onsdag, mars 11, 2009

Nettfotball ødelegger nettet?

Nettfotball kan ødelegge hastigheten og stabiliteten på nettet, skriver Jan Omdahl i Dagbladet. Det er en legitim frykt. Fotball og sport ødelegger generelt sett veldig mye i samfunnet for øvrig ved å ta bort oppmerksomheten fra ting som virkelig er viktig, så spranget er kort til at den også gjør det på nettet.

Som nevnt tidligere så er sport generelt sett en moderne utgave av romerske gladiatorkamper. De ble også brukt til distrahere folk, til å få dem til å lufte sine svært så berettigede frustrasjoner på en sikker måte, sett fra myndighetenes synspunkt.

Metoden har knapt forandret seg på hele denne lange tiden. Fordelene for upopulære makthavere er åpenbare. Folk bør simpelthen finne andre og viktigere ting å være opptatt av, istedenfor å leve livet gjennom andre, som de aller fleste gjør nå. Når Brann eller Rosenborg eller Vålerenga eller andre scorer og vinner, så svever sportsidioten på rosa skyer i en uke, minst, helt til neste kamp, og de glemmer å være kritisk, glemmer å tenke.

Idrett er en kvise på menneskehetens rumpe og en fornærmelse mot folks intelligens, et faktum som bare blir verre fordi folk så lett lar seg fornærme og fordi de blir fornærmet når noen påpeker deres åpenbare brøde.

Verden er sinnssyk.

4 kommentarer:

 1. Det morsomme er at idrett idag er så "avansert" at idrettutøvere blir generellt ødelagte, får astma, får slitasjeskader, osv. Mens de selvsagt blir meget godt behandlet i helsevesenet UTEN den moralisering som så ofte følger med andre gruppers sykdom. I det hele tatt tar samfunnet godt vare på sine gladiatorer. Og ofte låner de jo også "glans" til politikere og andre samfunnstopper.

  Idrett i seg selv er ikke problemet, snarere at idretten er et mål for politikk, ikke utfoldelse.

  SvarSlett
 2. Amos, du er en perle av en mann!

  SvarSlett
 3. Nei, nå må du gi deg. Det idrett virkelig handler om er lek, glede, fellesskap og følelser. Idrett er sunt og bra. Å spille løkkefotball med kamerater om sommeren er noe av det morsomste jeg gjør. Gleden jeg føler er ekte. Når det er sagt så er jeg enig i at moderne toppidrett er særdeles lite sjarmerende, til tider patetisk.

  Jeg er helt enig i at folk er skammelige lite opptatt av virkelig viktige ting, som alvorlige miljøproblemer, fattigdom og mennesker som lider. Men husk på at folk har faktisk bekymringer i livet som for dem oppleves som alvorlige og viktige. For eksempel angst for å være for tykk, ikke være pen, ikke være vellykket, ikke kunne vise fram minst så og så mange statussymboler, angst for ikke å klare tilfredstille "kravene" i samfunnet om at de skal realisere seg selv, tilfredstille kravene om at de skal være effektive og produktive, osv. Disse bekymringene er kunstige og unødvendige, men føles såre, vonde og alvorlige for individet. Det er disse bekymrigene hos folk, sammen med overfladiskheten og materialismen som preger hele samfunnet, som tar fokuset bort fra de virkelig viktige tingene.

  SvarSlett
 4. Idrett er den formaliserte versjonen av fysisk utfoldelse og er i neste fall unødvendig. Man gjør det mye bedre uten.

  Takk, kaze.

  SvarSlett