onsdag, februar 11, 2009

De ønsker å vite hvor du er hele tiden

De ønsker å følge hvert eneste skritt du tar.

Med enda et skritt på veien mot et totalt overvåkningssamfunn samler den britiske regjeringen sammen data til en database som skal spore og lagre internasjonale reisedata. Digitale spor til alle som skal reise ut og inn av Storbritannia hvert år skal lagres i ti år.

Påskuddet er som vanlig det konstante røyk og speil spillet som bedrives, om terrorisme, kriminalitet og ulovlig innvandring, alle tre områdene veldig nyttige når man skal innføre enda flere tyranniske lover og regler.

Siden Tony Blair og «New Labour» kom til makten på nittitallet har mengden av nye, undertrykkende lover og regler nærmest vært eksplosjonsartet. Prosessen mot et fullstendig undertrykkende samfunn har økt dramatisk i styrke og tempo.

Innenriksministeren i de konservatives såkalte skyggekabinett, Chris Grayling sier at «myndighetene ser ut til å lage stadig flere databaser som skal spore stadig mer av våre liv». De konservative var svært glade i slike lover selv når de satt ved makten, men la oss håpe de i sannhet har kommet på bedre tanker. Det er dog tvilsomt, da de er minst like ivrig i sin støtte til de prosessene som styrer samfunnet i den nevnte retning som den dominerende eliten i Labour.

Liberaldemokratenes «innenriksminister», Chris Huhne sier at «dette er et nytt eksempel på at enda en database som går folks privatliv i næringen blir opprettet uten noen offentlig debatt om sikkerhetsrutiner og bruk. Vi vandrer som søvngjengere inn i det overvåkningssamfunnet Orwell beskrev. La oss huske på at boken 1984 var en advarsel, ikke en blåkopi».

Andre stiller mer enn betimelige spørsmål om Storbritannia er et fritt samfunn, spesielt etter alle de nærgående og undertrykkende lovene som har blitt innført siden 1996.

Det er en god ting at noen våkner opp, men det skulle vært langt flere, i alle land. Det burde ha vært massive protester i gatene og alle mulige steder.

Men det er det ikke.

2 kommentarer:

 1. Makta kjenner den menneskelige psykologi. Husk det. Det skal litt til før en våkner opp av den dvaletilstanden de dyrker frem i samfunnet.

  Det er foretatt studier på dette, de aller fleste (og det holder) har en iboende tendens til å stole på myndighetene uansett. Resten sørger flokkmentaliteten for.

  Så lenge en spiller spillet innenfor disse rammene er risikoen for opptøyer relativt lav og i de fleste tilfeller raskt forbigående. I verste fall trekkes noen forslag men kommer igjen i ny form senere.

  SvarSlett
 2. Systemet maler alltid videre. Ett skrekkeksempel blant utallige er alle EU-traktatene som først er avvist i folkeavstemninger, men som, som du sier kommer tilbake i ny og enda verre utgave siden.

  I Storbritannia går grensen for hvor lenge man kan holde et menenske innesperret uten lov og dom stadig oppover, uansett hvor mange ganger utvidelser blir avvist.

  Ja, myndighetene vet best. Alle vet det.

  Det er bare noen få tullinger som ikke skjønner det.

  SvarSlett