lørdag, august 18, 2007

Jeg er ikke interessert i politikk

sier noen. Men det er jo bare tull slevsagt, med mindre man ikke bryr seg om man lever eller dør, og selv det er et politisk standpunkt. Dødens eller kirkegårdens politikk er svært så politisk og svært så aktuell i dag. Bare det å gå på gaten og velge om man skal ta et skritt fram eller tilbake, eller til høyre eller venstre er politikk, for å sette ting på spissen.

Hvis man sier man ikke er interessert i partipolitikk står man sterkere, rent rasjonelt sett, for det som foregår i hvert enkelt parti behøver slett ikke nødvendigvis ha noen relevans til samfunnet eller livet for øvrig, men politikk har det, og det er ikke ordkløveri heller, men dyptgripende realiteter man snakker om her.

Så de som sier at de ikke er interessert i politikk er i beste fall dårlig orientert og har ikke tenkt så veldig nøye igjennom tingenes tilstand, noe som slett ikke er overraskende når man ser hvilke valg folk tar og hvilke holdninger folk flest velger (eller lar være å velge) i dag.

4 kommentarer:

 1. Nei, jeg er ikke interessert i politikk. At politikk rammer meg er en helt annen ting. Jeg betaler skatter og avgifter, jeg lever etter de lovene som er satt osv, men det betyr ikke at jeg er INTERESSERT i det. Jeg kan irritere meg over dokumentavgiften eller dårlig utbygd kollektivtilbud, men det gjør meg ikke INTERESSERT i politikk. Det gjør meg muligens IRRITERT over politikken. De to er ikke det samme.

  SvarSlett
 2. Du er interessert i politikk. Bare det at du benekter det andre du kommenterte det viser at du er interessert. Det du beskrev var forøvrig partipolitikk. Jeg har helt klart irritert deg, noe som også er flott.

  Du kan fortsette å benekte det litt vel mye, noe som bare bekrefter det.

  SvarSlett
 3. :O)

  Hvis en ting rammer en, og en IKKE er interessert, er jo det litt rart?

  Her må en ikke forveksle en oppgitthet eller mistro eller mangel på tiltro ttil det eksisterende politiske regimet som mangel på politisk interesse.

  Snarere tvert imot. Er en uenig - blir en irritert - ser en galskapen i systemet - så er man i HØYESTE grad politisk interessert.

  Om man velger å gjøre noe med det eller ei er en annen sak.

  SvarSlett
 4. Du sa det.

  Etter min mening kan man gjemme seg i en mørk kjeller hele livet. Det er fortsatt en gedigen politisk handling.

  SvarSlett