mandag, september 08, 2008

Jeg synes Virvarr var snill jeg

Virvarr, med sin blogg Revolusjonært Roteloft har virvlet opp møkk i det siste, og fått mange harde ord mot seg, blant annet etter at hun angrep den såkalte Fristerinnens innlegg. Jeg for min del synes ikke Virvarr tok hardt nok i.

Når det gjelder alt våset som blir blogget om så er det vanskelig å ta hardt nok i, egentlig. Jeg prøver egentlig å holde meg utenfor slike feider, men siden dette er et innlegg jeg har hatt lyst til å skrive og publisere i lang tid så passer anledningen utmerket. Virvarr er også langt fra den eneste som har fått sterke reaksjoner etter å ha angrepet sløvheten på nettet og i samfunnet forøvrig. Da Glødende Glo gikk til angrep på Klisjebarnet (Ulrikke Lund Larsen) fikk hun både dødstrusler og beskjed om at hun ville bli anmeldt til Bloggrevyen (hva nå det enn måtte bety. De sa de skulle klage på henne. Nå bryr hun seg nok helt sikkert ikke om det, eller om hva tanketomme blondiner osv måtte mene om henne, men det som kom i form av email til henne var atskillig verre. Jeg regner med at hun vil komme nærmere tilbake til det selv.

Det er utrolig hva folk som våger å snakke rett fra leveren må tåle av skittkasting.

De som generelt sett blogger om klær, moter, sminke og kommer med (moderne) kjerringråd osv, spesielt i profesjonell sammenheng forsøpler samfunnet, og så visst bloggmiljøet, etter min mening. Og det er så hårreisende dumt det hele, så til de grader prostitusjon at man blir dårlig. Det hjelper ikke at man unngår å lese alt som kommer. Det er like umulig å unngå som sport, julaften og syttende mai. Jeg personlig føler meg skitten bare ved tanken. Man ser nok mangel på hjernevirksomhet i samfunnet for øvrig om vi ikke skal plages med det her også.


Jeg kunne ha nevnt mange andre navn her, men det er egentlig unødvendig. Alle som kommer med «siste nytt», som legger ut om hvor fantastisk den siste eyelineren fra ditt og datt selskap er osv bør føle seg truffet av dette innlegget.

19 kommentarer:

 1. Nô vil`eg drikkja øle`mitt opp
  før det dovnar.
  Sô vil`eg taka min kjerast i favn
  før eg sovnar.

  SvarSlett
 2. Anonym2:34 p.m.

  Jeg må få gitt deg en klem ved en anledning, Amos.

  SvarSlett
 3. Anonym3:41 p.m.

  Fristerinnen virker nesten litt redd, egentlig. Hun virker også svært ung, på den ene eller flere måter, Jeg tror det er sunt at man får denne formen for spørsmål stilt til seg som det Virrvarr gjør, at hun (Fristerinnen) blir så forvirret viser bare at det er nødvendig. Jeg synes litt synd på Fristerinnen fordi hun virker redd, og fordi hun er åpenbart dårlig til å forsvare seg, men likevel, man må kunne be folk tenke igjennom hva de sier, fra tid til annen. Tror dette kan bli bra. Tror hun kan bli bedre av det.

  Og ja, jeg skal prøve å holde meg til ett navn....

  SvarSlett
 4. Anonym3:51 p.m.

  Glødende Glo ser jeg forresten på som en slags slektning av Amos Keppler. Jeg blanda bloggene deres en gang.

  SvarSlett
 5. bianca: vel bloggene ser eller så like ut, er mørke og vi har en lignende erfaringsbakgrunn. Ja, hvis folk tar til seg berettiget kritikk så er det ingen grenser for hvordan de kan utvikle seg. Folk flest tror at slik intetanende snørr er den måten man skal uttale seg på.

  Virvarr: ser fram til det. :)

  SvarSlett
 6. Bianca: Jeg trodde Fristerinnen var en småkynisk reklameblogg og at hun som skrev den ville tåle kritikk og diskusjon på prosjektet. Jeg var ikke klar over at hun ville ta kritikk rundt bloggen sin kjempepersonlig, da de fleste av reklamebloggerne gir litt eff i innholdet sitt...

