torsdag, januar 08, 2009

Ingen fred uten rettferdighet

Det er et gammelt ordtak, men mer aktuelt enn noensinne. Oslos gater eksploderte i ufred i kveld, og man fikk det vanlige sludderet om voldelige demonstrasjoner osv. TV2 hadde til og med sin «krimekspert» Johnny Brenna på plass, en mann med bakgrunn i det voldelige norske politiet. Mer fordomsfull reportasje enn TV2 sendte i kveld skal man lete lenge etter. Det ble stadig snakket om at man hadde ikke opplevd maken siden «de voldelige opptøyene på åttitallet, utført av de der Blitz-folka». Det at politiet brukte pepperspray mot demonstrantene som demonstrerte mot israel ble ikke nevnt med et ord. Det blir aldri nevnt.

Såkalte israelvenner holdt en demonstrasjon til støtte for sine venner barnemorderne og folkemorderne i kveld, og motdemonstranter, som endelig fikk nok av å lytte til løgnene som får kvalmen til å stige langt opp i halsen på en, begynte å reagere mot de som støtter barnemordere og folkemordere. Maktens bøller svarte som de alltid gjør, med køller og brutalitet og tåregass og pepperspray.

For de som ikke har hatt den glede av å bli gasset med tåregass og dusjet med pepperspray og blitt slått og sparket av politiet så kan jeg opplyse om det slett ikke er noen hyggelig opplevelse (tung sarkasme her). Det virker som om folk flest tror det er som å ta seg en tur i parken, virker som om folk flest er helt sløve. De tror det de vil tro, de løgnene de får servert på TV og i etablert media generelt, de mest utrolig løgner og bedrag. Fem svære politifolk banker opp en spinkel jente. Det blir filmet i all sin gru. Mange som står rundt er vitne til udåden, også tilfeldig forbispaserende og andre nøytrale. Ikke noe problem. Jenten var en voldelig blitzer. Hun fortjente det (tung ironi her).

Men Oslo sentrum var som et vepsebol i kveld, og folk som var forbannet på forhånd, både på israel og den slappe norske reaksjonen på israels handlinger fant seg for en gangs skyld ikke i å bli brukt som punchingballer og tok igjen, og dermed brøt «de voldelige demonstrasjonene» løs. Ufred hersket og den såkalte fredsdemonstrasjonen etterpå fikk et enda mer latterlig preg. Den minnet ettersigende alle ofrene for krigen. Morsomt. Man må omtrent lete med mikroskop for å finne israelske ofre. Tre av de israelske soldatene som ble drept ble til og med drept av andre israelske styrker, ofre for såkalt «feilbombing» (hva er rett bombing?).

I det siste har de av oss som kjemper for en rettferdig verden kalt for en verdensomspennende «Intifada», en generell oppstand mot hele det gjennomkorrupte og dypt urettferdige og umenneskelige systemet som dominerer dagens menneskehet. Det er på høy tid. Altfor lenge har Makten og dens bøller fått lov til å ødelegge verden og menneskeheten nærmest uhindret. Det som skjer i Palestina er bare enda et symptom på et hinsides sykt samfunn, men et veldig godt eksempel på det, fordi det får lov til å fortsette med verdenssamfunnet og norges stilltiende godkjennelse. Hva skal til for at folk blir rykket brutalt ut av sløvheten som dominerer hele deres tilværelse?

Er det ønsket om fred for enhver pris? Er man så hjernevasket i løpet av dagens gjennomregulerte oppvekst at man godtar nærmest enhver umenneskelig handling, ethvert åpenbart bedrag uten vesentlig opposisjon? Stikker man hodet i sanden selv om det står en fyr med motorsag der klar til å kappe det av?

Svaret må bli et rungende ja.

Vel, de kan glemme fred. Det vil aldri bli fred uten rettferdighet, uten grunnleggende, udiskutabel, rungende rettferdighet. Vi er i krig alle sammen, noe som ligner en evig krig, fordi alt i dag er fullstendig skakkjørt og det blir ikke bedre, men verre og verre og verre. Uten rettferdighet er det bare en ting som for alltid vil dominere menneskenes tilværelse:

Krig.

Og da snakker jeg ikke om de helgeturene, de jaktlagene som verdens ledere arrangerer i fellesskap nå og da, der de lurer en mengde uniformerte idioter til å drepe hverandre og sprenge hverandre i filler, og enda flere ikke-stridende blør, lider og dør, og ingenting forandres, men noe langt dypere, fundamentalt.

Krigsguden Mars eksisterte ikke før sivilisasjonens begynnelse. Han vil ikke forsvinne før ved dens ende.

