lørdag, september 13, 2008

Prioriteringer i et sinnssykt samfunn (V)

Regjeringen, anført av Trond «Griske» Giske har nå sendt «forslaget» om forbud mot at norske banker og finansinstitusjoner kan overføre penger mellom privatpersoner og internasjonale gamblingssteder til Stortinget, der det vil bli vedtatt. Jeg har ikke uttrykk for mine inntrykk. I en verden som skriker etter tiltak som kan løse verdens enorme problemer prioriterer de dette, prioriterer de en fortsettelse av heksejakten på pokerspillere, en handling som nådeløst avslører dem som de maktmennesker og gjennomførte hyklere de er. Dette er mer enn god nok grunn til å ikke stemme på partier som støtter forslaget neste år.

Dette korstoget har bare en hensikt: å beskytte statens melkeku Norsk Tipping. Alle de vikarierende argumentene som blir brukt om «å beskytte spillegale» er nettopp det, og hykleri i n’te potens.

Det er helt utrolig at det har kommet så langt, at ren symbolpolitikk kan komme så langt fram i lyset uten at de som står bak blir fullstendig avkledd som de sanne kontrollfreakene og griskingene og maktmenneskene de er. En av mange tullete argumenter er at det vil stoppe «ulovlig gambling», men det er ikke ulovlig for nordmenn å spille på internasjonale spillesteder. I stedet bør man stille spørsmål om det ikke er ulovlig å prøve å hindre folk i å bruke pengene sine på den måte de selv måtte ønske.

Så en gledelig nyhet til slutt: dette stopper ikke nordmenns internasjonale gambling, slevsagt. Snarere så vil jeg si at det bidrar til å øke den, for folk, for de hundretusener av pokerspillere i norge blir så fly forbannet at de blir enda mer oppsatt på å gi Griske Giske & co og den vernete bedriften Norsk Tipping et spark bak eller ti. NT blir en saga blott lenge før den uunngåelige dagen da Poker blir tillatt i norge.

Jeg vil så visst fortsette å spille. Det hindrer ikke meg et sekund og skaper bare enda mer ergrelse og forbannelse. Man utvikler tidlig alternative og kreative løsninger i et samfunn som det norske. Jeg har vel sånn rundt ti forskjellige alternativer som har gode og konfidensielle løsninger for overføringer av penger, og femti til hvis jeg anstrenger meg en smule.

Lykke til, Trond. Jeg mener ikke det, men det er veldig gøy og tilfredsstillende å si det høyt.

3 kommentarer:

  1. Kampen om statens monopol på å stjele gamblernes penger med spill med dårlige odds fortsetter.

    Heldigvis er det en kamp mot vindmøller, da det ikke vil være mulig å stanse indirekte pengeoverføringer.

    Men, kampen stanser nok ikke der. dette er jo en god anledning for Giske og gjengen til å innføre mer fascistiske regler om overvåking og kontroll. Fengselstraffer for å spille på nettet neste?

    SvarSlett
  2. Ja, det er helt klart målet. De har sagt det mange ganger.

    SvarSlett