mandag, juli 07, 2008

Slaver og herrer og meitemarker på demokratiets mark

Trond fra partiet venstre, fra kulten venstre, som skriver blant annet Trond's orakel og jeg har på nytt braket sammen om det som fra min side er en prinsipiell diskusjon om partipolitikk og demokrati. Men det ble det jo ikke fordi Trond er håpløst fastlåst i partipolitikkens tradisjon. Det er jo litt pussig, siden vi faktisk er enig om endel saker, i hvert fall i det lille bildet, men jeg antar, slik det ofte er at forskjellene er viktigere enn likhetene. Det er også morsomt at dette nye sammenstøtet startet med at jeg ga han et (bakvendt) kompliment for at han angrep krf.

Opprinnelsen finner vi under forrige valg, da jeg kalte mannen en partilakei og han ble skikkelig fornærmet. Man kan jo forstå det. Ingen liker å bli kalt en lakei... spesielt ikke de som er det.

Trond sier han gir blaffen i min kritikk, og jeg skulle ønske jeg kunne gi blaffen i hans mangel på skikkelig respons, men den luksusen har ikke jeg, for jeg, som alle andre i samfunnet må leve med de uhyggelige beslutningene han og hans like tar hver eneste dag. Man kan gjerne ha noen få brukbare standpunkter, men de drukner fullstendig under partidisiplinen og partipiskens svøpe. Det bør jo sies at jeg mener ikke at Trond er verre enn andre, men han er ikke bedre heller. Han er en typisk partimann.

Blant annet så etterlyser han, i kjent politikerstil eksempler selv etter at jeg har kommet med dem...

Han sier at jeg burer meg inne, men det er åpenbart at det er han og alle de andre partislavene som sperrer seg inne, som ikke vedstår seg sine synspunkter og talløse kvalmende handlinger på partiets vegne, som annethvert år (og konstant egentlig) ror og ror og aldri kommer over fjorden. Kan man stole på slike folk, på generelt grunnlag? Slevsagt ikke. Jeg respekterer så visst ikke deres synspunkter. Selv de synspunktene som de kanskje rent faktisk muligens har som «individer» blir suspekt.

Det er nesten uhyggelig, og veldig avslørende hvordan han snakker om å samarbeide med en mann (Gunnar Høybråten) og et parti (krf) han jevnlig kritiserer i harde ordlag. Det er partipolitikk og kompromisser, slik han definerer det i et nøtteskall, antar jeg. en annen ting som bør understrekes er det slevsagte i at Venstre er et typisk parti, fordi de alle er typiske partier. Selve systemet med partier, med kjøttkverner, som Ibsen kalte dem fremelsker og premierer de sleipeste, de som støtter gitte gjennomsnittsholdninger og som er flinkest til å bruke spisse albuer for å skaffe seg posisjoner.

Som jeg gjerne gjentar: Alle som har vært i et parti en stund og/eller som har hatt høye verv der er en partilakei, er godt gående på det jeg og andre kaller (må leses) Maktens Vei.

13 kommentarer:

 1. Anonym7:52 a.m.

  Tror innlegget mitt har gått deg hus forbi. Venter på svar.

  SvarSlett
 2. Anonym7:53 a.m.

  http://tankekorset.wordpress.com/2008/07/08/hva-er-ditt-alternativ-amos-keppler/

  SvarSlett
 3. 1. Jeg har lenge gitt blanke blaffen i hva du mener om noe som helst. Du er et avskyelig kryp av verste sort, og en typisk kristen.

  2. Mitt alternativ er mer enn klart nok. At du ikke skjønner det finner jeg ikke overraskende.

  SvarSlett
 4. Anonym7:32 a.m.

  "Keppler", er du han som jeg kjøpte tegneserier av før? I den butikken med importerte blader?..Jeg lurer så veldig på det for ansiktet ditt ligner sånn.

  Uansett, hadde vært spennende å truffet deg og analysert hatet ditt mot samfunnet. Og kristne. Jeg synes det er fascinerende at du klarer å tviholde på en slik generalisering som du utviser.

