søndag, juli 13, 2008

Han skjønner det rett og slett ikke?

Jeg har gått en runde eller to med sosialdemokraten Fredrik Mellem, vel vitende om det ville bli en øvelse i fruktesløshet. Men jeg ble likevel overrasket (jeg blir alltid overasket) over dybden i hans mangel på dybde når det gjelder hans syn på verden. Jeg hadde lave, veldig lave forventninger på Fredriks vegne på forhånd, men jeg ble tross det skuffet (jeg blir veldig ofte skuffet) på hans vegne.

Han skrev en blogpost der han uttrykte sin bekymring over at «bandittstaten» Iran testet raketter og lignende temaer. Jeg og andre påpekte hvordan han i beste fall var en nyttig idiot for USAs aggresjon og propaganda. I kommentarfeltet til innlegget hans ble det helt fra starten vist presedens over det faktum at USA både i århundrer og nylig har vist seg langt farligere enn Iran, men tross det etterlyste han spydig argumenter. Vi understreket det ovenfor han på en meget grundig og en umulig å misforstå måte, men han durte videre på sitt, før han til slutt erklærte at han «avsluttet diskusjonen», med at «amerikanere og amerikansk politikk ofte utløser litt enkle refleksreaksjoner på venstresiden i Europa»

Jeg skrev tidligere om Fredrik og andres vanetenkning og hvordan de blindt støtter etablert propaganda i Vesten, men det er jo åpenbart bare forbokstavene. Det er en grunnleggende begrenset tankegang vi er vitne til her, en som gjelder på alle områder, ikke bare såkalte sikkerhetspolitiske spørsmål. Han plasserte meg typisk nok på venstresiden, selv om det ville ha blitt klart for han nokså fort hvis han hadde sjekket meg opp at jeg slett ikke er på venstresiden, eller på høyresiden eller i midten, for den saks skyld.

Nå må det jo sies at Arbeiderpartiet og dets medlemmer slett ikke er alene om denne fundamentale mangel på refleksjon. Den deler de med samtlige politiske partier. Vi kan observere deres fantasiløshet på alle områder. Det er som om de beveger seg i kvikksand, totalt ute av stand til å øke farten eller å bevege seg utenfor sitt preprogrammerte parameter, den sumpen de bakser i. Man ser det på Mellems partikolleger. Man ser det på deres «motstandere», deres såkalte motstandere.

Min konklusjon er klar: spørsmålstegnet i overskriften er ikke nødvendig. Han og de skjønner det rett og slett ikke. De vil ikke skjønne det og prøver ikke engang å trenge igjennom den tåken som omringer deres vilje og tanke. Dette gjelder i enda større grad i kritiske saker, i spørsmål som er livsviktig for både nordmenn og menneskeheten som helhet. Hvordan de ikke er i nærheten av å takle den overveldende forurensingen og naturødeleggelsen er enda ett eksempel blant mange. De understreker viktigheten av å gjøre noe med den menneskeskapte Globale Oppvarmingen, men de gjør ikke noe med det. De gjør ikke noe som virkelig monner.

Og alt det over, er jo egentlig å være snill med dem, fordi mange skjønner det, må skjønne det, men de ønsker ikke å gjøre noe med det. De trives i maktens korridorer, i sin posisjon nær toppen av pyramiden. De skjønner det ikke. De skjønner det. Begge deler er sant, og begge deler er like ille.

9 kommentarer:

 1. "Nå må det jo sies at Arbeiderpartiet og dets medlemmer slett ikke er alene om denne fundamentale mangel på refleksjon. Den deler de med samtlige politiske partier."

  Her er vi vel ved kjernen av problemet ditt: Det kan jo selvfølgelig bli noe ensomt å være den eneste som forstår - i både egne og andres øyne.

  La meg gi deg enda et forsøk på å forstå, og kunne skille mellom problemene her.

  La gå at "USA har vist seg om en egenrådig supermakt, og stiftet brann og uro mange steder i verden." Mange vil være enig med deg i det - undertegnede inkludert.

  Spørsmålet jeg stiller
  må likevel kunne stilles og diskuteres uavhengig av dette. Enten du vil eller ikke eksisterer problemet:

  1) Skal vi nekte/forhindre at slike stater/grupper (diktaturer og terroristgrupper) skaffer seg ABC-våpen og langtrekkende raketter, og 2) skal vi eventuelt utvikle et forsvar mot den trusselen slike våpen vil representere i fremtiden?

