fredag, april 18, 2008

En herlig feilvurdering?

Jeg har kommet til at Frp og Siv Jensen (hei, Siv) muligens har gjort klimasaken og miljøvern en tjeneste med sin sedvanlige omgåelse av fakta. Jeg var mer enn bare litt redd for at folk skulle være like idiotisk som de er i innvandringssaken og støtte Frp etter at de gikk ut og kalte den menneskeskapte Globale Oppvarmingen for en myte, men dette er ikke akkurat det samme, da det ikke rører like mye ved nasjonalistiske og rasistiske strømninger.

Når folk faktisk nokså avslappet kan følge argumentasjonen nokså åpent til en forandring, og se hvilken type mennesker som støtter Frp, og hvem som ikke gjør det så blir hun og hennes partifeller nokså nådeløst avslørt. Det blir Siv Jensen også da hun blir fullstendig svar skyldig i en debatt med Frederic Hauge i Bellona, skjeller han ut og forlater diskusjonen i raseri. Partiet og dets ledere og stormtropper kan ikke spille på følelser og irrasjonalitet i samme grad som ellers, og dermed sliter de. Kanskje var det en gedigen taktisk feilvurdering da de bestemte seg for å satse på «klimapolitikk»?

Jeg er betinget optimist her, til tross for at de har tabbet seg ut talløse ganger før, på utallige saksområder, uten at det har fått noen betydning for deres velgeroppslutning og de har fremstått som usårlige.

7 kommentarer:

 1. Å nei da :D

  Frp går nok strake veien inn i offerrollen skal du se.

  Aldri undervurder kraften i infantilt føleri.

  SvarSlett
 2. Anonym5:33 a.m.

  Jeg vil ikke høre navnet Siv og ordet klima i samme setning.
  Det er helt klart en bommert av FrP å flagge så høyt om klimapolitikken. De blir jo nærmest latterliggjort og legger hodet sitt på hoggestabben. Men de skal ha pluss for at de tør selv om det strategisk sett kanskje ikke er lurt.
  Akkurat i disse dager er vel FrPs verste motstander dem selv.

  SvarSlett
 3. Det er en bevisst strategi, og nettopp det med offerrollen har også fungert glimrende tidligere. Men, som sagt i denne saken er jeg fortsatt betinget optimist. Til tross for idiotiske poster som fra Sladdet og kommentarer hos Sladdet.

  SvarSlett
 4. Alt er selvsagt 100% innstudert strategi. Men jeg tror du har rett, Amos. Dette er et spørsmål som ikke besvares ved føleri, men ved fakta.

  Og bevisene for global oppvarming blir stadig sterkere. På ett eller annet tidspunkt må Frp skifte standpunkt. Personlig håper jeg det ikke er før de har mistet all troverdighet.

  SvarSlett
 5. Siv på gamlehjemmet, en knust og nedbrutt kvinne, på sjøstrandtomten ved lillehammer: jamen, det er jo bare en bløff jo.

  SvarSlett
 6. Pussig at dette bloggeinnlegget virker som en båndopptageravsilling av de etablerte meninger.
  Ikke mye respekt for den dissenterende meninge her nei.
  Et stykke mellom liv og lære kanskje. Pleier å være det på venstre fløy.

  SvarSlett
 7. Jeg skjønner hva du mener. Det er en av grunnene til at jeg ikke kritiserer frp oftere enn det jeg gjør, fordi så mange andre gjør det.

  Men i tillegg til det er det et enkelt svar på din utfordring: Frp er ikke dissenter, men enda mer dagens samfunn enn de andre partiene. De er slett ikke noe alternativ, heller ikke i klimapolitikken. De er enda verre og enda mer virkelighetsfjerne og farlige enn de andre.

  Så det er ganske så naturlig at man angriper sitt totale motstykke.

  Jeg er verken høyre eller venstre, men utenfor skalaen. Derfor er det lett for meg å angripe alle etablerte partier og retninger.

  SvarSlett