tirsdag, mars 10, 2009

Medløpere av brutale okkupanter

Veolia Transport Norge er et datterselskap til det franske gigant selskapet Veolia, som fikk kontrakt på bygging og drift på okkupert jord i Øst Jerusalem i Palestina.

Det norske datterselskapet vil ha kontrakt på å drive den nye bybanen i Bergen, noe de definitivt ikke bør få lov til, da de helt klart støtter, både direkte og indirekte israels brutale okkupasjon av Palestina. Bare det at de er med i innledende runder i Bergen er ganske så utrolig, men krf sitter i byrådet, så da så, og de har foretatt mange kvalmende avgjørelser, også de siste årene.

Bergen, norge og hele verden bør innføre full kulturell, økonomisk, militær og politisk boikott av israel. Det innebærer kort og godt at israelere ikke bør få lov til å reise ut av israel, så får de selv se hvor godt det er å bli stengt inne bak en mur. Israelske midler i utenlandske banker bør fryses og all økonomisk støtte til landet opphøre.

Boikotten har allerede startet i det små. Den bør vokse seg stor og saftig, slik den gjorde når det gjaldt Sør Afrika. Der gjorde boikotten slutt på ett apartheidregime. I israels tilfelle vil en totalboikott virke enda bedre, siden israel ikke har noen venner utenom usa. USA er nøkkelen, men uansett hva USA gjør eller ikke gjør bør resten av verden nå handle.

Hvis Veolia får kontrakten i Bergen bør det bli skikkelig bråk her.


Den stygge feilen i artikkelen i Bergens Tidende, som sier at det er Palestinerne som har konfiskert land er forøvrig ennå ikke rettet, nesten et døgn etter at den først stod på trykk. Jeg lurer på om det er med vilje.

Etterskrift tillegg: Veolia har også slevsagt rasert kollektivtrafikken i Stavanger, noe som også er velkjent. De bryr seg verken om å rutetilbudet, om sine ansatte eller om kundene sine. Trenger man si noe mer? Vekk med dem!

Finnes det noen som helst grunn til å beholde dem, selv som søkere til posisjonen i Bergen?

Nei nei nei nei nei nei nei nei


5 kommentarer:

 1. "Det norske datterselskapet vil ha kontrakt på å drive den nye bybanen i Bergen, noe de definitivt ikke bør få lov til, da de helt klart støtter, både direkte og indirekte israels brutale okkupasjon av Palestina"

  Det ironiske her er at dette standpunktet grenser til økonomisk fascisme/korporatisme av verste sort!

  "Bergen, norge og hele verden bør innføre full kulturell, økonomisk, militær og politisk boikott av israel"

  hadde du og dine medfascister hersket så er jeg redd det ikke hadde vært noe som heter BØR men derimot SKAL OG MÅ

  "Det innebærer kort og godt at israelere ikke bør få lov til å reise ut av israel, så får de selv se hvor godt det er å bli stengt inne bak en mur"

  Ironisk nok kommer dette fra en person som anklager Siv Jensen for å være nazist når hun overreagerer på innføring av steinalderkultur i Norge. Kanskje samtlige Palestinere bør steines til døde så får de også føle Hamas sine synder mot egen befolkning på kroppen? høres det fornuftig ut? selvfølgelig ikke! (Han mener selvfølgelig jødene når han sier Israelere men i motsetning til Tore W. Tvedt tør han ikke si det høyt)I min bok er du en hyperpolarisert voldsromantiker og konflikthisser som kun er engasjert i politiske motesaker.

  SvarSlett
 2. For noe sludder. Du er bare en typisk slappfisk av et gjennomsnittsmenneske osm ikke tenker eller vil tenke igjennom kontroversielle saker. Det var mange av dere som kom med en hel haug med unnvikende argumenter når det gjaldt boikotten mot Sør Afrika også, men den funket. Det tok tid, men regimet falt.

  Vold? Kan du nevne noen eksempler der jeg har sagt at israel bør bombes? Jeg har heller ikke sagt at jødene som IKKE er israelske statsborgere skal ha noen reiserestriksjoner, men har tvert om gjentatt og gjentatt at jødene som "folk" ikke bør angripes for israels handlinger. Det er også enfredsbevegelse i israel, blant annet qav tidligere soldater som kjemper imot israels aggressive folkemord mot Palestinerne. Du er bare en oppblåst fisk som ikke har tenkt igjennom ting overhodet.

  Kom opp med noe bedre eller jeg vil fjerne deg neste gang. Slett ikke fordi du er uenig med meg, men fordi du rett og slett ikke bringer noe av verdi til diskusjonen. Du er bare en innholdsløs, oppblåst fisk av en båndopptaker som ikke er vant med å få dine dogmer utfordret.

  Vel, her får du det.

  «Politiske motesaker»? Den var GOD!

  SvarSlett
 3. «Prologger» fjernet fordi han tar mannen istedenfor ballen. Han er overhodet ikke interessert i å diskutere saken. Det er ren spam fra hans side.

  SvarSlett
 4. Veolia er en katastrofe - det burde resultatet av vanstyret i Stavanger ha bevist. Planen er å sette opp rutetider som ikke kan overholdes, utnytte sjåførene på det groveste, og stort sett gi blaffen i kundene.

  SvarSlett
 5. Jeg har som sagt lest om det og snakket med folk om det. Veolias praksis er helt i tråd med det faktum at de driver i Øst Jerusalem, helt etter «forventningene».

  SvarSlett