onsdag, august 22, 2007

Gjenstridige (og Makten rår) slår til igjen

Utbetalingene til de langtidssyke etter Giardia-utbruddet i Bergen i 2004 vil ta år og atter år. Gjensidige, som er Bergen Kommunes forsikringsselskap trenerer saken i kjent stil, i den samme stilen som alle forsikringsselskap gjør, og de folkevalgte står og ser på, slik folkevalgte gjerne gjør.

Flere tusen bergensere og pendlere ble syke med kvalme, diaré og oppkast høsten 2004 av parasitten Giardia Lambia som senere ble påvist i Svartediket, en av byens hovedvannkilder.

Gjensidige har utbetalt eller vil utbetale erstatningen til de mindre alvorlige sykdomstilfellene, men ikke til de langtidssyke. Morsomt eller rettere sagt tragikomisk. Et sted der fornuften rådet ville de som er verst rammet blitt best behandlet. Det er liksom slik det burde vært, spør du meg (men ingen har gjort det…). Selskapet nekter (offisielt) å godta sammenhengen mellom ME (kronisk energisvikt), som har rammet flere hundre mennesker, og bakterien, selv om alle fornuftige mennesker vil lure på hvilke enorme tilfeldigheter som har ført til at alle de folkene som har blitt syke ellers har blitt syke i nøyaktig samme tidsrom og under identiske omstendigheter.

Alle vet at det er en klar sammenheng, Gjensidige også, men de bruker villig makten sin, og legger, som «mennesker» som dem alltid gjør stein til ofrenes byrde. Livet og tilfeldighetene behandlet en rekke mennesker dårlig, men det er ingenting mot hva de umenneskelige og grådige jævlene i Gjensidige gjør i ettertid.

Det burde vært en lov mot slikt, men det er det slevsagt ikke. Noe burde vært gjort med slike individer, men det skjer slevsagt ikke.

Dette er nemlig slett ingen enkeltsak, men et ubetinget mønster, tilfelle du ikke har fått med deg det. Det finnes millioner av lignende saker. Makten og pengene og samfunnet generelt ødelegger liv, og så ødelegger de det enda mer. Og enda mer. Slike individer styrer og dominerer dagens verden. Slik er samfunnet. Slik er dagens verden.

Grådigheten rår og Gjenstridige består.

3 kommentarer:

 1. Dette er en del av et mønster. Gjensidige er beskyttet av SINE rettigheter - gitt av staten, borgere har i utgangspunktet IKKE de samme rettighetene, snarere tvert imot.


  Slik er det over hele linja, desverre!

  SvarSlett
 2. Borgerne må bevise at de ikke snyter, ikke lyver osv, mens Makten kan snyte og lyve osv så mye den måtte ønske.

  Jeg kaller det Makten og ikke staten, fordi staten bare er en del av det hele.

  SvarSlett
 3. Anonym2:54 a.m.

  Gjensidige forsikring slåss for alle pengene. Et hvert beløp ned til siste tusenlapp vil alltid og har alltid vært kampsaker for Gjensidige. Tenk at selskapet har folk ansatt som er ansatt der kun for å trenere og for å krangle.
  Utrolig at den type neadertalske undermennesker finnes. Snakk om grusomme ondsinnede mennesker. De er ikke verdt fem øre. Den dagen de faller skal ingen hjelpe disse...

  sign: Også et offer som har tatt opp kampen !

  SvarSlett