torsdag, mars 19, 2009

Ødeleggerne (IIa)

Her presenteres, til glede for alle sannhetssøkende lesere en mengde av verdens fremste grupper av ødeleggere, av industriselskap.

I natt presenteres første del om Monsanto, et navn som gir meg elefantfrysninger nedover ryggen. Egentlig hadde jeg tenkt å ta Exxon Mobile før dem, men en rekke idiotiske uttalelser jeg har lest og hørt i det siste om at deres produkt Aspartam er trygt har fått meg til å flytte fram dette.

Dette blir en ufullstendig presentasjon. Den er nesten nødt til å bli det, siden Monsanto’s synderregister er blant det mest omfattende jeg har sett. De populære The Monsanto Files er en klassiker på Nettet og en av de mest illustrative når man skal forklare industriens ødeleggende kraft på natur og livet på Jorden generelt. Historien om Monsanto er historien om det tjuende århundrets industrielle «eventyr», et stort, sykelig jafs av den.

Monsanto - Aspartam

Etter at det gikk mot avslag av godkjenning av Aspartam, et kunstig søtningsmiddel som i dag er i utstrakt bruk (blant annet i cola light), i FDA (Food and Drug Administration) i USA i 1981 ansatte daværende president Ronald Reagan Dr. Arthur Hull Hayes Jr som Kommissær i FDA. Hayes overprøvde sporenstreks sine egne ansatte og alle faglige råd og testresultater og godkjente middelet til kommersielt bruk. Han måtte gå av i november 1983 på grunn av beskyldninger om korrupsjon. Hans belønning var en innbringende konsulentjobb for Searle, selskapet som slo seg sammen med Monsanto. Gå her for å lese en grundigere beskrivelse av hva som hendte rundt godkjennelsen.

Det ble bråk etter godkjennelsen og Searle/Monsanto måtte overbevise de folkevalgte. Det gjorde de ved å forfalske forskningsresultater. De resultatene selskapet la fram ble tatt for god fisk og støyen stilnet. En forsker og komitémedlem uttalte mange år senere i den forbindelse: «jeg vil aldri mer tro et ord av hva disse folkene sier».

Hele 92 større og mindre skadevirkninger har blitt rapportert etter inntak av Aspartamprodukter. Det er kreft, hodepine, blindhet, hørselsproblemer, epileptiske anfall, skjelvinger, pusteproblemer, allergier, multiple sklerose, for å nevne noen få. Her finner du hele listen.

Enhver undersøkelse som hevder at Aspartam ikke er farlig er sponset av Monsanto, direkte eller indirekte. De lyver, truer og bestikker folk for å hindre at giften deres blir fjernet fra markedet.

Andre ressurser:

Dorway

Undersøkelser

Kunstige søtstoffer


Del to, Monsanto - alt det andre kommer snart.

6 kommentarer:

 1. Monsanto er en dinaosaur i verdens matvarehandel og tillater seg hva som helst bare det er penger å tjene. Jeg er glad noen skriver om dem, det er mye å ta fatt i.

  SvarSlett
 2. Det er enormt mye, skremmende mye. At de får lov til å holde på som de gjør sier veldig mye om dagens verden.

  SvarSlett
 3. Legg merke til at Monsanto har god politisk støtte. Dette kan ikke kalles annet enn moralsk korrupsjon. Og kanskje i mange tilfeller også økonomisk korrupsjon.

  SvarSlett
 4. Som så mange økonomiske suksesser så har de helt fra starten smurt de rette folkene.

  SvarSlett
 5. Jada. Fæle kapitalistsvin som doper folk for å tjene penger.

  Likevel finnes det tvilsomme påstander, f.eks. på en av sidene her står det at fenylalanin blir til det giftig stoff som skaper hjernesvulster.

  Det er dette med å lese litteratur selektivt. Jeg sier bare at det er lett å legge frem påstander overalt, om at det ene og det andre er farlig/ufarlig.

  Fenylalanin er en ESSENSIELL aminosyre, som vi må ha, så ossen den kan være farlig, forstår jeg ikke.

  SvarSlett
 6. Det er faktisk ganske mange stoffer som finnes naturlig i kroppen som blir farlig under spesielle forhold, enten fordi mengden blir langt større enn den naturlige eller fordi de kombineres med andre stoffer, som ikke hører hjemme i kroppen.

  Ellers skjønner jeg ikke holdningen din, slett ikke. Jeg synes den er avskyelig, faktisk. Generelt sett mener jeg tvilen altfor ofte er på forurenserens side, blant annet fordi de har pengene og propagandaapparatet som kritikerne ikke har på sin side. Hva med prinsippet som faktisk snakkes om i festtaler, at forurenseren skal bevise at ens produkt er ufarlig?

  Det negative ved monsanto og aspartam er noe av det mest gjennomdokumenterte som finnes.

  SvarSlett