onsdag, februar 18, 2009

NAV - nok et vitnesbyrd

Jeg har vært sykemeldt i det siste. NAV sender vanligvis ut sykelønn den siste uken i hver måned. Nå har det gått tre uker over tiden og jeg har fortsatt ikke fått pengene. Heldigvis for meg legger jeg alltid penger til side for sikkerhets skyld, nettopp for uforutsette omstendigheter, både disse og andre. Ellers ville jeg vært ille ute, slik som tusenvis av andre i Hordaland og Oslo og også andre steder er.

Det som gjør det enda verre for oss på sykelønn er at utbetaling av arbeidsledighetstrygd og saksbehandling for arbeidsløse blir prioritert. Regjeringen skryter av at de har satt inn tiltak, men det er som alltid en sannhet med store modifikasjoner. Det de har gjort er å flytte folk til de arbeidsledige fra andre typer saksbehandling og utbetaling.

Jens (hei, Jens) sier at det skyldtes finanskrisen, men det er nok en sannhet med enorme modifikasjoner. Hvem som helst burde ha forutsatt allerede i november, som jeg gjorde at trykket på NAV ville øke, men i stedet fikk NAV påpakning av bevilgende myndigheter for å ansatte for mange folk og stoppet det som kunne ha blitt NAVs utmerkete forberedelse til det økende antall arbeidsløse som finanskrisen fører med seg.

Hvem som helst med litt oppe i toppen burde ha skjønt dette enkle faktum… i november.

Jeg har tidligere uttalt meg om regjeringens fundamentale udugelighet, men det er i sannhet like utrolig hver gang man støter på et nytt eksempel på det.

NAV forsikrer meg om at situasjonen vil være tilbake til normalen neste måned, men jeg vet ikke. Det virker mindre og mindre sannsynlig.

Kanskje folk i norge har godt av å få en smule usikkerhet inn i hverdagen. Jeg tror det, men det er forskjell på å skjære seg og å kutte hånden av seg. Husk det, Jens, neste gang du skal gjøre et overslag om hva som vil være helt åpenbare tiltak og handlinger for neste tomånedersperiode.

Du tjener altfor mye, antar jeg, og har ingen ide om hvilke behov de som tjener dårlig har. Du fortjener ikke den millionen pluss, det er sikkert. Nå mener jeg at ingen gjør det, men du gjør det enda mindre enn de andre som er håpløst overbetalt.

4 kommentarer:

 1. Ja, toppene ser bare på alle andre som statistikk. Det forstår en når en ser behandlingen vanlige folk får på mange områder, men også i den evindelige uttalelsen "flertallet har det greit" og liknende uttrykk. "Flertallet får adekvat hjelp i NAV". Bare så synd at slik statistikk nødvendigvis medfører at en gir blanke faen i de som havner utenfor dette flertallet.

  Skjønt - jeg betviler sterkt at flertallet virkelig har det greit i dagens samfunn - på noen områder!

  SvarSlett
 2. Veldig få har det bra, om noen.

  Så ser vi igjen at man lurer på om lederne er maktsyke eller bare udugelige, og finner at de er begge deler.

  SvarSlett
 3. Stoltenbergalliansen holder ikke mål.
  Vil folk reagere med å stemme FRP?
  (Man behandler ikke influensa med pest)

  Det blir et spennende valg i år.

  SvarSlett
 4. Ikke for meg. Jeg avskyr både pest og kolera. Merkelig nok velger de fleste mellom det.

  SvarSlett