12 kommentarer:

 1. Anonym2:57 p.m.

  Unnskyld meg, men å kalle meg for en dukke når jeg prøver å ha forståelse for begge sidene av saken, synes jeg blir litt for dumt. Det er ikke rart det blir krig i verden når folk som deg har et så svart-hvitt syn av verden, uten forståelse for andres meninger og synspunkter.

  SvarSlett
 2. Du misforstår delvis. Grunnen til at jeg kalte deg en dum, dum dukke er at du kjøper rått propagandaen om voldelige demonstrasjoner. Det sier meg at du har ikke mange selvstendige tanker i hodet.

  Og det er ikke noe problem for meg å sette meg inn i andres synspunkter. Jeg har en utmerket fantasi. Men mange folk burde også langt oftere ha blitt fortalt i klartekst hva de er og hva de støtter. Et av mange problemer med dagens mennesker er at de fleste er ikke vant til å få sin virkelighetsoppfatning utfordret. De har sluppet unna med det altfor lenge.

  Du hører så absolutt til dem.

  Og man bør ikke ha noen forsteålse for et land og et maktapparat som bedriver barnemord og folkemord.

  Grunnen til at det blir krig i verden er at folk som deg kjøper helt kritikkløst det man blir fortalt, det Makten forteller en, uten å ha noen egen mening om saken.

  Kom tilbake når du har fått en elementær forståelse av hvordan verden fungerer.

  SvarSlett
 3. skil kan berolige Norge om at Oslo IKKE er dekket av tårgass som media framstiller det. Et vanvittig flott(og fredelig)fakkeltog med titusenvis av mennesker! 23:26 - 4 kommentarer

  Fredric Holen Bjørdal kl. 23:34, 8. januar
  Så Karl Johan blr ikkje "knust av opprørere", slik som VG vil ha det til? Tenk at så mange folk stiller opp og går i fakkeltog for fred. Det er så flott :)

  Eskil Pedersen kl. 23:37, 8. januar
  Jeg gikk forbi Karl Johan rett etter fakkeltoget og det var knapt et menneske der. Synd at VG Nett og media framstiller det som hele Oslo er dekket av tåregass. I følge NRK var det 40.000 på Youngstorget. Vi gikk fredelig gjennom byen til Rådhuset. Vanvittig flott og verdig. For fred;-)

  Bjørn Tore Hansen kl. 23:38, 8. januar
  Skulle hatt en Gilbert som rapporterte fra Oslo også, og ikke bare VG...
  Randi Rudi kl. 23:40, 8. januar
  SKUFFA!!! Trudde kanskje vår tids ungdomsopprør hadde nådd Oslos gater ;) :)

  SvarSlett
 4. Anonym5:26 p.m.

  Amos, hva om du stikker ned til gaza og blir der? =)

  SvarSlett
 5. Det der er en eldgammel hjernedød tanke som er populær hos deg og dine.

  Dog er det jo faktisk du og gjengen som burde ha blitt der en stund og opplevd israels ugjerninger på nært hold.

  Kanskje dere da hadde skjønt noe?

  SvarSlett
 6. Hmmm. Denne situasjonen mellom Palestinere og Istrael er en sannelig tragedie.. Men hvorfor hører vi ingenting om all dritten som sjer i Darfur? Eller hva med den enda større situasjonen i Kongo? Og for all del, la oss ikke glemme Tibet som for noen måneder siden var veldig populær å "kjempe" for.. Det er komisk hvordan folk finner en populær sak i mediaen som de "hopper" på og tar en side av (typisk snille mot slemme)..

  Ikke misforstå. Israel har valgt en unødvendig fremgangsmåte, men la oss se det fra en militær side: Israel er såogsi bevæpned med en økonomi og ildkraft som kunne satt ut hele midtøsten ut av spill, men istedefor velger de en militær "presisjonsangrep (feil som det måtte være) for å prøve å nettop MINSKE de sivile tap og ikke minst unngå en internasjonal krise."

  Hva gjør HAMAS? Skyter raketter mot folk som bare prøver å leve livet ut uten mer dritt, og hva gjør ISRAEL? De tar ut HAMAS, men desverre går det utover de uskyldige Palestinerne som også prøver å leve livet uten mer dritt..

  Israel begynte? Hva med "hele verden (de med makt)" som ga isrealitene Israel? Det var strengt tatt ikke så unikt da stormaktene ga Hitler hva han ville ha før krigen virkelig brøt ut.

  En annen ting er jo at de som støtter hamas også støtter folkedrap (som ofte brukes mot israelere ovenfor palestinere.) PLO prøvde faktisk å ha en diplomatisk tone med Israel, men Hamas stikker kjepper i hjulet som vanlig (som på julaften)
  Åja, la oss ikke glemme hvem andre som støtter hamas sin autoriet, nemlig Iran (og spesielt presidenten). Så folk som unnskylder Hamas sine ønsker om et folkedrap mot jøder (og nei, jøder prøver ikke å utrydde palestinere, og om det finnes faktisk bevis på noe sånt, gjerne vis meg link til en politelig side) Så sånn sett har jo godestem Mahmoud Ahmadinejad indirekte alle palestiner"venners" støtte uten at de fleste faktisk ser det selv.

