torsdag, juli 05, 2007

Den glemte by

I et stort område av ødeleggelser og flommer etter de siste regnskyllene i Storbritannia finner vi Hull i Yorkshire, en by byrådets leder Carl Minns kaller Den Glemte By.

Det har vært oversvømmelser på alle fem kontinenter i sommer. Der det ikke har vært oversvømmelser har det vært tørke. Storbritannia har fått mye, veldig mye av vannet. Byen Sheffield har fått like mye på fem dager som er vanlig på et helt år. Det er den våteste sommeren som noensinne har blitt målt i Storbritannia.

17 000 eiendommer i Hull er rammet. Flomvannet er giftig og mesteparten av befolkningen er for lengst evakuert. Carl Minns sier at det vil ta to år før byen vil bli gjenreist, og folk kan dra hjem, og han nærmest bønnfaller regjeringen om mer kapital. Hvis ikke vil den ikke reise seg igjen overhodet, sier han. I et bittert utbrudd hevder han at hvis Hull hadde vært Fulham eller Chelsea ville flommen der vært plastret i nyhetene i ukevis, noe som ganske sikkert stemmer. Hull er den glemte by.

Den ligger ved havet, under havets overflate, men nå er det regnvann som får alt til å flyte. Byen vil være en av de første som vil bli rammet når havstigningen som følge av den Globale Oppvarmingen starter for alvor.

2 kommentarer:

  1. Jeg er redd maktapparatet og kapitaleierne ser på global oppvarming og dens effekter som nok en mulighet til å utøve sin makt.

    Ødeleggelse - på grunn av krig eller naturkatastrofer - gir en god mulighet for å tjene penger på nybygg - og en god mulighet til å tappe felleskapets pengebinge og posisjonere seg for enda større maktutøvelse.

    Nobody cares about Hull...

    SvarSlett
  2. Og dette er bare den spede begynnelsen på alt sammen, for oss alle.

    SvarSlett