torsdag, januar 01, 2009

Medløpere


Jeg har tidligere skrevet om at de som støtter israel har blod på hendene. Nå vil jeg gå et skritt lenger: De støtter et regime som utmerket godt kan sammenlignes med de verste i historien, som Nazi-Tyskland, Pol Pot, Sør Afrika osv. Selv om den delen av befolkningen som tilhører den herskende klasse har elementære rettigheter så endrer ikke det mye. Egentlig gjør det alt verre.

Mitt «bloggengasjement» mot israel startet sommeren 2006, etter nok en massakre utført av israelske styrker og etter at enda en ny leder ikke viste seg som noe bedre enn samtlige forgjengere. Det har vært utallige slike anledninger, både før og etter. Og hver gang står tyranniets medløpere fram, på rekke og rad for å forsvare det som ikke lar seg forsvare. Man setter terroriststempelet på Hamas, og man insisterer på at de skal avslutte sin motstandkamp, sin svært så berettigete motstandskamp mot den israelske okkupasjonen. De myggstikkene de klarer å få til blir brukt til å rettferdiggjøre israels udiskutable horrible handlinger. Uansett hva Hamas er og hva de gjør blir de bare for smågutter å regne sammenlignet med israel og israels medløpere. Bevisene, illustrasjonene på det finner man daglig.

Ja, disse folkene bør i sannhet få sitt pass påskrevet. Deres holdninger eller mangel på sådan er simpelthen totalt uakseptable. Igjen og igjen blir man tvunget til å stille spørsmålet: hva feiler det folk?

Å si at israel har rett til å forsvare seg selv er som å si at skittentøy er skittent. Det er meningsløst, spesielt siden det er ikke det de gjør. Det de gjør er sakte, pinefullt folkemord, og det er å sette dette i sin rette kontekst. At det skjer sakte, at det er utført på en grundig måte gjør det ikke mindre til folkemord. Hamas er ikke saken her. Israel er. Både i kvantitet og kvalitet er det israels handlinger, israel og medløperes menneskesyn som står fram som uakseptable, som bent fram umenneskelige.

Å snakke om «dialog», å være «nøytral» i dette tilfellet er totalt meningsløst. De som gjør det, og hevder å være det er i virkeligheten på israels side.

Det har vært en diskusjon om forskjellige typer boikott i det siste, og selv om jeg nå motvillig er for det så forstår jeg at selv de som er imot israels brutale handlinger ikke støtter boikott. En ting en slik handling dog vil gjøre er å sende en beskjed, en klar og utvetydig beskjed, både til israel og israels medskyldige støttespillere: STOPP! Og det er langt å foretrekke fremfor den ørkenvandring og kvalmende mangel på handling som har dominert verdens midtøstenpolitikk i 60 år eller bedre: mer enn de siste 100 år.

En sann forbryter på vei ut
Uansett resultat av det kommende parlamentsvalget...
er en ny på vei inn

Et utvalg av tidligere innlegg på Uten Grenser om folkemordet i Palestina:

500 fakler lyste opp Bergen

Israels sanne ansikt på ny og på ny

En ekstremt bløt spiss

Har staten israel noen eksistensberettigelse?

Støre slår til igjen

Terror i mente

Medskyldig

Israel ønsker å bombe norge

NATOs sanne ansikt

Blodige hender

Mordechai Vanunu uønsket i norge

6 kommentarer:

 1. Folkemord er visst greit, så lenge det er Israel som gjør det. Alle som mener noe annet er antisemitter. Selvfølgelig.

  Nei, jeg stiller meg selv det samme spørsmålet som deg: hva feiler det egentlig folk?

  SvarSlett
 2. Slik jeg ser det er det bortimot umulig, i utallige saker, å IKKE stille seg selv det spørsmålet.

  SvarSlett
 3. Det feiler folk noe. Punktum.

  SvarSlett
 4. Ja, og man bør slutte å være høflig, også i dette spørsmålet. Hvis man mener at store deler av befolkningen er forkvaklede sauer så bør det sies høyt, og man bør ikke la seg stoppe av de sedvanlige bremsene. «Folket» fortjener nedlatenhet.

  SvarSlett
 5. Iblant treff du skikkeleg godt med kritikken din, Amos.

  Men korfor ikkje boikott?

  SvarSlett
 6. Takk.

  Vel, jeg støtter jo totalboikott i dette tilfelle.

  Vanligvis er som sagt boikotter lite effektive, som feks vinboikotten mot de franske prøvesprengningene på nittitallet.

  SvarSlett