  Amos: Yay! ^_^

  SvarSlett
 7. Du milde mamelukk...

  Jeg er sjeleglad for at min tilstedeværelse på "bloggscenen" er såpass beskjeden som den er. Vil jeg ha såpeopera så skrur jeg på TV2.

  Jeg er fullstendig klar over at jeg sitter i et glasshus med en neve grus her, da min egen blogg vel har fler enn et par innlegg som må sies å kunne være overflatiske (om enn ikke på områder som mote og sminke), men jeg er dem i hvert fall bevisst og sper på med litt alvor innimellom.

  SvarSlett
 8. Som Virrvarr trodde heller ikke jeg at hun skulle reagere så sterkt. Men hun ser visst ikke hvordan hun selv behandler andre; hun har skrevet et helt innlegg bare om meg, fordi hun mistolket tekstens "du" i et innlegg jeg skrev og trodde "du-et" var henne selv og at det var et personangrep på henne.
  Men jeg vet ikke om hun har så lav selvtillit som hun selv påstår, for nå har hun endret bloggens navn fra Fristerinnen til Kranglefanten!

  SvarSlett
 9. Anonym4:50 a.m.

  Et friskt innlegg. Det trengs i det hele tatt mye mer god kritikk på nettet. Blogger bør anmeldes på samme måte som filmer og bøker. Kritikk er sundt.

  SvarSlett
 10. Anonym6:43 a.m.

  Skjønner ikke hvor jeg fikk den godt potensiale - ideen fra. Hun blogget bedre da hun maste om produkter. Den selvrettferdige sutringa hennes gjør meg faktisk forbanna.

  Virrvarr: Jeg skjønner det. Innlegget ditt er i utgangspunktet helt greit, jeg trodde jeg skulle si noe snilt og forsonlig om å være imøtekommende ovenfor folk, men jeg føler meg ikke så veldig imøtekommende akkurat nå, egentlig. Jeg liker ikke at folk tillater seg å være uvitende når de får sjansen til å lære noe.

  Ja, jeg har nettopp vært inne på bloggen hennes. Liker vanligvis ikke å teame opp mot noen, men hun her driter jeg i.

  SvarSlett
 11. Anonym9:42 a.m.

  Vel, siden Fristerinnen skriver på sin egen, personlige blogg følgende:

  "Jeg er ikke normal. Jeg tror selv at jeg er unormalt vanskelig å leve med.
  Jeg er fryktelig kranglete. Jeg krangler med kjæresten min, sønnen min og mamman min."

  For øvrig er det linket til bloggen hennes i kommentarfeltet til Virrvarr.

  Så er det vel kanskje ikke så rart at hun tar kritikken til seg og begynner å krangle så åpenlyst som hun gjør.

  SvarSlett
 12. Tja... folk må skrive om akkurat det de vil for min del.. regner med et et fåtall leser min, men bryr jeg meg? Nei.. jeg blogger for det, selvom det helt sikkert virker hjernedødt for mange.

  SvarSlett
 13. Jeg synes ikke man skal bry seg om hva andre mener, men skal heller ikke, generelt sett lage likegyldige hjemmesider og blogger.

  SvarSlett
 14. Off topic: Hva synes den gode mann Amos om frimureri?

  (Jeg bryr meg om hva folk mener)

  YO

  SvarSlett
 15. Ser den gode mann Amos på frimureri som kristendom?

  (Svar hvis du gidder)

  SvarSlett
 16. Ja, slevsagt, uunngåelig. Men jeg må jo også legge til at jeg ville ha sett på det som galt selv om det ikke hadde vært det.

  SvarSlett
 17. Jeg anså dem for rene okkultister, men når en mann som Amos (ekspertise og alt det der) sier de ikke er okkultister, så blir jeg i tvil.

  Jeg kan dog ikke huske at deres lære hadde noen plass i søndagsskolen, så helt kristne kan de nå ikke være heller.

  Farisèere?

  Forøvrig avskyr jeg også frimureri, mest fordi at de er dobbeltmoralske.

  Vet du hva?
  De snakker om åpenhet av alle ting.
  Hyklere!

  SvarSlett
 18. Absolutt. Vel kristendom er okkultisme, ikke en særlig positiv del av den, men likevel...

  SvarSlett