tirsdag, mars 17, 2009

En fornuftig politiker?

I hvert fall i denne ene saken er Torbjørn Jagland det. Han tar et fabelaktig oppgjør med det brune og skitne i sitt eget parti. AP har lenge nå vært ettergivende ovenfor Rasistpartiets rasisme, i et desperat forsøk på å stoppe dets fremgang og dets «stjeling» av «arbeidernes» stemmer. Helt siden Carl Ivar hagen begynte å etterligne Adolf Hitler tidlig i sin karriere og vant stemmer på det i et rasistisk norge har AP vært ettergivende og svak. Kanskje var det fordi de innerst inne var enig med han, jeg vet ikke helt, men noe som er helt klart er at rasismen i norge strekker seg langt utenfor Rasistpartiets rekker.

Så nå, når Jagland, en av de få tenkende toppolitikerne i AP og i politiske partier generelt endelig setter skapet på plass så er det på høy tid. Han sier ganske riktig at islam ikke er et problem i norge, at det ikke finnes noen trussel, at hagen, Jensen, Rustad, Kolberg & co utelukkende koker suppe på fryktens spiker, og går imot strømmen på en fabelaktig måte. Jeg tviler på at dette vil føre til slutten på den offentlige rasismen i norge, eller selv begynnelsen på dens slutt, men det er alltid forfriskende når et enkelt menneske står fram.

Jagland ser virkeligheten, der mange av hans kollegaer, i alle partier ikke ser den, eller ikke ønsker å se den.

11 kommentarer:

 1. Hei Amos,

  Jeg har lenge vært fan av Thorbjørn Jagland, det er trist å tenke på at hvis han bare hadde hatt litt bedre TV-tekke, ville vi kanskje ha sluppet flere år med Jens Stoltenberg ved rattet. Sistnevnte en mann som fortjener all den edder og galle en kan oppmane.

  SvarSlett
 2. Jeg hadde en viss, begrenset sans for Jaglands regjering eller regjeringsforsøk også. Det var helt tydelig et ørlite forsøk, i det minste på å skape noe nytt. Men han ble stoppet raskt og effektivt. Selv det lille forsøket ble stoppet.

  Når man sammenligner med dagens totalt fantasiløse og statiske regjering så er det litt av en forskjell, det er sikkert.

  SvarSlett
 3. Anonym9:33 a.m.

  Jeg lo veldig godt da han på direkte spørsmål svarte at grunnen til at Martin Kolbein sa så mye rart til avisen var fordi han ikke hadde peiling (c:

  SvarSlett
 4. Hans ærlighet er også et stort pluss, slevsagt. Enkelte politikere blir ærligere etter at karrieren deres er over. Kåre Willoch er et annet eksempel på det.

  SvarSlett
 5. Ærlige politikere skal få et større slingringsmonn enn vanlig av meg. Det er ikke alltid en får til alt slik en vil eller ønsker, og det burde selvsagt alle politikere innrømme.

  Når man stadig driter på draget slik som de fleste andre politikere gjør uten engang å innrømme det, må man mistenke et sykelig sinn.

  SvarSlett
 6. Spesielt i det omfang vi ser i dag. Å være lystløgner er utvilsomt en tilnærmet nødvendighet i deres kretser.

  SvarSlett
 7. Anonym9:13 p.m.

  Tøys. Jagland er kanskje den nordmann som har bidratt aller mest til muslimhatet i Norge, nemlig gjennom sin totalt ubegrunnede påstand i oktober 2001 om at nettopp muslimene sto bak terrorbombene i de tre skyskraperne i New York måneden før.

  Jagland påsto her at han hadde fått se «bevis» for at muslimene gjorde det, og at disse «bevisene» var ugjendrivelige, men han kunne ikke gå inn på dem og det norske folk har heller ikke fått sett disse «bevisene», i 2009, åtte år etter.

  Det voldsomme muslimhatet vi har sett på 2000-tallet i Norge vil vedvare så lenge løgner som Jaglands om muslimsk skyld for 9/11 får stå der uutfordret av massemediene og brede lag av folket, og Jagland er således den bruneste av de brune rasistene i Norge.

  SvarSlett
 8. Jagland "lyver" ikke om 911.
  Han tror sikkert på dette sjøl.

  De fleste gjør faktisk det.
  Foreløpig...

  SvarSlett
 9. Jaglands bånd til det amerikanske maktapparatet og blant annet Rockefeller-familien er definitivt ille. Det forandrer dog ikke noe på det jeg sa. Min ros til han, som til nær sagt alle politikere er betinget.

  SvarSlett
 10. Amos du nevner ingenting om omvendt rasisme. Muslimer flest ville ikke godtatt meg som ektefelle til deres datter, fordi jeg er mindreverdig, hvit og troløs. Jeg snakker av egen erfaring fordi jeg opplevde dette i Malaysia, et moderat land sammenlignet med mange andre islamske stater. Foreldrene til hun jeg hadde forelsket meg i, ville ikke godta meg. Nå er hun istedet tvangsgiftet med en muslim, som hun ikke elsker.

  Jeg vil anta at minst 95% av verdens muslimer ville gjort som de Malaysiske foreldrene. Betyr det at 95% av muslimene er rasister? Av egen erfaring vil jeg si et absolutt JA til det.

  SvarSlett
 11. Det finnes masse rasister og religiøse fanatikere i Indonesia og blant muslimer, sier du. Okay, men hva så? Hva er poenget ditt? En urett rettferdiggjør ikke en annen.

  Jeg ser ikke på som min oppgave å påpeke muslimenes og Indoensernes eventuelle feil. Det er det mange nok, altfor mange i norge som gjør uten min hjelp. Jeg setter opp speilet mot de som så lett og villig kritiserer folk med andre skikker og kulturer.

  SvarSlett