onsdag, januar 14, 2009

Definisjonen på folkemord

Folkemord i følge Folkemordkonvensjonen fra 1948, i krig og i fredstid:

Konvensjonens artikkel 2 definerer folkemord som

«en hvilken som helst av de følgende handlinger som er begått i den hensikt å ødelegge helt, eller delvis, en nasjonal, etnisk, rasemessig eller religiøs gruppe som sådan:

a) å drepe medlemmer av gruppen;
b) å forårsake alvorlig legemlig eller sjelelig skade på medlemmer av gruppen;
c) bevisst å la gruppen utsettes for levevilkår som tar sikte på å bevirke dens fysiske ødeleggelse helt eller delvis;
d) å påtvinge tiltak som tar sikte på å forhindre fødsler innen gruppen;
e) med makt å overføre barn fra gruppen til en annen gruppe.»


Artikkel 3 definerer de forbrytelsene som kan straffes med grunnlag i konvensjonen, nemlig:

«a) folkemord;
b) sammensvergelse om å begå folkemord;
c) direkte og offentlig oppfordring til å begå folkemord;
d) forsøk på å begå folkemord;
e) medvirkning til folkemord»

8 kommentarer:

 1. Anonym4:43 a.m.

  Så langt jeg kan forstå må det bli full pott for Israel.

  SvarSlett
 2. De scorer høyt på alle punkter.

  SvarSlett
 3. Anonym6:15 a.m.

  Are Hovdenak. Jeg skal forsøke å komme inn i situasjonen etter å ha vært bortreist på jobb noen dager .Der hørte jeg på radio et intervju med Are Hovdenak som nå anvendes som NRK-ekspert på lik linje med Hilde Henriksen Waage.

  Begge disse personene har jo en fortid som Palestina-aktivister - absolutt ikke noe galt med det, men absolutt galt når man begynner å dikte om virkeligheten drastisk.

  NRK-journalisten spør om dette med Hamas-raketter når det var en slags våpenhvile med Israel.
  Jo, dette forklarer Are Hovdenak, skyldtes at det var SMÅ GRUPPER SOM ØNSKER Å SABOTERE FOR HAMAS!!!!!!!!
  At det går an. Her har Hamas rensket hele Gaza for absolutt alle grupper som var tilhengere av en tostatsløsning , de har terrorisert kristne, likvidert Fatah-medlemmer i dusinvis og planla å innføre Sharialoven for dannelse av den islamistiske Hamasstan-enklaven.
  Ingen kunne røre en finger i Hamasstan uten grønt lys fra Hamas, akkurat det samme for Sør-Libanon. Palestinske PFLP-GC kan ikke drive å avfyre raketter fra Hizballah-land uten Hizballahs beste velsignelser. Men det er naturligvis for Hamas og Hizballah godt å ha noen proxyer å skylde på.

  Dagbladet har for sikkerhets skyld hentet inn en araber, Hamada Hamada, for å fortelle om israels nazistiske ugjerninger og hvis nå Anne Aasheim levde opp til sine deklamatoriske programerklæringer, burde hun også hyre inn en israeler til å skrive om de samme begivenhetene - men nei: i år er det på moten at Israel er naziststat.
  Det er bare med blod og svette at Al-Klassekampen klarer å skjule at de hater Israel og vil at landet skal "fjernes fra kartet". Det er grunnen til at de elsker Iran, Hizballah og Hamas. Men de tør ikke helt skrive det i store bokstaver på lederplass, men de kan gjøre en vri:

  de lar Jan Myrdal slippe til 15 januar med artikkelen "Den israelske parentesen" hvor han naturligvis gleder seg over å se at Israel blir borte i det demografiske havet. Applaus applaus.

  Den dagen jeg skjønte at Jan Myrdal var hundre prosent gal var da han for mange år siden i en kronikk i Al-Klassekampen hyllet de iranske mullahene som frigjøringstropper!!!!!! han syns også det var strålende at stalinistene stilte trotskister opp mot veggen og skjøt dem! Skandinavias sykeste person spør du meg.

  Norge virker som om det fullstendig har mistet balansen. Hans R. oppfordret til litt positiv framtidsoptimisme forleden. Jeg er redd jeg ikke kan bidra med mye der. Nå angripes jødiske synagoger i Frankrike annen hver dag snart.

