lørdag, juli 28, 2007

Å kaste ut folk

En småbonde i Hedmark skjøt namsmannen når namsmannen og en politimann kom for å kaste han ut fra gård og grunn på grunn av ubetalt gjeld. Jeg kan ikke annet enn godte meg her.

Nå bør jeg påpeke et par ting: Jeg er generelt sett ikke særlig glad i bønder fra Hedmark på grunn av deres brennende trang til å skyte ulver. Jeg er generelt sett heller ikke for prinsippet om privat (og/eller offentlig) eiendomsrett. Ingen kan eller bør eie jorden, ikke privatpersoner, ikke selskaper, ikke stater.

Men når det er sagt så synes jeg det er flott at offentlige tjenestemenn blir minnet på at det kan ha konsekvenser når de kødder med folks liv, slik de veldig ofte gjør. Banker, finansinstitusjoner og myndigheter generelt er like ille på den måten, og de har alle Makten på sin side, og blant maktens lydige tjenere finner vi nettopp namsmenn og politifolk. Skattefuter og banker har en lang tradisjon med å samarbeide om slike ting.

Så, det er en god ting, som sagt når de blir minnet på at det finnes mennesker som ikke finner seg i å bli hundset med og tråkket på.

4 kommentarer:

 1. hvor skulle du bygge huset ditt hvis du ikke eide tomt, vi du bygge
  der det passet deg og skyte på folk som var uenig?

  SvarSlett
 2. Jeg tenkte meg at noen ville komme med det argumentet. Det er ikke noe godt argument i mine øyne.

  Slett ikke.

  Kom tilbake når du har tenkt litt mer igjennom saken, etter at du har tenkt litt utenfor boksen.

  SvarSlett
 3. Anonym1:10 p.m.

  Tenker ikke i boks, eier man noe får man ansvar, mener du vi ikke skal
  ha ansvar for det man har og det man gjør?

  SvarSlett
 4. Vi eier ikke noe. Vi eier ikke andre mennesker og kan ikke eie Jorden. Vi er helt uansvarlige i dagens samfunn, blant annet på grunn av at vi tror vi gjør det.

  Du tenker i boks.

  SvarSlett