  Du har gjort deg fortjent til et motsvar her:

  http://tankekorset.wordpress.com/2008/07/12/amos-keppler-saklig-som-alltid/

  SvarSlett
 5. Du har ikke gjort deg fortjent til noe motsvar eller svar overhodet.

  Generalisering? Du er virkelig litt av et kryp. Når du stiller «spørsmål» der svarene allerede er gitt og generelt sett er en drittsekk så bør du ikke vente noe annet svar fra meg. Livet er for kort til å kaste bort på det farlige sludderet ditt.

  SvarSlett
 6. Anonym7:28 a.m.

  Du skriver:"Du er virkelig litt av et kryp. Når du stiller «spørsmål» der svarene allerede er gitt og generelt sett er en drittsekk så bør du ikke vente noe annet svar fra meg."

  Vel, hadde svarene dine allerede vært gitt hadde jeg ikke trengt å spurt. Slutt å tillegg meg motiver, og heller vær saklig og svar på mine spørsmål så kommer du lengre i diskusjonen. Et godt tips der ;)

  Og om du synes JEG er en drittsekk, da er du virkelig et skjørt menneske, Keppler.

  Du skriver: "Livet er for kort til å kaste bort på det farlige sludderet ditt."

  Men likevel synes du tydeligvis at livet er langt nok til å kaste borte på å hate kristne. Til å drive med en enorm generalisering og tro du er seierherren som vet alt, og forstår andres motiver bedre enn de selv gjør.

  Tenker man annerledes enn deg, er man enten indoktrinert, dum eller ond. Fascinerende for et vidsyn du har. Du fortjener å få kritikk for ditt stakkarslige syn på andre mennesker. Du fortjener spesielt kritikk når du slenger drit i stedenfor å svare saklig.

  Finn deg i det. Du har en blogg,du har sterke meninger. Vær en mann og ta ansvar for dem.

  SvarSlett
 7. Er det ikker snart på tide at du innser at jeg ikke bryr meg om pistringen din? Jeg skulle jo kanskje ha ignorert deg, slik jeg har gjort i to år nå, og ikke kalt deg et motbydelig kryp, men da ville jeg ikke spontant ha brutt ut i spontan latter opptil flere ganger de siste dagene hver gang jeg tenkte på det. En god latter forlenger livet.

  Og som sagt mange ganger: Jeg hater ikke kristne, men avskyr dem, det er en forskjell. Avsky er på mange måter en sterkere følelse.

  SvarSlett
 8. Anonym9:30 a.m.

  Den siste kommentaren din understreker egentlig bare hovedpoenget mitt.

  SvarSlett
 9. Jeg derimot synes ikke du har noe poeng.

  SvarSlett
 10. Anonym2:28 a.m.

  Så hvordan skal fullstendig selvstendige mennesker som av en gjenomtenkt grunn ønsker å forandre samfunnet få gjennomslag for sine ønsker? Er ikke det letteste å melde seg inn i det partiet han/hun er mest enig i, og prøve å påvirke det i det han/hun er uenig med det i? Er jo ikke så lett å komme inn påstortinget som enkeltperson.

  SvarSlett
 11. Du tenker nok altfor begrenset her, Tor. Stortinget bør ikke være en faktor overhodet.

  Jeg anbefaler deg å lese to av mine artikler, Maktens Vei og Primitivisme. Les dem grundig og tenk grundig igjennom dem, og kom tilbake til meg.

  Det er mange flere, men de to skulle gi deg en ide eller to.

  SvarSlett
 12. Men det ER en faktor. Det største jeg kan komme på.

  SvarSlett
 13. En svært så ubetydelig en. Selv etablerrte, samfunnswennlige kommentatorer sier at stortingets betydning er liten og blir stadig mindre.

  De kalrer å gjøre en del ugagn, men de er helt hjelpeløse når det gjelder å forandre verden til det bedre, selv om de mot formodning skulle ha prøvd på det.

  SvarSlett