torsdag, juli 10, 2008

Vanetenkning og propaganda - høna og egget

Det har vært mye oppmerksomhet omkring Irans rakettoppskytinger i det siste, akkurat som det er mye oppmerksomhet omkring Irans potensielle «kjernevåpenprogram». Sosialdemokraten Fredrik Mellem har uttrykt sin bekymring over det faktum at «bandittstater» har et forsvar og ønsker å utvikle det. Konrad har allerede uttalt seg angjeldende Mellems uttalelser i den retning og jeg kan uten videre slutte meg til hans syn på saken.

Mange vestlige ledere og vanetenkere og propagandaministere uttaler seg stadig vekk på lignende måter som det Mellem gjør. Man uttaler seg dog veldig sjelden om USAs kjernevåpenprogram og enorme arsenal av samme våpen. Korriger meg gjerne, men det må da være år og dag siden noen noenlunde høyt på strå i et vestlig land gjorde det. Jeg, som et brukbart intelligent menneske lurer fælt på akkurat det der, og det bør ALLE gjøre.

Man er også bekymret for Russland og deres påståtte aggresjon i disse dager. Dette til tross for at landets forsvarsbudsjett er bare en brøkdel av USAs. Etter den kalde krigens slutt har USA og NATO avansert østover både politisk og militært, og elegant og enkelt fylt det maktvakuumet etterlatt av Sovjetunionen. De siste årene har denne åpenbare og åpenlyse aggresjonen nærmest tatt helt av med planlegging av rakettskjoldet i Øst-Europa, og Georgia og Ukraina på listen over kommende NATO-land. USA og NATO-styrker har invadert to land som ikke utgjorde noen som helst trussel mot alliansen. Og så uttrykker man bekymring over at Russland patruljerer grensene sine og internasjonale farvann. En slevsagt konklusjon her bør da være at Russland har god grunn til å føle seg truet?

Men har Norge det? Har Europa eller noen nasjoner utenfor Russlands territoriale grenser det? Vel Russland er ikke akkurat noe stjerneeksempel på en mønsterstat. Hvis du vil ha meg til kritisere Russlands styrende krefter og hvordan de behandler landets egne borgere så gjør jeg gjerne det. Men noen trussel mot NATOs velsmurte krigs- og propagandamaskin? Pleeease!

Stanislav Belkovskij, leder for Moskvas institutt for strategiske studier latterliggjør praktisk talt landets nye satsing på tanks og fly, som utdatert «før det forlater fabrikken». Men akkurat som Bush & co bruker denne «satsingen» for å øke USAs allerede enorme krigsbudsjett ytterligere, så soler Putin & co seg i vestens propaganda og beundring.

Noen år med mindre økninger i Vestens forsvar fulgte etter Sovjetunionens fall, da det enorme apparatet ikke kunne rettferdiggjøres lenger, i det minste ikke så lett som før. Men etter at den falske krigen mot terror startet etter 11. september 2001 har igjen Vestens forsvar og paranoia, og også undertrykkelse av egen befolkning tatt helt av. Alt dette henger sammen. Vesten trengte og trenger fiender for å hindre at borgerne ikke vender seg mot De Som Bestemmer, trenger det tunge skytset som dagens propaganda er, for å holde fast ved en vanetenkning som har vedvart altfor lenge. Det er på høy tid vi ALLE sier nei til dette farlige tullpratet og begynner å bekymre oss over det vi virkelig trenger å bekymre oss over.

Våre egne ledere, tyranner er langt farligere for oss enn til og med de sinnssyke tullingene som styrer i Iran. Det er våre ledere som holder nøkkelen til verdens skjebne og det er det vi bør fokusere på. Iran, som Russland og Kina og Nord Korea osv er bare en fare for sin egen befolkning. Det er USA, Storbritannia, og alle de andre som bærer skitne hvite hatter som er den største trusselen mot menneskeheten. En militær og politisk aggresjon de siste ti årene som savner sidestykke i historien illustrerer dette glimrende.


PS: TV2 sendte Loose Change 2 i kveld, filmen som tar for seg løgnene og propagandaen rundt 9/11. De slår seg på brystet fordi de endelig slipper til synspunkter som avviker drastisk fra den offisielle forklaringen, fordi de slipper til noe som er mye nærmere sannheten nesten sju år etter hendelsen... og sender filmen 23.50 om kvelden, da de aller fleste har gått til køys...

4 kommentarer:

 1. Når det gjeld Loose Change 2, som TV2 viste, så er det verdt å merkja seg at dokumentaren ikkje er verdiga eit eige oppslag på TV2 sine nettsider (søk: "loose change" gav ingen relevante treff i TV2.no sin eigen søkemotor)

  SvarSlett
 2. Nå er det mye å kritisere USA form men det er jo faktisk slik at USA har hatt kjernefysiske våpen siden 1945, og har ikke senere sluppet dem i hodet på noen. Dermed må det vel sies at det ikke er spesielt sannsynlig at de vil endre politikk.

  Når det gjelder Iran, Pakistan, Nord-Korea og andre - er det faktisk større grunn til bekymring. Enda større grunn til bekymring er det hvis ulike terroristgrupper skulle få tak i slike våpen.

  Se dagens post.

  SvarSlett
 3. fredrik mellem: For den som får ei bombe i hovudet, så er det ikkje så stor forskjell om det er atombombe, napalm eller norskprodusert sprengstoff... Filmen "Loose Change", mellom andre, bêr fram påstanden om at eit nettverk på toppen av det amerikanske, og det globale, makthierarkiet står bak dei mest spektakulære terroraksjonane i nyare tid (9/11 + Madrid 12.mars 2004 og London 7.juni 2005), og dei folka HAR garantert tilgang på det meste som finns av masseøydeleggjingsvåpen.

  SvarSlett
 4. USA er det eneste landet som har brukt atomvåpen. De har også truet med å gjøre det hele tiden etterpå. De siste årene har de blitt enda mer aggressive. USA er det farligste landet i verden, selv uten atomvåpen, og ikke bare på grunn av sin størrelse og makt, men som sagt fordi de er aggressive og ekspansive i sitt fundament.

  SvarSlett