torsdag, august 23, 2007

Mer poetisk rettferdighet

En politimann har blitt hjerneskadet etter testing av pepperspray.

For de uinnvidde: Dette er den sprayen som er anbefalt og har blitt brukt utallige ganger av politiet under kraftige protestaksjoner og demonstrasjoner verden over. Dette er det de bruker og vil bruke mot oss opprørere, mot folk som er villig til å få slått inn skallen av politiet for å kunne si sin mening.

Men i Norge, uvisst av hvilken grunn var det noen i maktapparatet, noen med et minimum av rettsfølelse som tvang igjennom tester av politiet. De mente at før politiet kunne fortsette å bruke dritten mot andre måtte de selv bevise at det er trygt.

Resultatet ser vi nå.

Politimannen er erklært delvis invalid og etter lang kamp har det blitt innrømmet at peppersprayen er «ansvarlig». Han sliter meg konsentrasjonsproblemer og unaturlig tretthet, og har reist erstatningssak mot sin arbeidsgiver. Det er høyst sannsynlig at flere vil gjøre det, at også sivile ofre vil gjøre det, av samme grunn.

Ikke så rart at dette er et populært verktøy blant de i det etablerte maktapparatet.

En nokså sikker spådom er at de som står på feil side av demarkasjonslinjen under en protest nok vil få atskillig større bevisproblemer når det gjelder å slå fast at pepperspray er ansvarlig for deres tilstand.

3 kommentarer:

 1. "En nokså sikker spådom er at de som står på feil side av demarkasjonslinjen under en protest nok vil få atskillig større bevisproblemer når det gjelder å slå fast at pepperspray er ansvarlig for deres tilstand."

  Beklageligvis er dette absolutt tilfelle.

  Uansett, pepperspray bør jo umiddelbart forbys brukt av politi, det er den eneste logiske konklusjon.

  SvarSlett
 2. Maktbruk handler ikke overraskende ikke om logikk, men makt.

  For egen del vil jeg anbefale alle borgere av «Norge» (eg. USA) å inhalere og ta imot denne chilisprayen med åpne øyne: Når tårene slutter å renne dagen derpå, får de da kanskje øynene opp for at politiet ikke bare «passer på», men at de aktivt banker gjennom bakmennenes fascistiske visjon for samfunnet.

  Prøv fx å bli sprayet av politiet i gata 3 meter fra veggen til VG-huset, under en fredelig freddemonstrasjon. Les VG dagen etter og tell antall sider episoden IKKE nevnes på. Den nevnes ikke overhode.

  Trekk så egne konklusjoner om medias «bidrag» til et demokratisk og fritt samfunn.

  SvarSlett
 3. Som dere sier, en eneste logisk og uomtvistelig konklusjon.

  Men veldig få bryr seg.

  SvarSlett