  Hvis du ikke kan eller vil diskutere dette uten å spille plater om USAs rolle i verden før og nå - vel så fortsett med det.

  Mitt stalltips er at vi i løpet av 10-20 år får etablert et rakettforsvar, fordi det vil være ansett som nødvendig.

  SvarSlett
 2. Det gledeer meg at du er villig til å fortsette diskusjonen likevel...

  Du skjønner det ikke, vil ikke skjønne det.

  Jeg er imot militarisme generelt, all militarisme, også Irans.

  Ditt fokus derimot, er knapt noe fokus overhodet, men et videre oppkok av den totale mangel på elementær virkelighetsforståelse som dominerer blant politikerne. Og verre: det er propaganda, som ikke har noe med virkeligehten å gjøre, bare med Maktens virkelighet.

  Jeg er forøvrig ikke den eneste som forstår dette. Det er faktisk ganske mange som gjør det, men veldig få som er i eller kretser rundt politiske partier og deres meningsfeller.

  Med andre ord. det er ikke bare det at du angriper Iran % co som er problemet, men MÅTEN du gjør det på. Det er et knefall for de tyranniske krefter som dominerer dagens verden, der usa er en STOR, stor faktor.

  Og som sagt: det synet du har på dette gjenspeiler bare lignende syn du og gjengen OG gjengen (den andre gjengen) har på lignende kritiske situasjoner i dagens forskrudde verden.

  SvarSlett
 3. Fredrik Mellems argumentasjon bygger på et avgjørende premiss, nemlig at stater kan deles inn i enkle kategorier som banditter og ikke-banditter, og at det er opplagt hvilke stater som tilhører hvilken kategori. Mellem unngår å diskutere dette premisset fordi hans egne poeng da vil klappe sammen. Det er feigt.

  Dette premisset har blitt sendt ut i verden fra et propagandakontor i Washington (det er et faktum, ikke paranoia) og har landet ufiltrert i Mellems argumentasjon. Det er naivt.

  Mellem forsøker å skylde på venstresidens instinktive uvilje mot USA, han forsøker å ta mannen i stedet for ballen. Det er barnslig.

  Selv står jeg langt til høyre for Mellem, bare så det er sagt.

  SvarSlett
 4. Anonym1:16 p.m.

  Fredrik- du snakker om diktaturer og terroristgrupper som om det bare var noe som eksisterte i østen. Israel har hatt atombomen en evighet, og jeg er fristet til å kalle det en terroriststat når som helst. USA er verdens mektigste krigsmaskin, og EU etablerer sin egen hær. Hvorfor diskuterer vi ikke problemet med at USA er utrolig sterkt millitært utrustet, mens oljeprisen stiger og vi tilfeldigvis bor i et oljefelt? Jo, fordi all vestens propaganda er vendt mot Iran i disse dager, og leter etter en unnskyldning for å angripe Iran. Gå tilbake i nyhetsarkivene og les argumentasjonen før angrepet på Irak. Sier «weapons of mass destruction» deg noe?

  *frust*

  SvarSlett
 5. Anonym5:10 p.m.

  Virrvarr har nok rett, dessverre. Dessuten: Mellem med flere undervurderer intelligensen og de strategiske evnene til regimet i Tehran. Det er ikke noen grunn til å anta at Iran er mindre dyktige enn Kreml til å utøve terrorbalanse.

  Det er helt grunnløst å avfeie regimet som irrasjonelt, det er propaganda.

  SvarSlett
 6. Hvis noen på maktens tinder ønsker at en gitt ide skal feste seg i befolkningen så bare kontakter de sine lojale media, og mange kjøper slike forvridde nyheter og historier rått.

  SvarSlett
 7. Navn involvert i mer direkte- eller idirekte i 80% pluss pluss av sentrale områder med konflikter på jorden idag.
  Her nøstes inn via politiske plasseringer/kupp, NGO`virksomhet / grasrota-grupperinger/gerilja/
  hjelpeorganisasjoner/næringsliv/
  etc.etc .

  De lytter til telefonsamtalene mine, filmer inngangsdøra mi og leser posten min kan de, samtidig hvis de vil, zoome meg inn fra satelitt anytime anywhere.

  Altså.. Dette er da ikke nødvendig?