  Og til slutt, når en gjeng bruker drapstrusler og selvmordsbombere for å nå sine "politiske" mål (og ikke glem, hamas vil ikke gi seg før israel og jøder i midtøsten er, som de sier, utvist, hva det måtte bety PS, også jøder over hele verden).. ja, da er det vel ikke noe mer enn terror?

  Men hamas er jo offere for maktens kontroll over media? Det er jo vi som prøver å se saken fra begges sider som er uten ryggrad og er de virkelige skurkene, neh?

  SvarSlett
 7. "Krigsguden Mars eksisterte ikke før sivilisasjonens begynnelse. Han vil ikke forsvinne før ved dens ende."

  Desverre langt fra korrekt. Les gjerne:

  The Origins of War
  Violence in Prehistory
  Jean Guilaine; Jean Zammit 2004

  Problemet er langt mer komplisert enn som så. Snarere er problemet Homo Sapiens enn sivilisasjonen. Sivilisasjonen gir bare middelet for mer organisert utøvelse av vold, men ingenting - ingenting - er nytt under solen.

  Israel er imidlertid selvsagt langt ute på viddene i sine handlinger. Og det er også verden. Hele spillet om midtøsten har holdt palestinerne som gissel i lang tid. Men volden på begge sider er ikke uavhengig av noe som helst. Det er et forutsigbart menneskelig handlingsmønster som nettopp bunner i menneskets dypeste adferdsmønster.

  Bare når man innser dette er løsningen tilstede. Og den er å imøtegå alle forsøk på gruppe-kontroll av den selvoppnevnte elite.

  SvarSlett
 8. Anonym5:54 a.m.

  Jeg hadde verken lest eller hørt noe fra media om demonstrasjonene i går før jeg skrev innlegget mitt,- det var basert på mine egne erfaringer den kvelden.

  Og jeg sier overhodet ikke at jeg støtter verken barnemord og folkemord fra Israels side, men så er heller ikke Hamas rene engleorganisasjonen heller, for å si det sånn... Det er en grunn til at jeg likte fakkeltoget, fordi det rett og slett var for fred.

  Å ikke ha lov til å uttale meg om mine meninger angående saken uten å bli kalt for en dum dukke synes jeg er veldig leit.

  SvarSlett
 9. Synne: du fortjener det. Det er ingen som sier at du ikke har lov til å uttale deg eller lov til å være dum, men da må du også regne med at andre påpeker det. Jeg sier det foresten til alle som har et åpenbart bevisstløst forhold til virkeligheten.

  Helge: det er ikke menneskehetens evne til vold som er problemet, men hvordan sivlisasjonen har systematisert det til å bli uniformer og kriger. Vi trenger å være voldelige når vi feks går på jakt.

  Daniel: det er ikke noe problem å se saken fra to sider. Problemet er passiviteten det skaper. Og i denne saken, slik det ofte er så er nøytralitet det samme som å stille seg på de mektiges side.

  Resten av innlegget ditt var bare rør.

  SvarSlett
 10. Anonym9:03 p.m.

  Fy F... Amos, du har hjernevaska deg selv (eller har resten av raddisene gjort det for deg?)

  Bra du påpeker de logiske fallacies'ne.. Nei vent.. Du kaller dem dukker, hyklere og deres meninger for rør...

  Hva med Kongo eller Darfur? Er negere mindre verdt å tenke på en hva slemme "maktapparated Israel" gjør mot dakkars Hamas, som bare ønsker fred?

  http://www.rotten.com/library/history/terrorist-organizations/hamas/

  Og bare søk på Google om Hamas sin "grunnlov" er..

  Som Stalin sa: En død er en tragedie, mens tusen døde er kun en statistikk

  SvarSlett
 11. Daniel: Det virker på alle dere hjernevaska dauinger som om en urett rettferdiggjør en annen. Det faktum at det også er forferdelige forhold andre steder rettferdiggjør vel ikke israels tyranni og uhyggelige oppførsel, gjør det vel?

  Og jeg utfordrer deg til å finne en positiv ting jeg har sagt om hamas.

  Det jeg HAR sagt om hamas er at uansett hvor ille de er, så blekner de og dere ahndlinger fullstendig i forhold til de israelske okkupantene.

  Som påpekt, du og gjengen er bare en gjeng lydbåndopptakere som bare passivt gjentar andres ord og handlinger. Du viser det til gangs. Du bare kommer med det vanlige automatpreiket, helt uten å ha tenkt igjennom det du sier.

  SvarSlett