søndag, juli 20, 2008

Det paranormale

Det paranormale, som i betydningen «bortenfor det normale», ikke det overnaturlige, som i betydningen «over eller bortenfor naturen». Ingenting som eksisterer i naturen kan være over eller bortenfor den.


Faktum er at det som nå for tiden er klassifisert som paranormalt er like vanlig som gress. Det skjer hvert eneste sekund på dagen og natten, med alle typer personer, over hele planeten (og utenfor den).

På en side har vi altså det offisielle sprøytet, som påstår at tilstedeværelsen av spøkelser, ånder, paranormale krefter, romvesener og lignende er overtro og/eller innbilning.

Så har vi fakta, den overveldende samlingen av bevis for at det virkelig eksisterer. Mange, deriblant jeg ser på det som så vanlig at man nærmest tar det for gitt. Det burde ha blitt kalt noe slikt som: «bortenfor nåtidens bevisste og anerkjente opplevelser» eller noe…

For århundrer siden, i det som teknologiens tilbedere elsker å kalle den primitive tidsalder ble en heks, en sjaman med sterke paranormale evner oppdaget hurtig og grunnlaget for hans eller hennes utvikling ble lagt tidlig i livet. Han eller hun, som alle andre ble gitt alle muligheter til å lære så mye som mulig, om seg selv, om sitt potensial, så de lettere kunne takle den vidunderlige ilden som finnes i oss alle.

I dag finnes det svært liten sann oppmuntring til å lære, og til å lære seg selv og naturen, virkeligheten å kjenne, og vi lider voldsomt på grunn av det. Hvis vi ikke passer inn i pene, små esker blir vi plaget, bøllet med og forfulgt. Minner fra tidligere liv, for eksempel, som er så viktig for vår nåværende tilværelse blir hevdet å være et resultat av en overaktiv fantasi. Hvis vi insisterer på at slikt tull er virkelig, hvis vi fortetter å påstå det gjennom tenårene risikerer vi å bli sperret inne på «sykehus» og det som verre er.

Fra vuggen, gjennom tenårene og til vi er gammel og grå blir vi kjørt gjennom kjøttkvernen, kjørt gjennom den utallige ganger. Samfunnets intoleranse og trangsynthet blir banket inn i oss, intoleransens regiment forsterket ved enhver anledning, i en prosess veldig lik hjernevask. Det er et vedvarende mirakel at selv en eneste en av oss når voksen alder med den minste rest av kreativitet og uavhengighet tilbake.

Men det gjør vi og vi ser gjennom illusjonen som veves foran øynene våre, og vi ser verden som den virkelig er.

Og den er så uendelig mye større og mer interessant enn det vi blir fortalt at den er, og når vi innser det så gleder vi oss vilt i våre ikke lenger kalde hjerter.

4 kommentarer:

 1. Å kontrollere menneskers tanker og følelser er den største form for kontroll. Ikke rart at maktmennesker har det på sin agenda.

  Men slik jeg ser det er det da lettere å snakke om slikt nå enn på svært lenge?

  Da kristendommen stod sterkt, var en jo nesten tvunget til å tro på deres versjon av det paranormale, og all annen "tro" var bannlyst.

  Dog er jeg enig i at selvsagt er den naturlige visshet om slike fenomener undertrykket av våre institusjoner idag. Men slikt hører da vel også den private sfære til, og vi vil vel egentlig ikke ha en offisiell lærdom om dette?

  SvarSlett
 2. Grunnen til at det er undertrykket er at det er så eksplosivt og at alt som kan skape et miljø der folk kan vokse opp som frie, selvstendige mennesker blir forsøkt holdt utenfor den kollektive bevissthet. Hvis folk hadde hatt en bevissthet om hvor enorm tilværelsen i virkeligheten er så hadde verden blitt forvandlet på et blunk, uavvendelig.

  Jeg ønsker ikke organisert undervisning, hvis det er det du mener, men så ønsker jeg ikke organisert undervisning, skole, offentlig eller privat om noe.

  Slik det fungerer for hekser og Søkere i dag er at de snubler bort i det, og at en eller flere lærer videre det de selv har lært av andre, hvilket er helt utmerket, bortsett fra snublingen. Man lærer av andre og har en driv i seg til å lære videre til andre, til å gjøre andre den tjenesten man selv nøt godt av, men det er vanskelig begge veier, fordi fortielsen er så massiv og fordommene så enorme. Av alle de områder som er undertrykket i dag er dette blant de verste, fordi det er så fundamentalt.

  Det som finnes av det i den offentlige sphære i dag blir dog, som alt annet veldig lett kommersialisert, og det er jo bare enda en måte å ruinere det på.

  New Age «bevegelsen» generelt feks er jo et hårreisende eksempel på det, og på nyreligiøsitet, enda mer av den ensrettingen som religionen står for.

  Alle Søkere vandrer sin egen Vei, og det er slik det bør være og oppmuntres til, på alle områder.

  SvarSlett
 3. Kan si meg enig med deg i alt dette.

  Kanskje jeg misforstod deg litt. Jeg mener det er større aksept for å drive med slik søken idag enn på svært lenge - men på den annens side så er jeg enig i at samfunnet som sådan, den underdanighet og konformitet som er skapt, blir som en barriere som bare med største vanskelighet kan brytes.

  SvarSlett
 4. Vel, man blir ikke fysisk brent på bålet lenger. Det er et fremskritt. Men den mentale delen er minst like ille som den var i middelalderen. Da var det «bare» kristendommen som stod i veien med sin trangsynthet og tyranni. I dag blir fornuften, definert av Makten også brukt i tyranniets tjeneste.

  «En som lytter til fornuft er ferdig. Fornuften slavebinder alle som ikke har styrke nok til å motstå den».

  - George Bernard Shaw

  SvarSlett