fredag, august 17, 2007

Ikke så underlig likevel


For to år siden skrev jeg et innlegg, avsky, der jeg gikk til frontalangrep på all religion. Spesielt muslimene og de kristne fikk gjennomgå, siden de har vært til og med enda mer synlig enn vanlig de siste årene, men alle ble dekket.

Jeg ble hardt angrepet fra kristent hold, og det var slevsagt ikke uventet, men det skjedde en del flere ting som så absolutt overrasket meg:

Jeg fikk kritikk fra venner og kjente, fordi jeg etter deres mening hadde vært for mild mot muslimene, fordi jeg hadde sidestilt islam og kristendommen. De mente at uansett hvor ille kristendommen var så var den ekstreme delen av islam langt, langt verre.

Først påpekte jeg at jeg helt åpenbart var veldig hardhendt mot islam, at jeg knapt kan være mer hardhendt, hvis man leser og tar fra hverandre det jeg faktisk har skrevet.

Så relaterte jeg den helt åpenbare *feilslutning i deres utsagn om at ekstrem islam var verre enn ekstrem kristendom. Jeg snakket blant annet om Herrens Motstandshær, om kristne som sprenger abortklinikker og om de som nærmest driver kristne boot camps for barn i USA og andre steder. Det er slett ikke vanskelig å se den samme åpenbare sinnssykdommen blant kristne som det muslimer avslører, hvis man virkelig ønsker det.

Så jeg kan bare konkludere med at selv mange av de mest oppegående personene i dagens verden, som knapt har annet enn perifer tilknytning til en gitt religion (den dominerende i det landet de har vokst opp i) har problemer med å sidestille den med alle andre, slik man bør gjøre. Det gjør det slevsagt enda viktigere å fortsette å eksponere religionen for det den er, uansett form: Et uhyggelig fravær av menneskelighet, et terrorvelde som har vart tusenvis av år, og som simpelthen ikke lenger bør bli tillatt å ødelegge menneskeheten mer enn den allerede har gjort.


* Fotnote: I natt, da jeg gjorde avsluttende graving om de kjære kristne må jeg innrømme at jeg ble sjokkert. Jeg trodde rett og slett ikke det er ille. Ikke så rart da, at folk ikke tror det verste, slik de bør gjøre.

Og jeg kan bare gjenta det jeg har sagt tidligere: at det som blir sett på som normale kristne aktiviteter, som misjonering, både innenlands og utenlands ikke egentlig er så langt unna det man kan lese om på disse linkene. Kristendommen og de kristne er råtne fra hårrøttene til tærne.

6 kommentarer:

 1. Jeg tror det er viktig å forstå at maktbruken og avsindigheten til enhver religion er proporsjonal med maktbasen den til enhver tid har.

  Muslimer og kristne er like ekstreme i den grad de føler det finnes grunnlag til det. At kristendommen er mildnere nå er helt og holdent på grunn av at en ikke lenger aksepterer bålbrenning av hekser og tortur av annerledestenkende lenger.

  Kommer det en tid da slike tendenser igjen blir akseptabelt - så vil det religiøse maktapparatet ta i bruk disse metodene igjen.

  Religion handler først og fremst om kontroll og makt.

  Det er en alvorlig misforståelse at kristne er "gode" mennesker fordi de er kristne...

  SvarSlett
 2. Det kan man trygt si. Min erfaring er at det er motsatt.

  De kristne har blitt fratatt makten sin litt etter litt siden inkvisisjonen, men de har fortsatt enormt mye igjen, og de drømmer seg tilbake til sine storhetstider.

  SvarSlett
 3. Min erfaring med kristne er at desto "mindre" kristne de er, desto bedre mennesker er de. Det vil si, desto mindre hjernevaskede de er, desto bedre. Jeg er overbevist om at svært mange mennesker er tiltrukket til kristendommen fordi de ønsker å være "gode", og har ennå ikke gjennomskuet blendverket.

  Disse menneskene kan kalles naive, men ikke onde.

  Ondskapen finnes blant dem som HAR gjennomskuet blendverket, men som bruker det for alt det er verdt.

  Ondskapen finnes også i de som TROR de går det godes ærend, men som strengt tatt bare er hjernevasket inn i sinnsykdommen.

  Det er en kjent sak blant religionsforskere (jeg kjenner en), at bibelen er et makkverk uten substans, annet enn som rent maktpolitisk virkemiddel. Alikevel er det få som tør si det rett ut.

  Det beviser at de kristnes maktfundament ennå er tilstede, og inkvisisjonen ligger rundt hjørnet. KRF innfører de deler av inkvisisjonen når de kan, for eksempel.

  Heldigvis er dette bare en skygge av det det engang var, men trusselen vil alltid være der.

  SvarSlett
 4. Den vil alltid være der. Menneskehetens historie viser at religionens favntak alltid vil ligge som en klam hånd om menneskeheten. Den gjør det nå.

  Og det er slett ikke bare krf, dessverre, men kristne og nesten-kristne i alle partier og miljøer.

  SvarSlett
 5. Selvsagt. Krf er bare en del av problemet, og en svært liten del. De har imidlertid utnyttet enhver sjanse til å innføre særfordeler for sin religion.

  SvarSlett
 6. Absolutt, og de hevder konstant å ha enerett på "riktig moral", noe som avslører dem ganske så grundig og enda mer enn noen utenfortstående kan klare.

  SvarSlett