onsdag, februar 04, 2009

Bloggerne gjorde det

Vampus tar feil (som vanlig). Bloggerne ikke bare stoppet den ikke lenger kommende blasfemiloven, men smadret den. Mens den gamle og morkne pressen reagerte med det skuldertrekket de alltid gjør så fløt bloggverdenen over av irritasjonen og berettiget indignasjon og tilnærmet avsky, helt til den gamle og morkne pressen følte seg tvunget til å skrive om det.

Likevel klarer jeg ikke å juble uhemmet. Det at Hans Rustad og document.no står igjen som de fremste seierherrene etterlater en kvalm smak i munnen min. Jeg fikk rett da jeg sa at de ville kunne utnytte dette for alt det var verdt til å spre sine brune og rasistiske holdninger. Etter min mening bør alle de som så lett lot seg lure til å delta på listen document.no tok initiativ til virkelig gå i seg selv.

Men norge har blitt forandret. Bloggerne har forandret norge, forandret seg selv og lagt grunnlaget for den endelige begravelsen av etablert media. Så får de som så lett lot seg lure bruke det til å virkelig gå i strupen på Hans Rustad & co.

Det er på høy tid.

6 kommentarer:

 1. Jeg tror faktisk det er en stadig økende trend at bloggere overvurderer seg selv og deres makt. Det var faktisk en som dro den så langt at hun påstod at blogging var den 4 statsmakt! La oss ikke være så navlebeskuende.

  SvarSlett
 2. Som jeg pleier å si så er ikke blogging i seg selv noe spesielt, bare enda en måte å kommunisere på.

  Men det er makt i de fjollete hender...

  SvarSlett
 3. Jeg er enig i at blogging i seg selv bare er et verktøy. Mer interessant enn om en setter dagsorden for mainstream direkte er det at blogging er med på å holde debatter igang og kan skape en zeigeist som ikke lenger bare er styrt av det etablerte (og dermed feige).

  SvarSlett
 4. Anonym7:06 p.m.

  Kanskje er ikke blogging så utrolig innflytelsesrike greier pr. i dag, men det er verdt å stille spørsmål om ikke fenomenet har noe for seg på lang sikt?
  http://vanskeligeviljar.wordpress.com/2008/11/13/kommunikativ-rasjonalitet-i-den-frie-offentligheten/

  SvarSlett
 5. Man kan gjøre mye med blogging, som man kan gjøre med alle ting. Forhåpentligvis vil mange uavhengige og frie mennesker gjøre mye, veldig mye med alt i årene som kommer.

  SvarSlett
 6. Blogging er et viktig publiseringsverktøy, som gjør at stadig flere mennesker får komme til orde offentlig; ett gode i seg sjøl synes jeg.

  (Men det betyr selvsagt ikke at enhver blogger har mye viktig å melde)

  Og Vampus er mer en politiker som blogger, enn hun er en blogger som driver med politikk.

  SvarSlett