søndag, desember 02, 2007

Villmannens kirke

Det er ingen kirke, ikke på noen måte, men heller en slags ironisk tilnærmingsmåte.

Den første av mange logoer


Vill, utemmet, hemningsløs, primitiv…

Det er snodig hvordan disse ordene forårsaker slik uro blant folk i dag. De har alle en negativ klang i dagens etablerte, undertrykkende samfunn. Vi blir temmet. Vi er temmet. Og alt som peker andre steder er ikke bra for oss… tilsynelatende.

Dette er ikke noen kirke som springer ut av noen form for religion, men snarere dens totale motstykke. Vi avviser Bygget, alteret, stedet der man kneler og tilber og underkaster seg og konfirmerer seg, alle former for presteskap og hierarki. Vi avviser pyramiden, avviser sivilisasjonen, og all dets virke. Vi omfavner den tøyleløse lidenskapen inni oss alle. Vi har kommet til et punkt i det nåværende, livsfiendtlige samfunn der selv det å vise den minste form for lidenskap blir sett på som en aggressiv handling. Aldri mer! Menneskehetens store mysterier er kledd i rustning og gift. Magien sover, og har blitt et skittent, latterlig ord, ett brukt av svindlere og spydige rasjonalister. Aldri mer!

Selve planeten, vårt hjem har blitt et fiendtlig sted for oss, til et punkt ikke engang drømt om i det mest horrible mareritt i tidligere tider. Men nå har det blitt vår virkelighet og vi kan bare skylde på oss selv.

Aldri mer!

Villmannen som bryter ut av sin innestengte tilværelse blir latterliggjort, blir forfulgt, blir angrepet og ydmyket. Sivilisasjonen, det verste tyranniet som har eksistert vinner ikke sine slag ved å slåss, men ved å korrumpere, forgifte, kvele.

Så ville mann, ville kvinne, bli ikke korrumpert, forgiftet eller kvalt. Trekk ut den rustne kniven fra ditt hjerte. Fjern hendene som tar kvelertak rundt halsen din. Det er alt som trengs. Du er fri, fri til å løpe med ulvene, til å spre dine vinger med ørnene, med Phoenix, Skyggen inni oss alle.

Dagens samfunn binder oss alle, setter bissel på oss og sier Hypp, smir oss i lenker myke som røyk, usynlig røyk så lett at du knapt merker at den er der. Men den hindrer deg i å løpe med ulvene, og fra å spre dine vinger, føle blodet bruse i årene dine. Du blir en maskin, i stedet for det mennesket du er født til å være.

Så, noen få av oss samles i natten, i skyggene, de ultimative opprørere, som kjemper den ultimative kampen, mot en fiende som folk flest ikke engang kan se, bare svakt sanse, der deres hjerter pleide å være eller kunne ha vært.

Så dette er villmannens kirke, mektige hekser, rasende bortenfor rasende opprørere, fylt med glede, lidenskap og natt, som står i Ildens Sirkel og skåler for den blodige undergangen til det som garantert er menneskehetens aller verste toskeskap.

Det finnes talløse stier til skogen, til villmarken, til Livet vi engang kjente som vårt eget hjerte.

Lev, og dermed få andre til å leve.

Hvis en lever så gjør alle det.

Du er fri. Du kan gjøre hva du vil. Gjør det!

Gjør din sanne vilje…

Velkommen til villmannens kirke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar