lørdag, juli 28, 2007

En okse til besvær

Shambo, den tuberkulosesyke oksen som hinduer i Wales ser på som hellig har endelig blitt tatt av dage. Private og offentlige myndigheter gjør ikke mye bra, men dette var bra gjort. Hinduer er nøyaktig like idiotiske og dogmatiske som andre religioner. De og Buddhistene har fått et ufortjent godt rykte bare fordi noen rockestjerner har erklært seg tilhengere av dem, men det gjør det bare verre i mine øyne.

Jeg må påpeke som jeg alltid gjør, at folk bør få lov til å tro på det de vil. Problemet er at religionenes gjennomførte idiotiske og dogmatiske virkelighetsforståelse dominerer dagens verden og ødelegger den, ødelegger menneskene og alt liv på planeten. Vi har alle sett redselsbildene av lidende og døende kyr i Indias gater. Ingenting blir gjort med dem, fordi de blir sett på som hellige dyr.

Dalai Lama og munkeordenen i Tibet har lenge blitt sett på som et eksempel til etterfølgelse, av gud vet hvilken grunn. Det er ikke noe spesielt med dem. De er bare enda et hierarki, et system for undertrykkelse, som kastesystemet i India og blant mange på kloden.

At noen legger så mye energi i å redde en enkelt dødssyk okse når tallæse dyr blir torturert til døde av leger og kosmetikkindustrien i laboratorier er enda et element i dette.

Farvel, Shambo, lykke på reisen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar