mandag, april 14, 2008

Hva jeg savner i (blogg)verden(en)

Det jeg først og fremst savner er en sann radikal, kritisk og original bloggsamling, en som har nittini prosent innslag som virkelig betyr noe og en prosent svada, ikke motsatt, slik det er i dag. Jeg snakker ikke om en spesiell partipolitisk retning. Sann radikalisme i dag går ofte fullstendig på tvers av tidligere partipolitiske skillelinjer. Konservative dominerer i alle større leire. Sann radikalisme kaster alt gammelt tankegods på den søppelhaugen det hører hjemme.

De som lener seg mot sosialismen favoriserer en form for sensur. De som lener seg mot høyre favoriserer en annen form for det. Diktaturet har gode vekstmuligheter i begge leire. Den gamle høyre/venstre-aksen er for lengst død. Det er også den såkalte Treenighetsskalaen det såkalte sentrum har forsøkt seg med. Selv mener jeg at man må søke utenfor enhver skala, enhver båstenkning uansett hva man foretar seg.

Så, en samling bloggere der de ikke nødvendigvis er enig om alt, unntatt i sin klare avvisning av etablerte sannheter, der de gjerne kan uttrykke uenighet seg imellom, og ikke stopper hverandre fra å publisere noe, et sted, et miljø der det er «regelen», ikke unntaket å se på verden fra et unikt ståsted.

De Sanne Radikaleres Rønne (istedenfor Hus).

14 kommentarer:

 1. Kanskje du ville satt pris på min blog? Jeg har påtatt meg rollen som maskert hevner der korrupte myndigheter og syke skatteinnkrevere skal tas. Agendaen er likevel den lille manns rettigheter. Enkeltindividet som drukner i en verden hvor alle, og særlig de som kaller seg sosialister, forsøker å få mest mulig uten å bidra selv.

  Start med denne?

  http://verdenvilbedras.blogspot.com/2008/04/sannheten-om-uhjelp-den-du-ikke-vil-hre.html

  Kanskje du etter en stund vil dele mitt synspunkt: Politikerne seiler under falskt flagg!

  SvarSlett
 2. Problemet med å ha en "skikkelig" bloggportal er at da må man ha sensur, og når man har sensur, er man like langt.
  Dette fordi 99% av alle mennesker misbruker makt straks de får den.

  Hadde jeg hatt råd til serverleien skulle jeg opprettet en egen diktatorisk bloggportal, for jeg er sikker på at nettopp *jeg* hadde taklet denne sensurmakten godt.

  Derimot gjør nesten ingen andre folk det, og de som liker å fremstå som "voksne" og "seriøse" er alltid de verste, så derfor er prosjektet vanskelig å få gjennomført.

  Vi får se hva som skjer den dagen Vårherre gir meg en tippegevinst :D

  (Jadda)

  SvarSlett
 3. Admiral: Jeg mener det er mulig, under de forutsetningene jeg nevnte. Man behøver ikke være rik. En vanlig blogspotkonto går helt greit.

  peder: jeg hadde faktisk vært inne på siden din. Generelt sett kan jeg si at du fremstår som svært så tradisjonell på meg.

  SvarSlett
 4. Anonym3:55 p.m.

  Jeg er vel for konservativ, og dessuten for full av fjas til å få være med på en slik portal regner jeg med, men ideen er god den. Hvis dere finner ut av hvordan dere eventuelt vil lage en slik løsning så kan jeg godt være med på å bidra litt til eventuell domene/serverleie, mulig jeg har litt ledig kapasitet på Sonitus-pakka f.eks.

  Håper dere prøver å få til et eller annet ihvertfall, det hadde vært spennende.

  SvarSlett
 5. Hva du sa, men takk likevel... for hva det er verdt.

  Sjansen er ikke stor for at vi får det til, i hvert fall ikke særlig lenge, av mange grunner, men det betyr ikke at vi ikke bør prøve.

  SvarSlett
 6. Anonym6:06 p.m.

  Jeg hadde ingen planer om å blande meg inn i selve driften altså, bare så det er sagt.

  Men lykke til ihvertfall!

  SvarSlett
 7. Jeg har en irriterense følelse av at en bloggportal bare for radikalisme og kritikk lett kan bli for internt. For lite besøkt av dem som burde lese slikt.

  På den annen side så er jeg jo 100% oppmerksom på at jeg selv aldri vil bli tatt helt inn i bloggverdenens "varme" med mitt konsept uansett. Folk vil nok heller lese om søte pusekatter og metablogging og slikt.

  Men akkurat det bryr meg ikke. Det hangler jo dog endel "normale" mennesker innom av og til.

  Haha

  SvarSlett
 8. Spørsmålet er hvordan man kan bli minst mulig marginalisert. En samling bloggere som ikke er i nærheten av å være søte pusekatter og slikt vil nok få en del ekstra oppmerksomhet som kan brukes til å fronte saker og temaer.

  SvarSlett
 9. Anonym5:10 p.m.

  Skogen. Jeg savner den. Først og fremst savner jeg skogen.

  SvarSlett
 10. Villmarken, fjellene, havet, skogen og natten og ilden, og alt menneskelig.

  SvarSlett
 11. Hvordan kan man lage en bloggportal ut av en vanlig blogspot da?

  SvarSlett
 12. Blogspot har alltid fungert bra for meg. Jeg antar at hvis man hadde fått en million besøkende eller noe slikt måtte man ha flyttet, men forløpig går det bra.

  SvarSlett
 13. Den millionen besøkende tror jeg ikke blir noe umidelbart problem ;)

  SvarSlett