lørdag, april 19, 2008

De som aldri har angret noe

Det har det siste tiåret vært sterkt fokus på og sterk kritikk av tidligere venstreorienterte som støttet Pol Pot i Kambodsja og diktaturet i Nord Korea.

Denne kritikken er jeg helt enig i. Det er vanskelig å fatte at folk kan være så forblindet.

Folk som Gerd Liv Valla har stått offentlig fram og uttrykt anger over at hun kunne være så dum, så utenfor allfarvei. Hun og de andre måtte vel gjøre det, antar jeg, for å beholde sin hardt tilkjempede og tiltrengte posisjon i dagens samfunn.

Men det er noe i alt dette, hele dette velregisserte showet som skurrer… slevsagt. Som sedvanlig, når man går inn i materien så er det veldig mye som aldri har blitt sagt.

Det mange, veldig mange, inkludert de journalistene som «avslørte» Valla & co (deres preferanser var velkjent lenge før avsløringene) ser ut til å ha glemt, ser ut til å overse er at utallige høyreorienterte har en lang historie, en tilsvarende grumsete, i sitt forsvar av de USA-støttede diktaturene rundt omkring i verden. Det blodige kuppet i Chile mot Salvador Allende og hans regjering i 1973, dødsskvadronene i El Salvador, Somoza i Nicaragua før den høyst nødvendige revolusjonen, USAs vedvarende skitne spill i sin «bakgård» ble støttet av bortimot samtlige høyrefolk og «borgerlige». Dødsskvadronene i El Salvador stod i spissen for et redselsregime som kanskje ikke maktet å holde følge med Pol Pot i kvantitet, men de stod ikke noe tilbake for dem i brutalitet og terror mot egen befolkning.

Ingen har stått fram som angrende syndere her. Tvert om, de fortsetter å støtte USA og USAs vasallstater i ett og alt. Høyrebloggere som Vampus & co finner det lett å kritisere USAs fiender, som for eksempel Hugo Chavez, men de gode vennene slipper som vanlig lett unna.

Og media, tro mot sin blindhet mot og ivrige støtte til den aggressive angrepspakten NATO holder kjeft. Som vanlig er man veldig selektiv i saker man velger ut og fokuserer på. Hvorfor er jeg ikke overasket?

Det har aldri blitt tatt et oppgjør her i landet med forskjellige norske regjeringers nærmest betingelsesløse støtte til USA og landets brutale fremferd mot forsvarsløse land og folk. Det er på høy, høy tid at et slikt oppgjør kommer.

5 kommentarer:

 1. Refleksjonene på høiresiden lar vente på seg.
  (Vi venter og venter)

  Antageligvis liker høirefolk dødsskvadroner, så lenge disse dødsskvadronene dreper til fordel for den multinasjonale finans.

  Og skulle høirefolk mene noe annet, så tier de i alle tilfeller.

  SvarSlett
 2. Anonym9:26 p.m.

  Som bloggeren JC Christian fra Jesus General sier: Vi på høyresiden er ikke så opptatt av ideer, vi er opptatt av å tjene raske penger, og å banke opp folk.

  Men har virkelig Valla stått offentlig frem og tatt avstand fra sine ungdommelige meninger? Det trodde jeg ikke hun hadde?

  SvarSlett
 3. Det var flere program i TV2 der hun og andre vred seg i stolen og helt klart tok avstand fra sine tidligere meninger.

  Ja.

  Ja, de tier, unntatt når de skal forsvare den neste massakren i demokratiets navn.

  SvarSlett
 4. Forskjellen på høyre- og venstresiden i denne sammenheng er at venstresiden støttet regimer med bedritne ideer mens høyresiden støttet regimer med bedriften moral. For de som ble massakrert og torturert var vel det ett fett, selv om prof. Hagtvet forsøker å konstruere en teori som sier noe annet. Gjett hvilken side Hagtvet personlig heller til.

  SvarSlett
 5. Jeg har hørt endel om den gode professoren i det siste. Han er ganske flink til å kaste kanonkuler i glasshus.

  SvarSlett