mandag, mars 30, 2009

Dette har vi ventet lenge på

Og endelig og utrolig nok skjer det faktisk.

Barack Obama og stab, med utenriksminister Hillary Clinton i spissen avblåser «krigen mot terror». Det var så allikevel en falsk krig og selv om Obama-administrasjonen ikke går så langt som til å innrømme det så går de langt i å antyde det. Noe av det Obama har gjort siden han ble innsatt i jobben har ikke vært så bra. Andre ting har dog vært storveis. Dette kommer helt klart i den siste kategorien. Den falske krigen mot terror var en del av Bush-doktrinen og ødela USAs rykte enda mer enn det allerede var ødelagt, og satte menneskeheten århundrer tilbake (eller var i hvert fall nær ved å gjøre det). Obama, Clinton & co vil ikke lenger engang bruke ordene eller noe som engang ligner i sin språkbruk.

Veldig positivt. Og det ligger også et reelt politisk skifte til grunn her. Vi ser hvordan Bushs «politiske verk» (for hva det er verdt) blir lagt i ruiner, noe som er positivt i seg selv.

Og det er også positivt at alle de farlige tullingene, både i norge og i verden for øvrig som har støttet denne sinnssyke terminologien får dette slengt i fleisen.

En spansk domstol har tatt ut tiltale mot seks tidligere personer i Bush-administrasjonen, blant annet den tidligere justisministeren for tortur mot innsatte ved militærbasen på Guantanamo. La oss håpe at Obama mot formodning vil utlevere svina, hvis han ikke (mot formodning) skulle ta initiativet til siktelser i USA.

Han burde ha gjort det.

4 kommentarer:

 1. "...og satte menneskeheten århundrer tilbake (eller var i hvert fall nær ved å gjøre det)."

  Godt poeng. Han var i det lengste i ferd med å hanskes med Islamistene slik de i nær fremtid vil hanskes med europeerne.

  Vesten har gjennomgått en utvikling de siste fire århundrene som den arabiske verden ikke har gjennomgått, og som gjør at kollisjonen mellom den vestlige og arabiske kultur, som territorielt foregår i midtøsten nærmere bestemt Israel, ikke bare er et skille mellom religioner og etniske grupper men mellom tidsaldre.

  De menneskerettigheter vi har i vesten finnes ikke i den arabiske verden og de kommer til å bli glemt den dagen europa fremstår som muslimsk. (Man trenger ikke være paranoid, det er nok å se på fødslesrater blant vestlige og muslimske befolkninger i europa for å se at det kommer til å skje, og parre dette med mangel på integrering og tilstedeværelse av segregering for å et unngåelig resultat i form av et muslimsk europa)

  Det skal derfor bli spennende å se hva ideologer som deg vil si om de muslimske styresmaktene om noen tiår. Tror du disse kommer til å opprettholde fns barnerettighetskonvensjon? Med tanke på hvordan barn straffes i saudi-arabia vil jeg si nei. Tenk da på bruken av brnesoldater, offentlige henrettelser osv.

  Det er kun en realpolitisk linje som er i stand til å opprettholde vestlig ideologi, og det er nettopp her paradokset ligger. Ideologiske påolitiske linjer hr brakt oss dit vi er idag, med det settet av verdier og rettigheter vi har utviklet. Når disse nå er i fare for å bli underminert av en kultur som ikke ser på utvikling som noe positivt, men heller finner sin stolthet i fortiden, med Baghdaads storhet som et ideal, vel da er ikke ideologien istand til å forsvare seg selv. Da må man legge et realistisk perspektiv til dette.

  Det var dette Bush gjorde, men takket være venstrevridd media, svartmaling og en del politiske feilskjær fra administrasjonens side vil han bli husket som en slags tyrann, ikke som den mannen som fjernet en av verdens verste tyranner fra makten.

  Snedig...

  Bush gjorde mye dumt, men det var spesielt innenrikspolitisk. Utenrikspolitisk var han heller ikke feilfri, men det har jo allerede president Obama også vist at han ikke er...

  SvarSlett
 2. For noe typisk tanketomt sludder. Er du menneske eller robot?

  SvarSlett
 3. Øyvind,

  Selv om jeg trodde at din frykt er begrunnet (noe jeg ikke tror), så ser du vel paradokset i at det er den vestlige ideologien som du er så opptatt av å forsvare som i seg selv ville muliggjort det?

  Det er demokratiets bakside. Dersom du først aksepterer at flertallet skal bestemme, så blir en konsekvens av det at du blir nødt til å godta flertallets avgjørelser enten det er gratis kollektivtrafikk, styrket helsetilbud, jødebrenning eller "islamisering".

  Dobbeltmoral, anyone? Kanskje de "vestlige verdiene" ikke er så fantastiske allikevel? De har gitt de av oss med spissest albuer fete lommebøker, de har gitt oss psykiatriske institusjoner fylt til randen med folk som ikke takler kjøret og de har ikke minst gitt oss sinnssyke krigshissere som deg og Bush som av en eller annen grunn ser ut til å ønske å bombe oss alle tilbake til steinalderen.

  Men så lenge vi kan vise til et fancy papirark med "menneskerettigheter", være selvgode jævler med et vell av tekniske leketøy som kan distrahere oss og kan sette bestemor på gamlehjem (gratis, må vite) når hun blir for plagsom, så er det kansjke greit da?

  SvarSlett
 4. Ja, disse krigshisserne.
  Og disse som skryter uhemmet av den vestlige sivilisasjon.

  De har et stort problem, sier jeg.

  Beklageligvis har vi et problem også, på grunn av dem.

  SvarSlett