i dagens verden. De fleste har vel absolutt ingen anelse om at slike naturlige handlinger kan føre til så drastiske konsekvenser, men det du ikke vet kan skade deg, og alt som ikke er ettertrykkelig tillatt er forbudt.

Hvor går grensen tro? Hvis en stakkar for eksempel klør seg på øreflippen og gliser hånlig til en politimann, vil det da være grunnlag for «å taue han inn», grunnlag for å tyrannisere han og attpåtil gi han bot for det? Jeg for min del synes at det er politimennene som utførte udåden som burde vært fengslet, sparket og bøtelagt.

4 kommentarer:

 1. Anonym2:13 p.m.

  hmm... jeg tror de sikkert tenkte (altså politimennene) at de hadde med en pervo fyr å gjøre. Man kan jo aldri vite, ikkesant?


  Det var sikkert uskyldig ment fra den fengslede mannen sin side å klø seg på ballene, men tenk på alle de små barna som til stadighet opplever ekle situasjoner, og som ikke blir ivaretatt eller beskyttet når de virkelig trenger det som mest.


  Så å fengsle/gi bot til en mann som klør seg på det mest intime stedet, betyr jo ikke nødvendigvis at politiet anser seg selv som "guder" som kan gjøre hva de vil uten å få noen reaksjon på det? Politiet hadde vel sine grunner, og det er jo ikke alltid at vi, altså publikum, får vite grunnen.  Dessuten så KUNNE det jo vært et hint fra mannen sin side til en eller annen unge om at: "hehe, se på meg, jeg er kåt på deg! Og jeg kommer snart og tar deg!" Og det er vel egentlig dèt politimennene kanskje har i tankene når de setter igang med såpass "drastiske" tiltak?


  Men det er mange måter å se denne saken på, og min er en av dem.  Så ikke ta det ille opp om jeg tenker annerledes enn deg, jeg prøver vel bare å se det i et annet perspektiv:o)

  SvarSlett
 2. Jeg tar det slett ikke ille opp at du er uenig med meg. Jeg liker at folk er uenig og mener generelt sett det er altfor lite EKTE uenighet i verden.

  Men jeg kjøper det rett og slett ikke. Politiet er en ting. En annen faktor jeg ikke nevnte, som jeg har nevnt før, som er like ille er folks reaksjoner på det som burde vært helt normal oppførsel.

  Hva om barna så det? De bør kunne se sånt, suverent, uten frykt.

  Hvis han hadde grepet tak i ungen og befølt han eller henne og så klødd seg skrittet kan man begynne å snakke om straffbare forhold.

  Som sagt, hva blir det neste? Dette er ikke den eneste av sånne saker. Det er en hel rekke av dem som viser det nåværende samfunns forvrengte, hysteriske seksualmoral.

  En gutt ble dømt for å ha sex med en jente som var litt yngre enn han, ble dømt til fengselstraff, til tross for at jenta insisterte på at det hadde skjedd frivillig.

  En sak blant uttallig.

  Så din vinkling av denne saken er simpelthen helt gal. Det er helt tydelig hvor sympatien bør ligge.

  Til slutt: den stakkars fyren som bare klødde seg ba faktisk om unnskyldning. Han fikk skyldfølelse fordi han hadde gjort noe som føles helt naturlig for alle.

  Og det er kanskje det verste av alt.

  SvarSlett
 3. En verden der barn (potensiellt sett - jeg tror ikke de egentlig gjør det) tar skade av å se en mann klø seg på ballene - fullt påkledd - er gått fullstendig av hengslene.

  En verden der politiet griper inn med de kjære bøtene i tillegg er en syk verden.

  Her er prinsippet å opprettholde et lukrativt terrorregime der alle avvik fra "normalen" (hva nå det er) skal lukes ut.

  Så får vi en verden av snille - lovlydige ræveslikkere. Det er verre enn litt ballekløing i ny og ne.

  SvarSlett
 4. Til Mia -

  kanskje mannen var en potensiell overgriper. Kanskje. jeg vet ikke hvor du tar det ifra. Potensiale for ulovlige handlinger er uansett ikke forbudt.

  Selv om mange nok ville likt å ha det slik. Litt Orwellsk hjernekontroll er vel høyt på lista til de fleste fascister.

  SvarSlett