tirsdag, februar 17, 2009

Samfunnet stjeler år fra fattige

Mens samfunnet som vanlig fokuserer på helt betydningsløse saker som hijab-hysteriet så skjer en utvikling fra galt til verre som er langt mer alvorlig. Den gjennomsnittlige levealderen er ti år lenger på oslo vestkant sammenlignet med østkanten, og i følge FAFO har forskjellene økt ytterligere de siste årene.

Det er en ganske så enkel ligning. De gedigne økonomiske forskjellene i verden og også mellom forskjellige områder i et enkelt land fører også, som den selvfølgeligste ting i verden til økte forkjeller i levealder. Den siste FAFO-rapporten bekrefter tidligere rapporter fra resten av verden. Fattige lever et mer usunt liv, fordi de ikke har noe valg. Sunn mat er dyrt. Et sunt liv generelt koster penger. Verdens fattige, også i norge dømmes til dårligere livskvalitet, dømmes til en tidlig død, bare på grunnlag av hvor man er født, hvem foreldrene er osv. Skolen og samfunnet generelt retter ikke opp disse forskjellene, men tvert om forsterker dem. Her får man demonstrert hva kapitalismen og tanken om «fordelene» ved ulikhetssamfunnet dreier seg om i praksis, hva det fører til, at faktum er at verden i sannhet blir styrt av mordere. Det er sant som Victor Hugo sa:

«De rikes paradis er skapt av de fattiges helvete».

Myten er at alle får det bedre når noen får det veldig bra, når en elite kan velte seg i luksus.

Samfunnet er smekk full av sånne sleipe illusjoner.

Det verste er dog at uansett hvor mange ganger de blir avslørt så er det ingen som gjør noe, ingen som protesterer, ingen som kommer sammen og sier at nok er nok. Når man hører liberalistenes kvekking om at markedet bør styre alt, en holdning som er enda verre enn den som styrer i norge i dag, som sier at markedet og pengemakten skal styre det meste… så blir man skikkelig kvalm. Det er mange ting å bli kvalm over i dagens verden, tusenvis av ting, men tesen om at økonomiske ulikheter må godtas for alles beste er en av de verste og mest grunnleggende.

Når en kvinne i gamle oslo er tilfreds med at hun har nådd pensjonsalderen og ikke forlanger mer av livet enn at det skal leves og ende i fattigdom og lidelse så viser det hvor knust folk flest er, illustrerer det på en glimrende måte hvor effektivt Maskinen ødelegger folks livslyst og selvstendighet.

Sosial urettferdighet dreper folk i stor skala. Store deler av dagens mennesker blir frastjålet livet. Det er den stygge sannheten.

Bør man være høflig i en sånn verden, når man beskriver den? Bør man stå med luen i hånden og følge lover og regler, og være en god sau, og takke og bukke for de slantene man blir utdelt?

Noen tidligere artikler på Uten Grenser om samme tema:

Urettferdighet torturerer og dreper

Fattige og rike

Folk i norge sulter

4 kommentarer:

 1. Her var du ute med enda ett av de innleggene som gjør at jeg følger med på bloggen din, alt tull og tøys til tross :D

  SvarSlett
 2. Ikke noe tull og tøys her, slevsagt.

  SvarSlett
 3. Ja, ryggene til trellene er brukket for lenge siden.

  Og nå kan en ikke engang rømme landet i håp om bedre aldersom i varmere strøk uten å bli dobbeltbeskattet og få livskraften sugd ut videre av det nasjonalsosialistiske Norge.

  Der røyk den planen!

  Dog, man kan jo alltids rømme til Bolivia som Butch og Sundance!

  SvarSlett