  Farsenes farse. Noen burde ta seg på tak og lage en bok om den norske mediedekningen av Gaza-krigen for jeg tror ikke det har eksistert maken til selektiv virkelighetsbeskrivelse i Norge i moderne tid. Sentrale trekk ved denne konflikten eksisterer ikke i Norge.

  Den palestinske borgerkrigen pågår uforminsket ledet av Fatah på Vestebredden og Hamas mot Fatah på Gaza. Fatah/PA/Abbas hadde 300
  Hamas-fanger før krigen, nå har de plukket opp ytterligere Hamas-journalister, lærere og militante.
  Fatah påstår følgende:

  Det er Hamas med sitt vettløshet som er skyld i
  massakrene.

  Hamas er splittet i to avdelinger.
  Det er Syria/Iran ved Damaskus-Hamas som vil at krigen skal fortsette.

  Toppene i Hamas gjemmer seg i bunkere under jorda og lar sivilbefolkningen være gisler på jorda.
  Hamas-militsen stjeler mat og drivstoff som fraktes inn.

  Sånn er tonen mellom brødrene., store deler av den arabiske verden hisser seg ikke opp. Det i Norge raseriet er størst. Prominente arabiske kommentatorer påpeker at Hamas-politikken har vært hel-kriminell. Totalt uten respekt for egen sivilbefolkning, totalt knefall for utenlandske sponsorer så som Iran/Syria.

  Bjørgulv Braanen betrakter jeg som en intellektuell gangster, en farlig person skulle han noen gang få noe makt. Han har i årevis vært talsmann for Syria-Hizballah-Hamas-Iran aksen i verdenspolitikken hvis felles plattform er utslettelse av Israel. Det er en uhyggelig person, spør du meg.

  Men selv han har noen lyse øyeblikk og skriver i leder i dag (16 januar)at en må ikke se bort fra at Siv Jensen og Frp kan høste frukter av sitt Israel-forsvar.
  "Det klokeste er derfor å forberede seg på at Frps uforbeholdne støtte til Israels okkupasjonspolitikk kan betale seg."

  Jeg har ikke fingransket Frps uttalelser, men er dette korrekt? Er FRP tilhengere av Israels "okkupasjonspolitikk"? Jeg trodde Siv Jensen påpekte at Israel har rett til å forsvare seg mot Hamas raketter? Alle må jo vite at Al-Klassekampen vinkler virkeligheten konsekvent til fordel for islamsk fundamentalisme.
  Hold øye med Braanen, han er villig til det meste.
  (Toameh i Jerusalem Post dekker den palestinske borgerkrigen i dag )

  http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1231950868927&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull

  Fatah cracks down on Hamas in W. Bank
  By KHALED ABU TOAMEH

  SvarSlett
 4. Det er det samme sinnssyke mølet som kommer fra deg som kommer fra andre som støtter isreals folkemord og krigsforrbrytelser: hamas har skylden for alt, det er hamas sin skyld at israel har drept over 300 barn bare de siste ukene. Du gjør meg kvalm!!!

  SvarSlett
 5. Å forsvare barnedrap er aldri, aldri bra. Dette er ikke noe løst og sammenrasket men veldig gjennomtenkt. Som jeg har nevnt før: dette skremmer også meg. Det er mange syke jævler der ute Amos!

  SvarSlett
 6. Det er veldig gjennomtenkt propaganda. Israel og israels støttespillere har nettverk over hele verden som "trår til" under slike begivenheter. Deres formål er først og fremst å diskreditere de som angriper israel og israels handlinger.

  Man bruker betegnelsen antisemitt, blant annet, en veldig effektiv bremse fra Israel og deres støttespillere som bruker en lang rekke slike metoder for å stoppe kritikk.

  Betegnelsen antisemitt i denne sammenhengen er forøvrig helt idiotisk, da araberne også er semitter. Likevel fortsetter israel og israels støttespillere å bruke betegnelsen. Det beviser for meg at de er irrasjonelle, i tillegg til å være barnermordere og de som støtter barnemordere.

  Jeg antar at det de tenker er at de har så langt sluppet unna med alt, og da slipper de også unna med en slik direkte tåpelig betegnelse.

  SvarSlett
 7. Anonym4:43 p.m.

  Du skal bare se at definisjonen snart får et tillegg om at den eksplisitt aldri kan brukes på israelske eller zionistiske «offensiver», samt at de som gjør dette kan tiltales for «hatkriminalitet».

  SvarSlett
 8. Det er slett ikke et usannsynlig scenario, nei.

  SvarSlett