  Det gjør meg ille til mote...- uten at jeg vil si at jeg er paranoid av den grunn.
  Så skal de se om jeg gjør noe ulovlig?
  For å få meg i DNA-registeret sitt? Trafikkbot = blodprøve = Registrert & Lagret..
  Min unike signatur.
  Jeg har den ikke selv...
  *
  Det er litt vanskelig å definere hva som umiddelbart er så ekkelt.

  Kanskje fordi jeg føler jeg ikke får god nok kvalitetssikring idag...- at jeg ikke engang nå kan kreve min rett som Norsk Borger til å få sette krav.
  Jeg bor i et såppas demokratisk land som vårt, og ikke engang folkeavstemninger på STORE JÆVLA VIKTIGE SPØRSMÅL blir alternativet..
  *
  Og så skal vedkommende få tilgang til alt av mine personligheter? Mer og mer og mer..? Og hvem er DE?
  *
  *USA" - fellesbetegnelsen på en supermakt av underlige stater - engang sammensatt av reiselystne åndelige kreative innvandrere fra landsbyer i kalde Europa - desverre en hel del av disse ble kyniske sjeler som i nyere anslag kan ha utryddet mer enn 180 millioner ur-indianere før de fortsatte befolke landet med og uten restene av kullsorte, vakre slaver og innbringende parykker. Mekanikken i skalperinger gav liv til fete, bleke okkulte forfengeligheter - og livsritualer.
  Dødelig kvikksølvutvinning til bevaring -ritualer og kommersiell medisin begynte sin forgiftning av mennsket og naturen og sjelen...
  De som okkuperte. De som invaderte.
  De begynte alltid tidlig,- lenge før formalitetene var i orden... i forfengelighetens navn....
  Kan vi forske frem, "konstruere" en en Fritz? Og hvordan ville deres gener da mutere..?
  I ask you, er han en prøvekanin..? Hva med historiene om de andre "Fritzl`ene som popper frem i kjølvannet.." - var deres fortid kanskje millitær? Hans foreldres?

  En situasjon like lite troverdig som at USA skulle slippe to atombomber over Finland.
  Men det ville de aldri gjort.

  De slapp de vel.

  False Flag.
  Har skjedd før .
  Hver gang sies det.

  Den åpenbare destruering av natur og ressurser som foregår idag?

  Det må virke ufattelig for mennesker som kommer fra land der slike mekanismer ikke er underlagt noen andre enn borgerene selv; vår hysteriske kildesortering i lite bratt og grønt land, samtidig som vi selger og bygger hundre tusen billioner billiarder radiokaktive patronhylser, klasebomber og plastvåpenfaenskap.
  Hva ligger igjen av Ørkentelt og testutstyr fra den enorme forskning og produsering av Duppeditter til Krig?

  Vi har i vår kapasitet en hovedstad der vi holder parkene våre og gatene våre rene til en treer i internasjonal målestokk..
  Hvordan er renovasjonen i afghanistanske fjelldaler der Norge deler ut millioner?...
  - byene uten strøm og vann... - ser vi opprydningen av disse millitærkolonnnee som dundrer rundt i afghanske fjell?
  Barna plukker aluminium. Kjekt at prisen er så høy. Kanskje afghanske barn får noen kroner for en fille aluminium fra bakhagen..

  Nei du kan fjernadoptere en Pingvin!!:) Neida, de er jo utrydningstruet, har du ikke hørt!? Perfekte julegave - Fra Kongsberg flommer de over www slik at man har nok av hits å spille for barna.
  Det går jo så bra i akvariet i bergen :) Hvordan vil du ha pingvinen din, Hr.StatsPastor?"
  - "Jeg ønsker med vinger, Hr.Ingeniør" .

  - Så la vårt radioaktive avfall komme,
  - med Guds velsignede ord over den spede spiren av verden der vår hellige Boks tusen sider kan gro, i hemmelighetene til Edens Hage.
  ..
  Er det det de graver etter? Mirakler?

  Det sies at den dype kabbalistiske tro gjør den frekvensen av det sterke, mektige og ubestridelig fanatiske jødeblodet nettopp så kjiipt som tusenvis av års advarsler skulle ha det til...

  *

  SvarSlett
 8. Anonym4:31 a.m.

  Hvilket sammensurium.

  Spam?

  SvarSlett
 9. Jeg lurer på det jeg også og må innrømme at jeg er forvirret...

  SvarSlett