onsdag, juli 25, 2007

Feberhet jord - verden drukner (II)


Illustrasjonen over viser Storbritannia når all is på planeten har smeltet og med en havstigning på 84 meter. Så vidt jeg vet finnes intet tilsvarende kart over Norge, men det er ganske så lett å beskrive.

Kystbyene vil forsvinne først, snart. Alle de store byene vil forsvinne ganske så fort. Selv ikke de høyeste bygningene der vil stikke opp av den nye havoverflaten. Hamar og Lillehammer ligger på rundt 125 meter, så de vil ikke bli oversvømt av havet, med mindre det stiger enda mer enn hva som er den gjengse oppfatning blant «ekspertene» i dag. Det høyeste anslaget jeg har sett er 300 meter, og disse anslagene blir stadig oppjustert, som også alle de andre dramatiske virkningene av den menneskeskapte oppvarmingen blir. Tenke seg til, for ti år siden snakket man fortsatt om en stigning på 70 centimeter…

Og selv med «bare» 70 meter pluss/minus noe vil det uansett bli mange gode strandtomter like nedenfor Mjøsa.

Og som vi har fått demonstrert denne sommeren: regnet kan og vil strømme ned i ukjente mengder her i nord, og skylle vekk byer like lett som havet kan drukne dem.

Hvis du ønsker å se et bilde på fremtiden, så er det dette du bør se.


PS. Le av rør bloggerne som Esquill fortsetter å bagatellisere dette med sitt vanlige sprøyt. Hvorfor blir jeg ikke overasket?

6 kommentarer:

 1. "Den menneskeskapte oppvarmingen"? Den hva-for-noe?

  Myten om "menneskeskapte oppvarming", som stadig promoteres gjennom media for å rettferdiggjøre global FN-skatt, er basert på propaganda om at CO2 er mer enn en marginal gass som utgjør en ubetydelig del av atmosfæren. Myten blir videre promotert ved å si det er en sammenheng mellom CO2 og oppvarming, hvilket jo er sant: Jo varmere det blir, jo mer CO2 produserer plantene. CO2-økning har historisk ca. tusen år etter temperaturøkning...

  Det kan være lurt av deg å lese litt om emner som "istid". Det er helt normalt med temperatursvingninger.

  Derimot er det unormalt å dekke store landområder med asfalt og betong slik at absolutt ingen planer og dyr kan leve der. Velg noen _ekte_ miljøspørsmål å bry deg om fremfor å promotere svindel.

  SvarSlett
 2. Du er helt på jordet og har helt åpenbart ikke orientert deg overhodet. Eller du er betalt av industrien for å skrive vrøvlet ditt.

  Den sanne svindelen (som jeg har skrevet om tidligere) er det du og gjengen som bedriver.

  Jeg velger alle miljøspørsmål, og trekker verken fra eller legger til noen. De er en del av en og samme sak.

  SvarSlett
 3. Oyvind,

  Din uvitenhet taler mer enn tusen bilder - eller noe deromkring.

  "CO2-økning har historisk ca. tusen år etter temperaturøkning..."

  Og alikevel er altså CO2 økningen DENNE GANG I FORKANT AV TEMPERATURØKNINGEN.

  Går det inn? At det denne gang er en vesentlig forskjell på symptomene - går dt inn at dette kun kan skyldes menneskeskapte utslipp, og at klimaforandringen denne gang derfor vil gå raskere enn før - nettopp fordi det IKKE er samme naturlige mekanismer bak?

  SvarSlett
 4. Det skyldes ikke naturlige variasjoner.

  Det skyldes ikke variasjoner i solens stråling.

  Det skyldes ikke kosmisk stråling.

  Grunnen til at co2 nivået og temperaturen og havet stiger og at været blir stadig verre er... drumroll Den Menneskeskapte Globale Oppvarmingen.

  SvarSlett
 5. Anonym1:26 a.m.

  "Tenke seg til, for ti år siden snakket man fortsatt om en stigning på 70 centimeter…"

  Neida, ikke for ti år siden. IDAG hevder IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change) at havet kan stige 59 cm i dette århundret.

  James Hansen et al ved NASA's forskningssenter hevder derimot noe helt annet; at issmelting ikke skjer lineært, og at det har et "knekkpunkt", dette vil si at når først en nedsmelting har startet så vil den etter relativt kort tid aksellere. Hansen et al hevder dermed i motsetning til IPCC at nedsmeltingen vil medføre en havstigning i samme tidsrom på 25 meter.

  Les mer på
  http://www.monbiot.com/archives/2007/07/03/a-sudden-change-of-state/

  SvarSlett
 6. Offisielt, på grunn av politiske hensyn står IPCC fortsatt på en meter, men uoffisielt har enkeltmedlemmer forlengst forlatt den latterlige holdningen.

  Som sagt, man må gå ut fra at all is på Jorden vil smelte og det vil bety rundt 70 meter, minst.

  SvarSlett