fredag, mars 13, 2009

Et sammenhengende mørke


Man finner vanskelig ord når man leser og hører om Binyam Mohameds opplevelser.

Han har vært i amerikansk fangeskap i sju år og sittet innesperret og blitt torturert i Marokko (under britenes og amerikanernes overoppsyn) og den beryktede Guantanamo-basen siden 2004. Nok en ung og frisk mann har blitt ødelagt under påskudd av den falske krigen mot terror, i hendene på et grusomt undertrykkelsesapparat som norge er en integrert del av.

De prøver fortsatt å knekke han. Jeg hørte på BBC når de spurte han hvorfor han reiste til Afghanistan på ferie istedenfor på badeferie, «som enhver annen ung mann ville ha gjort». De gjør sitt beste for å mistenkeliggjøre han i folks øyne, å ødelegge han enda mer enn de allerede har gjort. Og som vanlig gjør den fjerde, støttende statsmakt jobben sin, når den prøver å sverte maktens fiender.

Igjen: dette er de såkalte gode krefter i dagens verden? Jeg spyr.

Han ønsker at Bush og Blair skal stilles for retten og det støttes slevsagt. Og så bør man ta for seg de mange tusen brutale lakeiene som er maktens ivrigste tjenere, både i de to landene og resten av verden.

5 kommentarer:

 1. Det er rett og slett for jævlig.

  Når skal folk våkne? Vi er omringet av en flokk hjernedøde aper som gladelig jukker på maktens ben som skitne, kuede kjøtere i håp om å få en "thumbs up" fra sine brødre. Det virker som om de tror deres liv avhenger av å etterlate seg så lite fotavtrykk som overhodet mulig. Må ikke gynge båten, må ikke tenke selv.

  Ethvert menneske som en gang tenker tanken på å prøve å rettferdiggjøre noe slikt som denne historien viser er langt, langt ute på viddene.

  SvarSlett
 2. Jeg har lite å legge til her. Det er for jævlig.

  SvarSlett
 3. Hjernedøde aper er et for mildt uttrykk. Fordi de ansvarlige vet jævlig godt hva de holder på med. De er selve essensen av psykopatisk ondskap.

  Bare en ofrer andre er de fornøyd. Og som vanlig sitter de godt beskyttet selv.

  SvarSlett
 4. Det er en fornærmelse mot apene, slevsagt, også eventuelle hjernedøde aper.

  Det er sinnssykdom satt i system. Å kalle det sykelig er også altfor mildt sagt.

  Jeg tror ikke jeg er i stand til å finne sterke nok ord. Jeg tror ikke de eksisterer.

  SvarSlett
 5. De største og jævligst gangstere
  som noen gang har eksistert fantes i usa`s administrasjon under bush! Jeg lurer på om ikke hele 9/11 osv. var isenesatt for å skremme folk slik at deres rettigheter ble fjernet og krig kunne startes og visse personer kunne håve inn milliarder! Jeg håper og regner med at dette vil bli avslørt engang og de ansvarlige straffet HARDT!

  SvarSlett