fredag, juli 18, 2008

Ti tips for å lykkes som blogger

Bloggeksperten Tyfus gir deg sine ti utmerkede tips for å lykkes som blogger:

10. Lær deg å navigere på internett. Skaff deg skikkelig utstyr og lær deg å navigere på nettet. En sekstant er en fin ting, blant annet. Det er vanskelig å se stjernene uten, spesielt når det er overskyet. Uten at dette er på plass blir det fint lite blogging og enda mindre oppmerksomhet om dine blogger.

9. Fiskenettet må være av god kvalitet, aller helst av nyspunnet nylon. Fisken er skikkelig spretten i våre dager, og det er ikke nok å bare få den på kroken, man må få den i nettet også, og da nytter det lite med et nett som rykker ved første tegn på sprelling. Husk at moralen må være: uten en fisk i nettet blir det så absolutt ikke ti i hånden.

8. Vær en glad (og velsmakende) laks. Mange ting har betydning, men smaken er uten tvil en av de aller viktigste faktorene. Forbered deg gjerne på både steking og koking. Men dog ikke på røyking. En røykt laks er en giftig laks.

7. Vær påpasselig med å rose andre bloggere. Det er ikke sikkert de roser deg tilbake, men de får i hvert fall et incentiv til å gjøre det. En vet aldri, en rømt (og spretten) laks kan alltid sprette tilbake i båten (eller til og med rett i gryten).

6. Et bål er alltid en fin ting. Du kan grille laks over et bål. Jo større bål jo bedre, men da er det alltid en fare for at det ikke blir noe igjen av laksen. Frisk luft er direkte storveis. Husk det sjette budet: Du skal ikke ha andre bål enn meg. Vi samles rundt bålet en mørk natt og synger sataniske sanger, og ilden gliser rått mot oss fra mørket. Du kan alltids brenne bloggen din og starte på nytt. Alle gir opp en gang i mellom. Å starte en ny blogg er ikke vanskeligere enn å restarte en gammel.

5. Tre bloggere (som likte å grille) sa en gang i kor til meg at de likte å grille. Dette er veldig viktig og er et moment som slett ikke må undervurderes. En fisk må svømme i vannet. Hvis han eller hun ikke svømmer i vannet så er han eller hun ingen fisk, og slett ikke en laks. Dagens tips er direkte utvetydig og må lyttes til og aksepteres uten reservasjoner.

4. Blogging er ingen gammel kunst, men det skader likevel ikke å gi inntrykk av at den er det. Når en skribent som ikke liker bloggere kommer til gårds og vil gjøre seg fet, så gi idioten et saftig spark i ræven, og send han tilbake dit han kom fra. Dette vil hjelpe deg til å bli en populær blogger og vil også føles utrolig tilfredsstillende. Jeg kan underskrive på både nytteverdien av og gleden ved denne eldgamle metoden.

3. Hvis fiskenettet er av dårlig kvalitet så ikke dvel ved dette uheldige faktum. Å Dvele er generelt sett uheldig og må ikke forveksles med dans og festiviteter. Ingenting galt med dans og festiviteter, men det hjelper deg ikke til å bli en bedre blogger, og hjelper deg heller ikke til å få flere laks i garnet.

2. To karer gikk på en vei, og de diskuterte blogging. Jeg ser dine tre bloggere, sa den ene, og jeg høyner med seks svære og feite bloggere. Jeg ser dine seks svære og feite bloggere, sa den andre, og jeg høyner med seksten gigantiske og spyttende bloggere. Den første tenker seg om vel og lenge før han sier: Jeg kaster mine seks svære og feite bloggere tilbake i vannet og hopper på sjøen. En svømmetur gjør en fisker til en utmerket blogger. Jeg har også lyst å tisse og bli filmanmelder.

OG NÅ, DRUMROLL, PLEASE

1. Fremstå som bloggekspert. Det er ikke vanskelig. Noen få, velvalgte poster fylt med tullprat og tilsynelatende viktige linker, og du har lykkes. Alle de andre tipsene blir tufsete uten dette, ene, essensielle budet. Folk flokker seg rundt en guru (til og med en blogguru og kenguru) og gir han eller henne all mulig respekt og beundring (og høye besøkstall). Gratulerer, du er nå en fullblods blogger og kan titulere deg Cand Mag Blog. Fremtiden ser plutselig lys ut.

2 kommentarer: