lørdag, juli 19, 2008

Tyfus rangerer bloggere

Tyfus følger opp suksessen fra i går og lager sin egen liste over hvem som er gode og dårlige bloggere og hva som er god og dårlig blogging.

Som nummer SYV har vi folk som Ostepølse. Han er virkelig bunnsopet av bunnsopet. Ostepølse er alltid enig med siste taler og sier aldri noe kontroversielt. Han er venner med alle og ingen, og har et nokså begivenhetsfattig liv.

Nummer SEKS er PC-kongen. Han er teknisk perfekt og vet alt om datamaskiner. PC-kongen har studert blogging ned til minste detalj og gjort det til en vitenskap. Han vet nøyaktig hva og hvem som er en god blogger. Her er bullshitfaktoren spesielt stor og man bør definitivt ikke lytte til en slik tulling, verken når det gjelder blogging eller andre ting.

På posisjon FEM finner vi typer som Trubaduren. Trubaduren bare traller i vei og bryr seg fint lite om annet enn sine skillingsviser. Trubaduren linker litt til aviser og sånt, men finner det egentlig ikke bryet verdt. Favoritten hans er Evert Taube, and that’s it.

Nivå FIRE inneholder partipolitiske bloggere og lignende. Her er det Partiet for alle pengene og lite annet teller. Dette er en gjeng som er veldig glad i å komme med vikarierende argumenter for å hindre at folk ser den store, store tomheten de har i stedet for en hjerne.

Kategori TRE er den store majoritetens nivå, gjennomsnittsbloggeren med stor B. Minst nitti prosent av alle bloggere hører hjemme her. Dette er koselige folk som heller vil sitte hjemme og strikke fremfor å si noe, si noe som helst som engang illustrerer en aktiv hjerne. De er opptatt av kjendiser, jobben, kjæresten, hverdagslivet og den nærmeste omgangskretsen. Memer og tagging er også svært populært hos denne gruppen. De på dette nivået linker veldig mye til etablerte media, og bryr seg lite med å undersøke saken på egen hånd før de skriver noe om noe.


På nest øverste hylle finner vi den kritiske bloggeren. Han eller hun er, som Tyfus sier kritisk, men anstrenger seg for å være høflig og å ikke heve stemmen, selv om det går på bekostning av det han eller hun skriver om. På dette nivået finnes det folk som skriver kritisk om samfunnet, men helst bare om små deler av det, på bekostning av helheten. De aller fleste her også er faktisk nokså bortreist, da vanetenkingskvotienten er ganske så stor, selv om et ørlite mindretall av dem begynner å nærme seg noe som ligner noe. Close, but no cigar (ikke at en sigar er noe å trakte etter, men du skjønner hva jeg mener).

På toppen troner TYFUS og tilsvarende hedersfolk (slevsagt). Han kan være ufordragelig (selv om han egentlig er en snill og koselig klovn), og bryr seg lite om hva folk (eller bloggere) mener om han. Bloggere er ikke noen stor familie der alle er enig og kommer godt overens og greier (som skriker: kan vi ikke alle komme overens?), og slik bør det heller ikke være. Han sier nøyaktig hva han mener og skjeller folk ut etter noter hvis han mener det er grunn for det (og det er det veldig ofte). Blogging er egentlig ikke noe spesielt, etter Tyfus mening. Det er bare enda en av mange måter å uttrykke seg på. Han ser slett ikke på andre blogger som kollegaer eller lignende, og slett ikke før de har gjort seg fortjent til det, og i alle de hundre årene Tyfus har blogget er det bare et uhyre lite mindretall som har det. I det hele tatt, han synes VG-listen og hele ideen om å rangere bloggere eller noe eller noen som helst er nokså, nokså idiotisk…

6 kommentarer:

 1. Anonym1:55 p.m.

  Nok en skala, i tillegg til den bza.no har kommet med i dag. Joda, blogegre er en egen rase, eller skal vi i flere raser?

  SvarSlett
 2. Tyfus innrømmer villig at hans rangering (eller mangel på sådan) kom som en reaksjon på biens rangering.


  Bzzzz

  SvarSlett
 3. Blogging er et uttrykksmiddel på lik linje med alt annet. Et verktøy.

  Det finnes flere bloggere jeg synes er gode, men de er ikke gode fordi de er bloggere, snarere fordi de har noe på hjertet.

  Og å være enig er ikke det samme som å respektere. Eller motsatt.

  Internett er uansett en teknologi som har vist seg så farlig at en nå ønsker kontroll. Det er i seg selv en seier for den frie tanke.

  ...at en blir redd i maktens korridorer er en god utvikling.

  SvarSlett
 4. Tyfus har inntrykk av at de (Maktens tjenere) pisser i buksene hver dag (og natt). De har jo dessverre liten grunn til det, men likevel... gjør de det. Tyfus tror vel egentlig ikke at de er så veldig redde, men at den lille engstelsen de alltid vil føle skremmer dem og at de tråkker over lik for å utrydde den i seg selv.

  SvarSlett
 5. Hmm... min jevne oppfatning av familier er ganske nært slik det norske bloggsamfunnet er - masse åpne og skjulte konflikter, noen er sjalu på noen, noen er happy og virker tilnærmet dopa på E, andre igjen er bitre og sure og gretne, noen er helt normale, og andre igjen trenger en liten resept på psykofarmaka, etc. etc. - helt vanlig storfamilie, med andre ord! :D

  SvarSlett
 6. heh p0pSikle storfamilie?! Nais.

  Jeg er like lite i slekt med f.eks. deg som jeg er med en traktor

  SvarSlett