torsdag, september 04, 2008

Enda et knefall for fryktens og ødeleggelsens politikk

Fremskrittspartiet har vært premissleverandør for arbeiderpartiet og andre partier i tjuefem år. Så også når det gjelder de to siste utspillene fra dagens regjering. Den såkalte vox populi tar feil. Dette er ikke arbeiderpartiet som har knekket frp-koden, men arbeiderpartiet som i sin desperasjon gjentar gamle feilgrep.

Innstrammingen i asylpolitikken skyldtes Fremskrittspartiets fremgang, uansett hvor mye det benektes. Fryktens politikk kommer foran grunnleggende menneskelighet igjen. De fremmede er farlige og en trussel mot gode nordmenn. Fryktens politikk gir seg mange utslag, blant annet en umenneskelig asylpolitikk, en aggressiv militær tankegang og en generell motstand mot forandring, selv en høyst nødvendig forandring, blant annet i miljøpolitikken som verden skriker etter. Fryktens politikk forvandler myter til sannhet og regjeringen omfavner mytene akkurat som FRPs velgere og forsvarere har gjort.

Det Jens Stoltenberg kaller satsing på samferdsel er ikke satsing på samferdsel, eller kollektivtrafikk overhodet, men en beslutning om å bygge enda flere naturødeleggende veier, og bare en mindre del til jernbanen, som vanlig. Ingen satsing der, ingen nytenkning. Dette er bare mer av slik det var under Høyres siste store vekkelsesmøte når det gjelder vei og bil, der Erna messet i kor med Siv fra den andre salen «flere veier, bedre veier, bredere veier. Flere biler. Større biler. Raskere biler».

Knefall. Feigt og usselt. Ikke fordi de stjeler, men fordi de adopterer enda mer av fryktens og ødeleggelsens politikk. De som skremmer et gitt lands innbyggere har gjerne suksess med det, både her til lands og usa og i bortimot samtlige andre land.

Og SV er igjen fuglen som følger gjøken, noe som om mulig er enda verre.

For øvrig så er det ikke vanskelig å knekke frp-koden. Det gjorde jeg for lenge siden. Det tror jeg også jens og martin og erna og lars og kristin osv har gjort, men de vil aldri innrømme det offentlig.

4 kommentarer:

  1. Nå har du jo helt rett i situasjonsvurderingen slik jeg kan oppfatte det. Det som er mest skremmende er vel også at det faktisk er et folkekrav å stramme inn på dette området, og at Ap bevisst ønsker å kjøpe seg stemmer for å redde sine taburetter.

    SvarSlett
  2. Ja, det gjør det enda verre slevsagt. Politikerne appellerer til det verste i oss og får flere stemmer.

    Diktaturet kan bare bestå så lenge befolkningen godtar det. I dag er de fleste ivrige tilhengere.

    SvarSlett
  3. Jeg kaller dette for flertallsdiktatur. Logikken er at eliten bruker flertallet for å legitimere sine handlinger, mens en stikker under en stol at det ikke er alt en stat burde har myndighet til å avgjøre.

    Jevnfør libertariansk tankegang, der statens myndighet er sterkt begrenset i forhold til individuelle rettigheter. Som for eksempel retten til å flytte mellom landegrensene.

    SvarSlett
  4. Det er som sagt ikke bare staten, men industrien uavhengig av staten også, hele samfunnet, hele strukturen. Alt blir galt når fundamentet er galt.

    SvarSlett