lørdag, februar 21, 2009

Mer kvalmende hysteri

Trenger vi dette, melodi grand prix og tilsvarende? Trenger vi enda mer tomhet i livet, i et moderne samfunn som er fullt av det? MGP var kvalmt selv når det var bortimot den eneste fjernsynssendte «musikkonkurransen». Det er vel enda verre nå når slike tanketomme show har blitt normen. Idol, x-factor, diverse unrealityshow osv.

Verden går i sannhet fra galt til verre. Det er helt utrolig at sånt møkk kan få så stor oppmerksomhet. Det har lite med musikk å gjøre og er egnet til å få folk til å falle enda mer i søvn enn de allerede har gjort. Og det er meningen med det hele, slevsagt.

At folk har brukt en masse tid, energi og penger på å stemme, og at jeg kommer til å være blant de få som ytrer seg kritisk til hele opplegget gjør det enda verre.

14 kommentarer:

 1. Folket liker MGP av samme grunn som de liker såpeopera, popmusikk og Hollywood-komedier: de kjenner formen, skremmes ikke av den, og føler seg smarte når de kan le litt av hvor banalt det hele er, selv om de liker det tross alt.

  Jeg liker ikke MGP, men jeg liker mye annet som er underholdning for massene. Men trenger vi det?
  Sannsynligvis ikke.

  SvarSlett
 2. Nei, vi trenger det ikke, men det er atskillig verre enn som så: det er fordummende og skapt for å virke fordummende, for å hindre folk i å stille kritiske spørsmål.

  SvarSlett
 3. Er det ikke deilig å skrive om "folk" og hvor dumme de er? Så godt å være hevet over alminnelige folk og deres dårlige smak.....

  SvarSlett
 4. Ja, det føles veldig godt faktisk. du bør prøve det selv...

  SvarSlett
 5. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 6. ???

  Hvilken merkelig kommentar.

  Du likte tydeligvis ikke meningen min, men det er da ingen grunn til å være kulten av den grunn...

  He he.

  Makan til folk, tåler ikke at noen setter skapet på plass engang. Gudinnen forby at de faktisk tenker over det jeg sa.

  SvarSlett
 7. Jeg så en av av delfinalene på MGP da noen venner av meg har klart å blande seg oppi det, og jøsses, de skviser jammen mye ut av det for tiden, mer enn jeg husker fra barndommen da NRK var det eneste man hadde. Jeg synes selvfølgelig det var helt jævlig og forstår ikke hvordan man kan overleve sånt selv med ironisk distanse.
  Likevel var det lærerikt å høre om hvordan det går for seg og hvor lite medbestemmelsesmulighet man som artist faktisk har i en sånn sammenheng selvom man egentlig vet det.

  SvarSlett
 8. Jeg så det også delvis fra insiden for noen år siden og man blir utrolig nok negativt overrasket. Det er enda verre enn man tror.

  Ja, man er eid på alle måter, enten av plateselskapet, agenten eller begge.

  I dag er det heldigvis mye lettere å være uavhengig, å seile sin egen skute. Man kan godt ansette en forvalter etterhvert, etter at man har fått en viss suksess, men en som jobber for deg, ikke en som eier deg.

  SvarSlett
 9. "Se klovnen!"

  *klikk, bang!*

  Brød og sirkus, brød og sirkus.

  Det hender jeg velger å la meg underholde, men jeg kikker meg alltid over skuldra.

  SvarSlett
 10. Man bør alltid kikke seg over skulderen.

  SvarSlett
 11. Vi trenger MGP omtrent like mye som kolera.

  På den annen side så ønsker folket brød og sirkus og får de det så gjør de ihvertfall ikke for mye galt den stunden.

  SvarSlett
 12. Og det er synd. De burde ha gjort atskillig mer "galt"...

  SvarSlett
 13. Det kommer an på hvordan en definerer galt. Det folk flest gjør er sikkert ikke det du definerer som positivt galt ;)

  SvarSlett