onsdag, september 03, 2008

For en syk gjeng

Jeg har fulgt landsmøtene til både demokratene og republikanerne i usa disse to ukene, fulgt dem grundig, hørt på talene og fulgt med, som jeg gjerne gjør på alle verdensbegivenheter. Det inntrykket jeg sitter igjen med er nokså klart.

Jeg tror slett ikke at demokratene sitter med løsningen på verdens problemer og at de også er en integrert del av problemet, slik alle politiske partier, over hele verden er det. Men mens det finnes formildende omstendigheter hos dem så finnes det ikke noe som engang ligner det hos republikanerne. For en syk, syk gjeng.

Man blir bare dårlig når man ser og hører Mitt Romney, Sarah Palin & co tale. Alle noenlunde etablerte miljøer i dagens verden er sinnssykdom satt i system, men hos republikanerne og deres like er det så gjennomført at det oser vondt av dem. Jeg trenger ikke vente til i morgen for å høre John McCain bekrefte dette, da jeg har hørt han tale mange ganger. Han er slett ikke noen «maverick», men bare mer av det samme, enda en krigshisser av dimensjoner. På det republikanske landsmøtet og blant samtlige delegater der ser vi fryktens politikk i full utfoldelse.

Å bivåne dette showet er om mulig enda verre enn å høre og se på Siv Jensen & co. Det er de samme mekanismene av fremmedfrykt og avsky for alt som er annerledes… og enda litt til. Sarah Palin er den gjennomførte hykler. Hun og gjengen vil ta alt som er ille i dagens verden… og gjøre det enda, enda mye verre. Med McCain og Palin i sadelen vil et militært angrep på Iran ikke bare være mulig, men uunngåelig. Helvete, et militært angrep på Frankrike osv vil ikke være usannsynlig. Pax Americana og New American Century vil slå ut i full blomst.

Palin latterliggjorde enhver klimapolitikk. Hun forsvarte tortur og internering av de som måtte finnes av innbilte og ikke innbilte fiender, latterligjorde «due process» osv. På punkt for punkt redegjorde hun for sitt syn for innføringen av helvete på jorden. I det hele tatt minner hun meg ikke så lite om Margaret Thatcher, bortsett fra at hun er langt farligere, både som en mulig leder for verdens Hypermakt og fordi hun er langt sleipere. Hun vil sette i gang sitt kristne korstog på Jorden koste hva det koste vil.

Og McCain klappet og salen klappet og gliste sine ondskapsfulle smil og tenkte på hvor mye mer de vil motta i bestikkelser fra verdens oljeselskaper, våpenprodusenter og multinasjonale korporasjoner. Bush er deres mann og det er også McCain og hans markspiste riddere og jomfruer.

7 kommentarer:

 1. Amen. Skarp kommentar som treffer.

  SvarSlett
 2. Anonym6:31 a.m.

  Hele drite kommer til å klappe sammen i et helvetes kaos om de gærningene der får fortsette særlig lenger, det er det liten tvil om.

  På den lysere siden; Maggie Tatcher har blitt dement og har glemt stort sett alt.
  Den dagen hun dør blir det te og scones!

  SvarSlett
 3. Under forrige valgkamp ble dette slagordet brukt:

  «Stem på Bush. vi har ventet på verdens undergang altfor lenge».

  Det passer godt nå også. Alt som trengs er å forandre navnet.

  SvarSlett
 4. Holy shit - McCain ser jo ut som han burde vært på geriatrisk avdeling.... Hvem trekker i trådene?

  Personlig orker jeg ikke å se på amerikansk valgkamp. Den er vulgær, totalt elitistisk, og usmakelig.

  SvarSlett
 5. Ja, det er ubehagelig å se på, men fortelleren i meg kan og vil bruke det jeg ser i bøkene mine. BBC World har også en brukbar, noenlunde nøktern dekning.

  Jeg håper mccain får hjerteslag for åpen scene, slik at det blir umulig å dekke over det. Han behøver ikke dø, men bli svekket. Ellers frykter jeg at han og hans fryktens politikk vinner (igjen).

  SvarSlett