søndag, september 28, 2008

En tvers igjennom kjedelig dans

Når Dagbladet smører opp med svære typer på halve førstesiden på fredag (papirutgaven) varselet om sin «artikkel» om kjendisers dansetips så er det et glimrende (utilsiktet) apropos til og understreking av min artikkel Tullpratets Fremtid. Jeg mener, Dagbladet har degenerert i årevis, men dette må da være et nytt lavmål? Spørsmålet er hva som blir det neste steget på den nedadgående spiralen.

Kjendiskonkurransen «skal vi danse» på tv er ytterligere et lavmål i den falske virkeligheten de presenterer, og som forventet har «showet» blitt svært så populært, og Dagbladet, som blir stadig mer desperat etter å gjenvinne tapte markedsandeler slenger seg på trenden.

Å kåre den mest elendige førstesiden de siste ti årene er bortimot umulig, til det har det vært altfor mange, men denne var dårlig, og det innvendige innholdet var ikke stort bedre. Hvordan kan man kalle dette nyheter? Hvordan kan de ansatte kalle seg journalister? Etablert media har generelt sett og for lenge siden lagt seg på et lavmål, med å være den fjerde, støttende statsmakt, og det finnes tydeligvis ingen grenser for hvor langt ned de vil synke.

Etablert medias oppgave er å presentere en forvridd utgave av virkeligheten. Dagbladet tar sin oppgave svært så alvorlig og er svært så nidkjær i så måte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar