mandag, september 29, 2008

Unødig tungvint

I dag tenkte jeg at jeg skulle lamslå verden med å skrive om noe helt ufarlig og ukontroversielt, at jeg skulle drive litt fårbrukervilledning her på bloggen.

Du har sikkert sett dem, alle de som strever med barnevogner rundt omkring og overalt, spesielt på bussen og andre vanskelig fremkommelige steder. Eller du har opplevd det selv, trengt hjelp til å komme fram på alle mulige vanskelige steder. Det ser virkelig fælt ut og jeg tenkte jeg skulle dele av min betydelige livskunnskap også på dette området.

Mitt forslag er at de prøver å bære ungene i forskjellige anretninger enten på ryggen eller på brystet. Jeg har stort sett valgt den løsningen hver gang det har vært aktuelt og det har fungert utmerket. Ungene er faktisk mye mer avslappet også, sammenlignet med å ligge i vognen. For meg er det tydelig at de liker å være nær en varm kropp fremfor å ligge i en steril og unaturlig anretning. Dette passer ikke nødvendigvis for alle, av forskjellige grunner, men jeg syntes alle burde prøve det og tror de vil bli behagelig overrasket. Det kan føles nytt og skremmende for mange, men så føles det aller meste nytt som skremmende for mange i dag.

En barnevogn koster også ofte skjorta og skoene, minst, mens alternativene er tilnærmet gratis i forhold.

Man kan bruke stropper eller en form for ryggsekk eller eksperimentere seg frem til en form som passer for hver enkelt. En ting er sikkert: ungen trives ikke i barnevogn, en innretning som er like unaturlig som mye annet som møter den stakkars oppvoksende slekt i dag.

Livet kan være mye enklere, ofte med enkle midler.

6 kommentarer:

 1. Supert innlegg. I det hele tatt er det slik at vi har gått i feil retning med mye av vår teknologi. En hovedregel bør være å legge tilrette mest mulig for det naturlige, selv når man bruker hjelpemidler.

  Og som du sier, barn har behov - og sannsynligvis instinkter - for kroppskontakt. For bæreren er det også svært mye enklere. Og billigere :)

  SvarSlett
 2. A win win situation.

  Ja, som påpekt mange ganger så foretrekker man det unaturlige i dag fremfor det naturlige.

  Man prøver stadig å «forbedre» naturen, med katstrofale resultater, på alle områder.

  SvarSlett
 3. Anonym3:18 a.m.

  Hehe sant sant.
  Jeg har en del venninder som har kid, og stort sett alle sammen sverger til en sånn seleinnretning på mage. Jeg ror nordmenn er skeptiske av den enkle grunn att dette er kulturimport fra "syden (aka Afrika), og vi kan jo ikke gjøre sånn som "dem der" vet du..

  SvarSlett
 4. Anonym8:30 a.m.

  Det er sånn nå, det enklest er blitt det vanskligste.

  SvarSlett
 5. Jeg hadde en kollega som mente det skulle være forbudt å bære ungene på ryggen eller brystet. Hun mente det var farlig i tilfelle man falt.... om det ikke er farlig å gå nedover en gate, snuble og la barnevogna trille ut i veien.

  Hva er det med enkelte folk? (Forresten, kanskje det er best å ikke svare på den)

  SvarSlett
 6. Å være redd for livet er jo en sykdom slik jeg definerer det...

  SvarSlett