onsdag, august 22, 2007

Justismord på samlebånd

Ellers er enda et justismord på gang og har vært det en stund nå. Slikt blir en vane i dagens verden, men heldigvis finnes de blant oss som aldri vil bli vant til det.

Thomas Thendrup ble frikjent tidligere for Nokasranet, men fagdommerne satte kjennelsen til side, og rettssaken har nå kommet opp på ny i Gulating Lagmannsrett.

Jeg har fulgt denne saken en tid og blir bare mer og mer overbevist om at Makten på ny ønsker å statuere et eksempel, uansett om personen de dømmer er «skyldig» eller ikke. Min tro på rettssystemet generelt har alltid vært og vil alltid være sviktende, og man trenger egentlig ikke saker som dette for å bekrefte det.

Men det hjelper.

Under vitneforklaringen i dag sa David Toska, som forlengst har tilstått og blitt kjent skyldig at Thendrup IKKE deltok i ranet. Han viser til og med tydelig anger fordi han ikke har sagt noe tidligere. Aktor var med en gang ute og bagatelliserte forklaringen hans, «fordi han ikke vil navngi den siste medskyldige som deltok i ranet», men hvilken grunn har Toska til å lyve her? Dette føyer seg godt inn i rekken av den tråden av momenter som fikk Thendrup frikjent tidligere. Og nå kommer en mann som har tilstått, ikke bare Nokasranet, men en mengde andre lovbrudd de siste årene, og frikjenner en mann som også allerede har blitt frikjent, og rettssaken fortsetter. Hva er GALT med dette bildet? Det henger ikke på greip. Ikke dette heller.

Vil også Thendrup få sin oppreisning som gammel mann, eller i graven og vil det da, slik det gjerne gjør komme fram hvor ivrig politifolk og påtalemyndighetene var etter å få dømt han, kjøre over han, inntil det ikke gjenstår mer enn en våt flekk og et ruinert liv?

3 kommentarer:

  1. Desverre kan det se ut som om påtalemakten er mer interessert i å redde ansikt - på bekostning av uskyldige. Det har vist seg igjen - og igjen - og igjen!

    SvarSlett
  2. Ja, og i tillegg, når man igjen ser på erfaringene historien viser oss, er det mer enn tydelig at de er noen sadistiske svin, at de nyter å ødelegge folk.

    SvarSlett
  3. Jeg tolker det heller dithen at de er mer interessert i sin egen makt enn rettferdighet ... og jo, det leder jo forresten til din konklusjon :O)

    SvarSlett