onsdag, februar 25, 2009

J. Allen Hynek: UFO - en dokumentasjon (I)

Josef Allen Hynek (1910-1986) var professor i astronomi og jobbet med det amerikanske flyvåpenets Blue Book prosjekt og dets forløpere i tjue år. Han begynte, for å si det mildt som UFO - skeptiker og endte opp med å være hellig overbevist om at ikke bare besøker fremmede intelligenser oss på jevnlig basis, men at det også eksisterer uomtvistelig bevis for dette faktum.

Begynnelsen:

«Mange ganger før jeg hadde begynt å jobbe med flyvåpenet, hadde jeg stemt i kollegaenes hjertelige latter over «den psykologiske etterkrigsgalskapen» når det gjaldt flygende tallerkener. Den formelig feide inn over landet. Vi var forbløffet over våre medmennesker, over at de kunne være så godtroende og naive at de bet på den slags vrøvl. Jeg tok det derfor nærmest som en sport da jeg aksepterte tilbudet om å se nærmere på rapportene om flygende tallerkener. Jeg mente at jeg dessuten kunne gjøre noe positivt ved å bidra til å avsløre u-vitenskap (nonscience). Dette var nettopp en glimrende anledning til å vise folk hvordan vitenskapelige metoder fungerer, hvordan upersonlig og fordomsfri logikk (i øyeblikket hoppet jeg behendig over mine egne fordommer) kunne benyttes til å bevise at de flygende tallerkene var fantasifostre. Mange av mine kollegaer rynket på nesen over at jeg ville ha noe å gjøre med en slik «uvitenskapelig virksomhet», men jeg følte meg trygg. Arkivet kunne bevise at jeg hadde blitt anmodet om å undersøke saken som astronom

Fra UFO - en dokumentasjon. Norsk utgave Ernst G. Mortensens forlag 1981 ISBN-10: 82-527-0634-7. Opprinnelig utgave The UFO experience. Contemporary Books 1972 ISBN-10: 0809291304.

2 kommentarer:

 1. Jeg har ikke full oversikt over temaet, det må jeg si.

  Men det jeg finner litt besynderlig, er at UFO-beretninger (da spesielt bortføringshendelser) gjerne er ganske like innenfor et geografisk område, og ofte også ganske like vanlige "folk tales" fra samme område.

  I sørlige USA, f.eks., er det vanlig med fortellinger om kvinner som har blitt bortført og gjort gravide. Mens rett over grensa til mexico endrer bortføringene karakter og forløper seg annerledes.

  Har du noen tanker rundt dette?

  SvarSlett
 2. Nå kommer jeg tilbake til bortføringene senere, men nei, egentlig ikke, ingen spesielle tanker. Jeg finner ikke den geografiske spredningen merkelig, det gjør jeg ikke. Det er mange andre tilsvarende "merkelige" ting som jeg heller ikke finner merkelig. Jeg ser det ikke som et utslag av kulturelle forskjeller hos de bortførte, om det er det du mener. Det antyder dog at romvesnene og/eller de fremmede har viten om de politiske grensene, noe som er interessant, men ikke merkelig.

  SvarSlett