torsdag, desember 13, 2007

Noen få, positive signaler

Målmannen og andre reagerer på at sv i sogn og fjordane vil ha slutt på at fylkestinget skal begynne møtene med den idiotiske kristne (de er alle idiotiske) og nasjonalistiske (ditto) sangen «gud signe vårt dyre fedreland». Jeg vil dog slevsagt si at dette er en veldig positiv utvikling, som skulle ha blitt praktisert overalt og av alle parti og lag.

Positive signaler kommer det også fra offisielle myndigheter på Askøy i disse dager. De har stanset bibelkurs på skolene i regi av kirken fordi det strider mot menneskerettighetene. Etter århundrer, etter nesten tusen år ser det endelig ut til at de har skjønt det, i det minste skjønt noe. Kristendom er i sannhet et angrep på elementære menneskeretter.

Men det måtte en dom i den Europeiske Menneskerettsdomstolen til for at det offentlige Norge skulle skjønne det, for at til og med folk i regjeringen skulle skjønne det, da de i hvert fall nå må gjøre kosmetiske endringer i det såkalte livssynsfaget. På Askøy, som andre steder i landet har også det også hjulpet at foreldre har vært aktive i den omfattende og langt fra fullførte prosessen med å fjerne religiøs forkynnelse fra skolene.

Vi ser her noen få, positive signaler i et hav av religiøs intoleranse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar